KÜRTLERE ÜÇLÜ KISKAÇ- 3 LÜ KUMPAS BÜTÜN DÜNYAYI VURUYOR..

Küresel Emperyalizm, Bölge Devletleri ve Terör Lejyonları özelde Kürtleri, ortadoğu halklarını bölge halklarını genelde ise bütün dünya halklarını vuruyorlar..
Bu haber 2019-08-17 09:27:13 eklenmiş ve 1305 kez görüntülenmiştir.

KÜRTLERE ÜÇLÜ KISKAÇ- 3 LÜ KUMPAS BÜTÜN DÜNYAYI VURUYOR..

 

Küresel Emperyalizm, Bölge Devletleri ve Terör Lejyonları özelde Kürtleri, ortadoğu halklarını bölge halklarını genelde ise bütün dünya halklarını vuruyorlar.. Burada özellikle TR ve İranın siyonist İsrail yayılmacılığına karşı göstermelik bir tutum içerisinde olduklarını bu yayılmacılığa karşı ise ırk-dil-din-sınır üstü bir yeniden siyasal yapılanmaya gitmemeleri gerçeğine“ Heyt İsrailden.. Teslim Ol İsraile “bu analiz haberimizde değinmiştik.. Ve bu konuda sürekli analiz haberlerle Türkiye-Kürdistan, Ortadoğu ve Mezopotamyada dönen oyunlara sıklıkla vurgu yaparak özelde Ortadoğu da kürt-tırk-arap ve fars halklarını, genelde ise bütün dünya halklarının düşürülmeye, soykırım ve köleliğe çekildiğini.. Ortadoğudaki kaos ve terörizmin dünyayı patlatacak en büyük tehlike olduğuna sık –sık vurgu yapıyoruz.. ((Bu yönlü bazı analiz yazılar tıklatınız..))

 

Bu yazımızda ise kısaca emperyalizmin, küresel soykırımcı kapitalizmin, bölge devletlerinin ve terör lejyonlarının ortaklaşa Kürtleri nasıl düşürdüklerine, bu düşürmenin domino etkisiyle bütün bölge halkları ve dünya halklarının nasıl düşürdüğüne  kısaca değineceğiz..

 

Birçok analiz haber ve yazıda da belirttiğimiz gibi, Kürdistan coğrafyası üzerinde yer alan devletler nasıl birer ırk devleti olarak varlarsa Kürtlerinde bir ırk devleti olacak.. ki zaten emperyalizm bunu ırak kürdistanında tüm Kürtleri kapsamayacaki daha da parçalayacak şekilde hayata geçirdi. 2. Çözüm ise birçok analiz yazı haberde belirttiğimiz gibi kürt coğrafyası üzerindeki devletlerin ırk-dil-din-sınır üstü yeniden bir siyasal yapılanmaya gitmeleri..

 

Dikkat edilirse ne emperyalizm, nede bölge devletleri Kürtlerin bir ırk devleti yani ulus devlet kurmalarına izin vermemektedirler. Yaptıkları ana manevra Kürtleri kantoncuklara ayırarak iyice parçalayarak tarihten silme.. ıraktaki Kürtleri bir getoya haps eden emperyalizm, suriyedeki Kürtleri ise tr devleti  ve pyd-pkk terör lejyonları ile ikili kıskaçla almış bulunmaktadır..

 

Emperyalizm ulus devlet faşizmiyle terör lejyonlarıyla.. yüzyıldır bombalanmadık bir dağ, yıkılmadık-yakılmadık  bir köy-dağ-ova; coğrafya bırakmayacak şekilde.. Kürdistanı yakıp yıkmakta kürt halkını düşürmektedir.. Bölge ve dünya halkları uyanıp ulus devlet faşizmiyle emperyalist-siyonist  oyunlara set çekmezlerse kürdistandaki derin soykırım, derin  işgal 1. Derecede tüm Ortadoğu halklarını akabinde bütün asya halklarını ve nihayetinde dünyanın bütün halklarını düşürecektir..

 

Suriye ve Irak coğrafyasında pyd, iş-it-daeş oyunları patlak verdiğinde bütün bu senaryoları küresel kapitalizmin  kurguladığını, bu oyunları boşa çıkarmak içinde Kürtlerin amasız TR devletine tabi olmalarını çünkü küresel emperyalizmin ana planının kürdistanı Kürtlerden izole etmek olduğunu bu anlamda bölge devletlelerinin yanı sıra terör lejyonlarını da kullandığını belirtmiştik. Fakat o süreçte pydye Saddam gazı verilerek dünyayı kurtaracak kahramanlar ki pyd ne trnin nede ırak kürt yönetiminin kendi cennet kantonlarına, kurtarılmış bölgelerine girmesine izin vermemişti, tr ise oyuna seyirci kalarak alana müdahale etmeyerek, hata tr tarihinin en büyük hatalarından biri olan “ kobani düştü düşecek” söylemleriyle pyd ve pkk ya büyük bir meşruiyet ve yayılma alanını Türkiyenin kendisi sağladığı gibi bu sakat siyasal yaklaşım daeş teröünün de varlığını yaygınlaştırdı.. Yani trnin politikası Kürtleri kapsayacak şekilde değil, bölen, ayrıştıran, emperyalizmin kıskacına iten emperyalizme hizmet eden bir çizgide gelişti ve bu doğrultuda afrinde kürt kültürü dili edebiyatına saldırarak, şimdide aynı senaryoyu tüm Suriye kürdistanında harekete geçirmeye çalışarak emperyalizmin ve terör lejyonlarının Kürtleri boğması için ne gerekiyorsa onu yapmaktadır..

 

 

Şimdi abd ile barış koridoru ve trnin afrinde Kürtçeye, kürt dili edebiyatına, Kürtçe tabelelara müdahalesine, ve tr içindeki Arapça tabelalalara uzanan çizgiye baktığımızda, ve şu anda kullanılan dile baktığımızda ki Kürdistan coğrafyasındaki tüm Kürtçe adlara tabelalara bile tahammülleri yok. Aynen 20 yüzyılın başında kurulan tc gibi ırkçı-asimilasyoncu, inkarcı bir çizgiye kaymayı ak parti de içselleştirdi.. TR muhalefetinin de bölge devletlerinin de çok-çok gerisine düşmeye başladılar..

 

Bir başka ifadeyle abd-israil siyonist çizgisi  Suriye Kürtlerini terörize ederken, terör lejyonlarıyla kuşatırken, tc ise sinsice kürt kültürü, dili, edebiyatı, tarihi.. kısaca Suriye kürdistanında Kürtleri kültürel soykırımla yok etmeye çalışmaktadır.. TR ve abd ye bu yolu açan ise pkk-pyd gibi ilegal yapılanmalar olmaktadır.. Bir başka ifadeyle Kürtler özelinde bölgenin bütün halkları üçlü (emperyalizmi, terör lejyonları, ulus devlet faşizmi ) kumpaslarıyla ortaklaşa düşürülmektedirler..

 

Burada oynanan ana oyun, ırkçı-asimilasyoncu bir TR ile Türkiyeyi sıfırlama, bu anlamda terör lejyonlarını kurtarıcı modunda sonuna kadar kullanma.. Ve süreç içinde Suriyede Kürt nüfusu terörize etme, sürme, bitirme.. ardından aynı senaryoları TR coğradyasına taşıyarak TR yide Suriyelileştirme ve ıraklılaştırıarak aiyonist İsraili kürtlerden izole edilmiş bir kürdistanla, büyük Kürdistan projesiyle bütün bölgeyi düşürme ve işgal etme..

 

Eğer Kürtler, Türkler, Araplar ve Farslar uyanıp Kürtler üzerinde dönen bu yüzyıllık böl, parçala, terörize et ve yut oyunlarını çözmezlerse, Rusya ve Çinde dönen bu açık-derin oyunlara set çekmezse..  Kürtçe kelimeleri bile telafuz etmekten imtina edecek derecede ırkçılığa kayan  bir trnin artık çözüm gücü değil bölgenin düşürülmesinin ana ayağı yapılmaya çalışıdığını görmek zorundadırlar.. Bir başka ifadeyle tr hala kobani düştü- düşecek modunda ısrar ederken, terör lejyonları da devletlerin bu asimilasyoncu-inkarcı politikasına zemin hazırlayan ana unsur olmaktadırlar.. pkk-pyd gibi oluşumlar yeşil dolar gazı ve emperyalist oyunlarla kürt gençliğini resmen soykırıma çekmektedirler. Emperyalistlerin ve bölge devletlerinin   hem Kürtler üzerinde, hemde bölgenin diğer halkları üzerinde hertür oyunu yapmalarına zemin hazırlamaktadırlar..  

 

Özetle emperyalizm, emperyalizmin kullandığı terör lejyonları ve bölge devletleri ortaklaşa arap-kürt-türk ve fars halklarını birlikte düşürmektedirler.. Bölgemizde halkların, ırk, dil, din, mezhep sorunları yoktur. Bu sorunları devletler, örgütler, ve küresel emperyalizm üretmektedir. Bu sorunun çözmü ise  tr-iran-ırak-suriye ırk, dil,din , mezhep sınırlarını kaldırarak yeniden bir siyasal yapılanmaya giderek kısa bir zamanda çözebilirler. Ama bölgedeki devletlerin ana çözüm olacak ırk-dil-din-mezhep  üstü siyasal bir çözüm ne emperyalistlerin nede bölge devletlerinin gündeminde yoktur. Buda gösteriyor ki yüzyıldır dönen ırk ve ulus devlet oyunlarıyla bölgenin ortadoğunun ana omurgasını oluşturan 4 halkı (Kürtler-türkler-farslar-araplar) tarihten silinene kadar ulus devlet, terör lejyonları, emperyalist-siyonist oyunlar artarak devam edecektir.. Bölge ve dünya halkları Ortadoğu-kürdistan-mezopotamyaya  dayatılan bu şeytani oyunları boşa çıkaracak plan proje geliştirmezlerse dünya genelinde çıkış olmayacak bu oyunlar tüm kıtaları vuracaktır. İnsanlık soykırıma açık köle sürülerine dönüşecektir.. 

 

Irkçı TC rejmi ise hala Kürtçe bir adı telafuz etme geriliklerinde, uzay çağında hala Kürtler adlarını ve dillerini kullanamıyorlar ve bu rejim bölgeye dünyaya istikrar getireceğinden söz ederken.. Kürtleri terör lejyonları ve emperyalizme iterken.. Ulus devlet faşizminin gericiliğine gökte uçan kargalar gülerken, biz yerdeki iki ayaklılar nasıl kuşatıldığımızı anlamasak.. Dünya da, melekler de defterimizi dürecek.. Yani bütün insanlık şu gerçeği kavramalıdır: Bizi hiçbir örgüt, devlet, ırk, sermaye kurtaramaz, insanlık acilen kurtarıcı modlarından çıkarak.. Tek çıkışın aklı selim, insanlığın bin yıllardır biriktirdiği adalet-hak vb. kazanımlar, özgür irade ve özgür düşünce ve bilimsel bilgi doğrultusunda sistem oluşturmak.. Bu özelliklerimizi kullanacak ırk-dil-din-mezhep üstü bir sisteme ya geçeceğiz ya gümleyeceğiz.. Aslan ırklarımız ve .. nız aslan farelere dönüşmeden insanlık harekete geçmelidir.. Yarın çok geç olacak..

ETİKETLER : KÜRTLERE ÜÇLÜ KISKAÇ- 3 LÜ KUMPAS BÜTÜN DÜNYAYI VURUYOR..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA