'Avrupa'ya göndermeyenlere selam olsun'


Bu haber 12 Nisan 2013, Cuma 09:39:42 eklenmiş ve 879 kez görüntülenmiştir.

 

'Avrupa'ya göndermeyenlere selam olsun'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Geçen sezon Fenerbahçe'yi özellikle Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyenlere buradan, yarı finalden selam olsun demek lazım" dedi.

Kocaman, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Lazio'yu eleyerek yarı finale çıktıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ülke futbolu, Fenerbahçe Kulübü, takımı ve şahsı adına çok mutlu olduğunu söyledi.

Maçta her iki takımın da isteğine uygun bir şekilde oynadığını belirten Kocaman, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

"Lazio ilk maçı 2-0 kaybetmenin dezavantajıyla sürekli öne oynadı. Önce ilk golü bulup sonra da tur için oynamayı hesap ediyordu. Bizim için amaç ilk maçta aldığımız skoru da düşünerek maçın bütününde 2-0'lık avantajı korumayı başarmaktı. İlk yarım saat bizim için doğru bir şekilde geçti. Sonra sıkıntılı bir maç oldu. Bütün futbolcular turu geçme iradesini ve yüksek isteğini maçın her anında ortaya koydu. Geçen sezon özellikle bizi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyenlere yarı finalden selam olsun demek lazım herhalde."

'TAKDİR KAMUOYUNUN'

Geçen sezon yaşadığı zorlu süreç ve bu sezon elde edilen bu başarının ardından bir şeyler söylemek isteyip istemediği sorulan Kocaman, "Bu işin içinde inişler ve çıkışlar var. Esas olan inişler zamanında doğruları yapma iradesini gösterebilmek. Sıkıntılı zamanlarda kulübümün büyük desteği oldu. O zaman söylediklerimin arkasındayım. İşimi ve kendimi tarif ederken odak yer burası. Bizim işimiz doğruları yapmaya çalışmak, sonra da takdiri kamuoyuna bırakmak" diye konuştu.

'BAŞARI MUĞLAK'

Kocaman, "Fenerbahçe tarihinin en başarılı teknik direktörü" olduğu belirtilerek yöneltilen soru üzerine de "Başarı kelimesi muğlak. Yere ve zamana göre çok değişken. Profesyonel safhada bir iş yapıyoruz. Kamuoyu bir şekilde takdir ediyor. Zaman herkese her zaman en doğru yanıtı veriyor. Bizim mutluluğumuz anlıktır. Bu mutluluğu bir tarafa bırakıp Eskişehirspor maçına dönmeliyiz" ifadesini kullandı.

Bundan sonraki hedeflerinin önce yarı finali geçip finale gitmek olduğunu kaydeden Kocaman, ''Kurada kim çıkarsa önemli değil. Söyleyecek fazla bir şey yok'' değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı aldığı sezon maçlarının ertelendiği hatırlatılıp kendilerinin de artık Türkiye Futbol Federasyonu'ndan böyle bir talepleri olup olmayacağı sorulan Kocaman, "Kişisel olarak böyle bir beklentim yok, alıştık artık. Futbolcularımız da alıştı. Gücümüzü, istekli halimizi sonuna kadar meşru sınırlar içinde dağıta dağıta gideceğiz. Bu saatten sonra bunu istemenin anlamı yok" dedi.

 

ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA