ORAKİLİSE, ARDAHANLILARI BİRBİRİYLE BULUŞTURDU..

Orakiliseliler, bu yıl Sultangazi Kent Ormanlarında Yapılan piknikte gerek katılım gerekse kültürümüzü yayma ve yaşatma, Ardahanlıları temsilde büyük başarıya imza atan dernek oldular.
Bu haber 2019-08-19 12:57:23 eklenmiş ve 1081 kez görüntülenmiştir.

ORAKİLİSE DERNEĞİ,  ARDAHANLILARI BİRBİRİYLE BULUŞTURDU..

 

Bu yıl yapılan etkinliklerde, yaptıkları piknikle Sultangazi Ardahanlıları birbiri buluşturan derneğimiz Orakilise Derneği oldu. Sultangazi Gazikent Ormanlarında yapılan piknik şöleninde  Ardahanlıları birbiriyle buluşturan pikniğe Serhat bölgesi iş-stk-siyaset-sanat dünyasından yoğun bir katılım oldu.

 

Orakiliseliler, bu yıl Sultangazi Kent Ormanlarında Yapılan piknikte gerek katılım gerekse kültürümüzü yayma ve yaşatma, Ardahanlıları temsilde büyük başarıya imza atan  dernek oldular.

 ORAKİLİSE PİKNİK VİDEO TIKLAYINIZ..

 

haberin fotoğrafları tıklayınız..

 

Piknik şölenine Sultangazi Serhat Bölgesi iş, STK, Siyaset, Sanat dünyası piknik şölenine yoğun katılım gösterdiler. Sultangazi Ardahanlılar Derneğinin yanı sıra Sultangazi de yer alan Ardahan, Kars, Erzurum, Ağrı gibi diğer il, ilçe, köy, başkan yönetimlerinin yanı sıra İstanbulun değişik ilçelerinden STK ve İŞ dünyasından da yoğun bir katılım oldu.Siyasi partilerden AK parti, HDP, MHP ilçe başkan ve yönetimleriyle katılım gösterirken CHP vb. diğer siyasi partilerinden de yönetciler ve temsilciler siyasi partilerden birçok meclis üyesi de piknik şöleninde yer aldılar.

Sunuculuğunu  usta sunumuyla Ersin POLAT ın yaptiğı piknik şöleninde birbirinden değerli sanatçılar;Tahir KARATAŞ (ki kendisini her dinlediğimde Şıwan Perweri ilk dinlediğim 80-90’lı yıllara gidiyorum..), Halk Ozanı Orhan ÜSTÜNDAĞ   ve bir çok sanatçı sahne aldı.Mükkemel bir müzik şöleni yaşattılar..

 

Piknik şöleninde sponsorlara ve katkı sunanlara gerek pankartlarla, gerekse anons edilerek, hatıra fotoğrafları çektirilerek teşekkür edilirken, onure edilirken.. Derneğe katkı için bastırılan, derneğin logosunu taşıyan, derneği temsil eden duvar saatlerine de yoğun bir ilgi vardı.  Saatleri almada iş, stk, esnaf ve üyelerden yoğun bir destek oldu.

 

EYÜPOĞLU TEŞEKKÜR ETDİ..

Piknik şöleninde Sultangazi AK parti meclis üyemiz Kemal Eyüboğlu kısa bir konuşma yaparak Orakilise derneği başkan ve yönetimine organize ettikleri bu başarılı etkinliklerinden dolayı teşekkür ederek söze başladı

EYUBOĞLU, kurucu başkandan bu yönetime Orakilise derneği kurulduğundan  beri başarılı etkinliklere imza atarak Ardahan derneşçiliğine önemli bir ivme katdı. Bu derneğimiz yaptığı her etkinlikte bu misyonunu başarıyla yerine getirmektedir. Bugün burada binlerce  hemşerimizi birbiriye buluşturarak, bir araya getirerek başarılı bir etkinliğe imza atarak, bizleri birbiriyle  buluşturduğundan dolayı hepinizin huzurunda kendilerine çok çok teşekkür ediyorum dedi.

 haberin fotoğrafları tıklayınız..

Kemal Eyüpoğlu ile birlikte Sultangazi Ardahan İL Dernek Başkanlıkları da yapmış olan  Suat KORKMAZ, Yavuz UZUNKAYA, Başkan Yardımcıları Alican DEMİR ve derneğin YK üyeleri diğer derneklerimizle pikniğin başından sonuna katılım gösterdiler.

 

Sanatçıların, halk ozanlarının, icra ettikleri, kurdi- tırki müzikle mükemmel bir müzik şöleni yaşatırken yediden yetmişe herkesi halaya kaldırdilar. Her geçen saat  katılımın daha da yoğunlaştığı piknik şöleninde mangallarda pişirilen ızgaralar herkeze ikjram edildi.       

 

Bu yıl Ardahan dernekleri içinde en başarılı etkinliklerden birine imza atan sadece Ardahanlıları değil adeta sehat bölgesini birbiriyle buluşturan başarılı derneğimizin yönetimi aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır:

Ardahan Göle Orakilise (çakıldere köyü) Kültür ve Dayanışma Derneği 2017 yılında Sultangazi de kuruldu  bu yıl yapılan 2.ci olağan kongrede :

Başkan: Bolkan KARA

B.yardımcısı:Gökhan KAYA

B.yardımcısı: Ensar AVŞAR

Sayman: Serkan KOÇAK

G:sekreter: Orkut HOŞ

Yedek:Yılmaz HOŞ

Bedrettin HAYAT

Serkan KAYA

Y alçın KARA

 

 haberin fotoğrafları tıklayınız..

 

Piknikten ufak bir izlenim:

Orakilise pikniğinde Kürtlerin cihanşumul, ırk-ırkçı olmayan, ırküstü herkesi ve kesimi kapsayan üstün kültürüne tanıklık ederken, diğer kurdi stkların tümünde olduğu gibi Kürtlerin ne kadar paylaşımcı, ne kadar nandar ve misafirperver olduklarına da şahitlik etdiyoruz.. Bütün piknik alanında mangallar pişerken her zaman olduğu gibi 1. Öncelik hep misafirlerin ve pikniğe katılan diğer il-ilçelerdeki hemşerilerimize-insanlara oldu.. Dünyada Kürtler varoldukça bu gezegene ırkçılığın ve faşizmin asla var olmayacağını Kürtleri ve etkinliklerini ve her alanda üstün kültürlerini görünce net olarak anlıyorsunuz. Çünkü öt5eki yoktur. HZ. Mevlananın kim olursan ol gel ahlakıyla ahlaklanmış herkesi ve kesimi kapsayan dünyanın en üstün kültürü var. Siyaset ve egemenler.. insanları ötekileştirip ayrıştırmaya çalışırken, Kürtler, bu ötekinin olmadığı herkesin bir olduğu kültürü metropoller başta olmak üzere ülkenin her köşesine taşıyarak yüzyıldır Ortadoğu-Mezopotamya halklarını kasıp kavuran ırkçı-totemci ulus devlet faşizmini yerle bir etmektedirler.. Birlikte halay, birilikte paylaşım kültürü sadece ülkemizi değil; hızla tüm Ortadoğu ve mezopotamyayı kapsamaya ve kaplamaya başladı..

 

Bir başka ifadeyle günümüz dünyasında insanlık yeni bir sistem arayışında bocalarken.. çürümüş, kokuşmuş, ırkçı, soykırımcı insanı ve canlı yaşamı yok eden, kapitalist-siyonist  yayılmacı sistemin dışına çıkarken.. Kürtler insanlık tarihi boyuca olduğu gibi üstün kültürleriyle bütün dünyaya yol göstermeye ve örnek olmaya devam etmektedirler.. Metropol sistemi insanları, aileleri, akrabalığı.. güzel tüm geleneklerimizi bitirmeye çalışırken ülkemizin tüm il-ilçe-köy dernekleri metropolun, sistemin insanı yok eden bu çzelliğini yaptıkları etkinliklerle tersine çevirmeye başladılar..

 

 

ETİKETLER : ORAKİLİSE DERNEĞİ ARDAHANLILARI BİRBİRİYLE BULUŞTURDU..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA