ARDAHAN İŞ DÜNYASINDAN LOBİ ATAĞI..

Ardahan iş dünyası, Maktekser AŞ firmasının sahibi Ali Rıza Nasıroğlu öncülüğünde İstanbul Alaşehir ilçesinde 5 yıldızlı bir otelde kahvaltılı bir toplantıyla bir araya geldiler..
Bu haber 2019-08-24 18:39:47 eklenmiş ve 1641 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN İŞ DÜNYASINDAN  LOBİ ATAĞI..

 

Ardahan iş dünyası, Maktekser AŞ firmasının sahibi Ali Rıza Nasıroğlu öncülüğünde İstanbul Alaşehir ilçesinde 5 yıldızlı bir otelde kahvaltılı bir toplantıyla bir  araya geldiler..

 

 HABERİN FOTO GALERİSİ..

 

Ardahan stk tarihinde son 4-5 yıldır Ali Rıza Nasıroğlu adını sık –sık duymaya başladık.. Maktekser AŞ, firmasının sahibi olan Ali Rıza Nasıroğlu 2015- 17 yıllarında Ardahan iş dünyasına öncülük ederek 2017 yılında Kartal-Maltepe etkinlik alanında yapılan Ardahan Tanıtım günlerinde  iş dünyasına öncülük ederek Milyonlarca Ardahanlının birbiriyle buluşmasında en büyük, en önemli  aktörlerden biri olmuştu.. Matekser A. Ş. Detaylar Tıklayınız..   Nasıroğlu geçen yıllarda sivil toplum örgütleri, eğitim ve spora da bir milyona yaklaşan bütçe ile toplumsal alana en büyük katkıyı yapan iş adamı olmuştu..

 

 HABERİN FOTO GALERİSİ..

 

Nasıroğlu,  ve birçok Ardahanlı iş dünyası ve Ardahan STK yapılanmasının kurumsallaşması için harekete geçtikleri  gibi Ardahan Dernekler Federasyonunu da hareketlendirdiler. Alaşehir 5 yıldızlı bir otelde Ardahan iş –stk-siyaset dünyasının önde gelen temsilcileriyle bir araya gelen Nasıroğlu lobileşme ve kurumsallaşma sürecimizi tamamlayamadan toplumsal anlamda bir başarı elde edemeyiz, bu kurulsallaşmayı hep birlikte başarmak için de bu yönlü toplantılar organize etmeye devam edeceğiz dediler..

 

Nasıroğlu , bizler kişisel anlamda başarılı olabiliriz, başarılı birer iş adamı ve firma olabiliriz ki öyledir  ama toplumsal anlamda başarılı olmak için lobi ve kurumsallaşma alanındaki açığı kapatmak zorundayız. Bu anlamda  bu yönlü toplantılar yaparak öncelikle istişare kurulumuzu oluşturacağız. Ardından iş dünyamızın dernekleşmesi, bir istişare heyetinin yanı sıra  Ardahan Federasyonu gibi ilin genelini ilgilendiren S TK (sivil toplum örgütleri) alanına da el atarak yönetim-denetim-katılım ayağı sağlam çalışan stk olgusunu hayata geçirmek zorundayız dediler..

 

Ardahan iş dünyası Nuri vatan gibi devlerin de katıldığı toplantıya Ataşehir Bld. Bşk. Yrd.  Orhan Çerkez, Sancaktepe Bld. Bşk. Yrd. Ahmet Yılmaz’da katılım göstererek lobişeşme çalışmalarına  tam desteklerini sundular.. Ardahanlı iş kadınlarının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda iş-stk-siyaset dünyası lobileşme ile ilgili fikirlerini beyan ettiler..

 

İş Kadınları, iş  adamları Ardahan’ın genel sorunlarından Üniversitesine bir çok soruna değindiler. Kuzey Anadolunun Ardahanın bitki örtüsüyle doğal kaynaklarıyla, doğal kaynak sularıyla Asya, Avrupa, Kafkaslar, kısacası Avrasya coğrafyasının en jeo- stratejik coğrafyası olduğuna değinen iş dünyası yabancı yada yerli yatırımcı ayaklarıyla coğrafyamızla oynamayı önlemek, kamu ve halk yararını esas alacak, her şeyden önemlisi doğal dengeyi bozacak hiçbir projeye geçit vermemeyi esas alan  bir yaklaşımla ilimize yönelmeliyiz. Bununda en önemli ayağı stk alanıdır. Lobileşmedir. Her alanda eğitim ve bilinç düzeyinin yükselmesiyle ilgili bir durumdur. 

 

İş kadınları, Kızlarımızın hala zengin yada sigortalı koca arayışında oldukları, hala kadının eğitim ve üretimin dışında geri bir konumda yüzyıl geride seyr ettiğini, hayatını erkeğin egemenliğinde arayan geri bir anlayışın hüküm sürdüğü.. Kadın anadır, kadın eştir, kadın çocuğun şekillenmesinde en büyük öğretmendir.. Kadını hayatuın her alanında özne yapmalıyız.. Ardahan üniversitesinin Erzurumlu istilası altında  olduğu gibi, Ardahanlıların değil Erzurumluların Ardahan Ünv. Ve diğer kamu-yerel kurumlarda İstihdam edildiği, Ardahana yatırım yapmaya çalışanların hala terör ve ırkçılık kumpaslarıyla düşürülmeye çalışıldığını, stk-dernek  yapılanmasının hala sağlıklı bir zemine oturtulmadığı, hala eğitim alanında sonlarda seyr ettiğimizi.. Birbirinden değişik ve birbirinden önemli konylara değimdiler.. Kısacası sağşolşo ve salam bir lobi olgusunu oturtmadığımızsan hem İstanbul gibi metropollerde hemde Ardahanda ekonomiden siyasete kayıplar ve eksikliklere değinildi..

 

ARDAFED ve FAKİR YILMAZA SERT ELEŞTİRİLER..

 

Pendik Ardahanlılar dernek bşk  iş adamı Adnan Köroğlu, İstanbul  Avrupa Yakası Ardahanlılar Dernek Bşk. Yrd. Geri Dönüşüm ve Tekstil alanlarında iş yapan iş adamı Talip Kaya başta olmak üzere Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Fakir Yılmaza sert eleştiriler yönelttiler..

 

 Köroğlu, Denetim, yönetim, katılım ayağı olmayan bir federasyon olur mu..  Onlarca dernekte görev yapıyorum. Köy belde derneklerinin içine girmediği bir gerilik bir aksama, eksiklik  Ardahan derneklerinde ve başka hiçbir ilde böyle birşey yok, müsaade de etmezler. Diğer il ve bölgeşerde yönetimler dernekçiliği halka taşımak için olağanüstü çaba harcarken.. bizde malesef bazıları kendini halka dayatmak için olağanüstü çaba harcıyorlar.. Ardahan derneklerimin bir an önce bu ayıplı durumdan kurtulması lazım. Bölgemizde lobi den bahsedeceksek öncelikle stk alanındaki hastalıklara neşter atmalıyız.. Hatta ülkemizinde düze çıkacağı alan da bu alandır..

 

Toplantının Ardafed adı altında ve Fakir Yılmazın moderatmrlük yapmasını doğru bulmadıklarını belirten stk başkanları denetim-yönetim-katılım ayağı biten bir federasyon ile nasıl lobi oluşturacak. Bu konuda sert eleştiriler yapan Kaya, bu toplantıda tek bir federasyon yöneticisi varmı, yada federasyonun bir tek yöneticisi kaldımı.. Hem bu toplantının ardafed öncülüğünde  düzenlediğini, hemde kendiniz moderatör olacaksınız.. Ardahanlıların aklıyla alay  mı ediliyor.. Kurumsal kimliği bitmiş, bitirilmiş bir federasyonla lobi mi olur.., iş adamlarından istirhamımız öncelikle federasyonun bu bitik-bitirilmiş yapısına neşter atmaları.. Ardından lobileşme faaliyetlerine girişmeleri.. Şimdi ben burada sorsam federasyonun bu toplantıda kaç yöneticisi var resmi birtek yönetici yok.. Böyle dernekçilik olmaz, böyle lobicilik olmaz.

 

Kaya, buradaki hemşerilerimizin ulvi dutyguları, illerine bir şey yapmak için ortaya koydukları heyecan karşısında, efor karşısında  saygıyla eğiliyoruz. Bu mükemmel yönelmeyi lobiye çevireceksek.. Öncelikle dernekçiliğin denetim-yönetim katılım ayaklarıyla sağlıklı bir şekilde rayına oturtulması gerekmektedir..

 

İş dünyamızdan ricam bir dernek, dernek başkanı kendilerine bir talepte bulunduğunda öncelikle genel kurul ve genel kurulda seçilen yönetimi sorgulamaları. Eğer yönetim yoksa, dernek düşmüşse tabela ve tenekeye dönüşmüşse dış görüntüsüne bakmadan red etmeleri gerekmektedir..

 

Kaya sağlıklı bir Ardahan lobisi öncelikle sağlıklı bir stk alanı ile mümkündür.. Bu anlamda iş-stk-siyaset  dünyamızın siyaset üstü bir duruşla federasyona el atmaları, kurumsallaşmayı buradan başlatmaları, bu yapılmıyorsa Ardahan iş adamları derneğini kurarak lobi faaliyetlerine girişmeleri  gerekmektedir..

Feserasyonun mevcut durumuna sinirlenen Kaya konuşmasının ardından toplantıdan ayrıldı..

 

Toplantının bitiminde söz alan Nasıroğlu eleştiriler olmadan ve eksiklikler giderilmeden haliyle lobi olmaz. Bu anlamda bütün arkadaşların fikirleri çok değerlidir.. STK alanındaki gerilik ve eksiliklere hep birlikte yöneleceğiz dedi, Ardından iş adamları toplu fotoğraf çektiler ve toplantı sona erdi..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : ARDAHAN İŞ DÜNYASINDAN LOBİ ATAĞI..
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA