Ultrabook Satın Alma Rehberi


Bu haber 15 Nisan 2013, Pazartesi 11:37:07 eklenmiş ve 666 kez görüntülenmiştir.

 

Ultrabook Satın Alma Rehberi
Ultrabook’lar incelikleri ve hafiflikleri ile birçok kullanıcı tarafından tercih edilmeye başlandı. Sizler için ultrabook satın alırken nelere dikkat etmeniz konusuna değinen bir yazı hazırladık.
Hafif, ince, kolayca taşınabilir olan Ultrabook’lar yavaş yavaş kullanıcıların hayatına girmeye başladı. Ultrabook aslında Intel’e ait ve Intel’in bu konuda belirli kriterleri var. Yani herhangi bir marka kafasına göre herhangi bir ürününü ultrabook sınıfına dahil edemiyor. Bunun için Intel’le ultrabook adını kullanmak için anlaşması ve belirli olan kriterleri yerine getirmesi lazım. Diğer yandan ultrabook’larda da hızlı bir değişim söz konusu. Intel, mobil iletişim ve mobil dünyanın gelişimiyle birlikte ultrabook kavramını yeniden tanımladı diyebiliriz. Akıllı telefonlar ve tabletlerde olan dokunmatik ekranlar ve diğer teknolojilerle birlikte bir değişim rüzgarı esti. Mobil dünyadan gelen bu ilavelerle birlikte ultrabook’lar biraz daha şekillendi. Ultrabook dünyası böylece biraz daha fazla yönlü olmuş oldu. Gelin bu değişime ve neler alabileceğinize biraz da detaylı şekilde değinelim.
İkisi Bir Arada Ultrabook
Ultrabook’larda değişimle birlikte farklı tasarımlar karşımıza çıkıyor. Bu tasarımlarda tablet gibi kullanılabilen ürünler var. Bu ürünlere ikisi bir arada diyebiliriz. Asus Taichi bunlardan bir tanesi. Bu üründe iki ekran var. Kapak dışında başka bir ekran daha yer alıyor. Cihazın kapağını kapattığınız zaman Taichi resmen bir tablete dönüşüyor. Çok rahat bir şekilde işlerinizi bu ekran üstünden görebiliyorsunuz. Ancak yazı yazmanız gerekiyor diyelim. Kapağı açtığınız anda Taichi, bilgisayar formatına geri dönüyor. Alt tarafta yer alan klavyeyi ve touch pad’i rahat şekilde kullanabiliyorsunuz. Ayrıca dış ekrandakiler de iç ekrana aktarılıyor.
Ayrıntılar için tıklayınız…
ETİKETLER :
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA