Adilcevaz'da Kurulan Süt Fabrikası İstihdama Büyük Katkı Sağlıyor

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Ahlatlı işadamı Resul Şerefoğlu tarafından yapılan 4 milyon liralık yatırımla süt fabrikasına çevrilen metruk haldeki binada hem istihdam sağlanıyor hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağlanıyor.
Bu haber 26 Haziran 2013, Çarşamba 13:23:56 eklenmiş ve 995 kez görüntülenmiştir.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Ahlatlı işadamı Resul Şerefoğlu tarafından yapılan 4 milyon liralık yatırımla süt fabrikasına çevrilen metruk haldeki binada hem istihdam sağlanıyor hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağlanıyor.

Bölgenin geniş kapsamlı ilk süt fabrikası olan Rey Süt ve Süt Ürünleri Gıda Sanayi A.Ş.'nin girişimiyle daha önce yıkılmak üzere olan binada, 30 çalışanıyla fabrikada her gün 16 ton süt işleniyor. Adilcevaz'da henüz 2 ay gibi kısa bir süredir faaliyetlere başlayan Rey Süt'te hedef önümüzdeki 2 yıl içinde şimdilerde günlük 16 ton olan süt işleme kapasitesinin tam kapasite olan 120 tonluk kapasiteye ulaştırılması ve 250 ila 300 kişiye arasında istihdam alanı sağlanması hedefleniyor.

Bitlis'in Adilcevaz ve Ahlat ilçeleri ve bağlı köylerinin yanı sıra Muş'un Malazgirt ve Bulanık ile Ağrı'nın Patnos ilçelerindeki köylerden ve bölgelerde bulunan çiftliklerden her gün toplama araçlarıyla toplanan sütler fabrikada işlenerek yoğurt, ayran, pastörize süt tereyağı, kaşar peynir, beyaz kültürlü peynir, beyaz klasik peynir ve diğer birçok peynir çeşitleriyle üretim gerçekleştiriliyor.

Fabrika sahibi ve Rey Süt ve Süt Ürünleri Gıda Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Resul Şerefoğlu, tamamen öz kaynakla henüz 2 aydır kurulan bir fabrika olmalarına karşın önemli ölçüde istihdam ve üretim sağladıklarını söyledi.

Resul Şerefoğlu, "Hali hazırda yeni kurulan bir fabrika olmamıza karşın şu anda 30 personelimizle birlikte günlük 16 ton süt işliyoruz. Fabrikamızın tam üretim kapasitesi ise 120 tondur. Hedefimiz önümüzdeki yıl üretim kapasitesini ve istihdam edilen kişi sayısını iki misliye çıkarmaktır. Bu hedefimizden sonra ise önümüzdeki 2 yıl içerisinde ise fabrikada tam üretim kapasitesi olan günlük 120 ton süt işleme seviyesine ulaşmaktır. 120 tonluk süt işleme hedefine ulaşmamız durumda ise ilçede istihdam edilen kişi sayısı da 300'e yakın olacaktır." dedi.

Hedeflerinin Adilcevaz'da ürettikleri süt ürünlerini sadece iç piyasayla sınırlı tutmayarak yurt dışına çıkmak olduğunu belirten Şerefoğlu, bu bağlamda gerek gerekli alt yapıyı oluşturmak gerekse ilçede tam üretim ve tam istihdam sağlamak için hummalı bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Kendisinin Bitlis'e yatırım yaptığını anımsatan Şerefoğlu, yatırımcılara da gerek doğu gerekse güneydoğu illerine yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA