ELEKTRİKLİ ARAÇTA YENİLİK


Bu haber 30 Nisan 2013, Salı 09:33:46 eklenmiş ve 652 kez görüntülenmiştir.
ELEKTRİKLİ ARAÇTA YENİLİK
Elektrikli araç kullanımı dünyada olduğu kadar, ülkemizde de yaygınlaşmaya başlamış bir teknolojidir. Elektrikli araçlar, yakıt ve bakım konusunda kullanıcılara tasarruf sağlamasının yanı sıra doğal kaynakların korunmasına da fayda sağlamaktadır.
2008 yılında kurulan "Eşarj", Türkiye'nin en hızlı ve en yaygın elektrikli araç şarj istasyonu ağını kurma hedefiyle yoluna hızla devam etmektedir. 2012 itibariyle 300'e yakın şarj ünitesi satışı gerçekleştirerek ve 70'e yakın ticari şarj istasyonu kurulumu yaparak elektrikli araç sahiplerine hizmet veren Eşarj; 2013 yılı sonuna kadar istasyon sayısını 150'ye çıkarmayı hedeflemektedir.
Vodafone İş Ortağım'ın"Enerji Yönetimi ve Sayaç Takip Çözümleri" kapsamında, Eşarj istasyonları ile araçlardaki navigasyon sistemleri arasında sağlanacak bağlantı ile kullanıcılar; şarj istasyonlarının lokasyon ve uygunluk durumunu, en yakın şarj noktalarını, üyelik, hesap ve gelir bilgilerini, kullanım istatistiklerini, araçlarının şarj durumunu, tüketim değerlerini ve ödeme takip durumunu kolaylıkla öğrenebiliyorlar. Bunların yanı sıra Vodafone İş Ortağım'ın sağladığı güçlü ve yaygın Makineler Arası İletişim (M2M) altyapısı sayesinde Eşarj kullanıcıları; gitmek istedikleri son nokta için en ekonomik ve uygun güzergahı internet üzerinde görüntüleyebilirken; seyahat boyunca araçlarını nerelerde şarj edebileceklerini de programlayabiliyor. "
ETİKETLER :
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA