BU KAFAYLA BİR … OLMAZ..

TR de sıkıntı sistemin kendisinde demokrasi yok, demokratik kontrol mekanizmaları yok. Vatandaşı ülkenin denetmeni, öznesi yapacak bir mekanizma yok..
Bu haber 2019-08-08 21:27:37 eklenmiş ve 1614 kez görüntülenmiştir.

BU KAFAYLA BİR … OLMAZ..

 

TR Demokrasisi tam bir muz cumhuriyetleri demokrasisi.. Rejim kurulduğundan beri hastalıklı. Rejim kurulduğundan beri gelende- gidende halkı dizayn etmenin peşinde.. Ne iktidar, ne muhalefet, nede stk alanı yetkin ve TR’nin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte değil.. Kimse demokrasinin gerçek ayakları ile oturmasını istemediği gibi demokratik kontrol mekanizmalarının nasıl oturtulacağını da bilinmiyorlar..

 

İttihat Terakki sergerdeleri, paçavraları, Sultan Vahdettini indirdiklerinde İngiliz sergerdelerinin büyük elçiliğinde bir araya gelirler..  Soykırım ve sömürüden geçinen domuz İngiliz sergerdeleri Vahdetini devirdiniz yerine ne koyacaksınız diye sorarlar.. İTakicilerin bir fikri, o fikri hayata geçirecek bir zikri olmadığını gören domuz İngiliz sermayesi ve çürük kraliçenin çürümüş soyları sahte bir kurtuluş savaşı, sahte kurtarıcılar, 500 yıllık Osmanlıcayı bir gecede kaldırıp bir imparatorluğun beynine resmen format attılar.. Öyle bir format ki bu format sonucu yüzyıldır tüm Ortadoğu halkları resmen soykırım yaşıyor.

 

Yüzyıl boyunca düşünmeyen, düşünmeye çalıştığında on yılda bir askeri darbelerle, 4-5 yılda bir ekonomik krizlerle soykırıma uğratılan: yetmedi 30-40 yılı sağ-sol, yetmedi 30-40 yılı kürt-türk .. ırkçı şoven vatandaş düşmanı soykırımcı bir rejim ortaya çıkardılar..

 

Küresel kapitalizm Osmanlıyı düşürdüğünde kral solomon,  sisi, esed, Saddam ayarındaki selefi diktatörlükleri oluşturarak Arap halklarının mınnına koydu. Aynı ulusu 20 den fazla diktatörlüğe böldü. Kadafi gibi, Muammed Mursi gibi  şerefli insanlar çıktığında ise imha ettiler.

 

KÜRTLER TARİHTEN SİLİNDİ..

Osmanlı yıkıldığında Yavuz Sultan Selimin yüzyıllar önceden verdiği şifreleri alamayan Kürt aşiretleri ve Mezopotamyadaki 40-50 milyonluk Kürt halkı her alanda geri kalıp çağa uygun donanımları olmadığından yerle bir edildiler.. (HABERDEKİ DİPNOTLARA BKZ..) . Kürt bir sabah uyandığında evi-amcası, akrabası, tarlası  başka bir ülkede, kendisi başka bir ülkede kaldığı gibi, artık kürt yoktu.. Türkiye tırk, arap coğrafyası arap, fars coğrafyasında fars, Rusya coğrafyası ise Ermenistan  yapılmıştı.. Sayıları 200 milyona yaklaşan Beluciler, Afgan peştunlar, çeçen, gorci gibi kürt kökenli halklar ise hala nasıl atomuna kadar parçalandıklarının farkında bile değiller..  Küresel soykırımcı kapitalizm yarım milyara yaklaşan kürt nüfusla öyle bir oynadı ki ithal kripto kürt tipi, ithal kripto kürt aşiretler  gibi şeytanın bile aklına gelmeyen oyunlarla  yüzyıl boyunca Kürtleri ve kürdistanı tarihten silmeye çalıştılar, hala aynı oyunlar değişik yol yöntemlerle devam etmektedir.  Kürdün tarihinin  % 99.9 u kayıp..

 

Kürtler  adına çıkan dinli –dinsiz örgütlerin ve partilerin en büyük işi ise kendilerine tabi olmayan Kürtleri imha ve düşürme, bir başka ifadeyle soykırımcı kapitalin atomuna kadar parçalama planının devamı oldular. Yüzyıldır Kürtler soykırım koşullarında yaşarken hdp-pkk çizgisi din alanına saldırarak, dinli olarak ortaya çıkanlar ise gladioların, bazıları da aşiret kafası ile var olacaklarını sanarak iyice oyuncak oldular. Hepsi kürdü tekeline alarak hem harcama, hem de atomuna kadar parçalamanın aracı oldular.. Kürtleri kurtaran ana gerçek ise Kürtlerin düşüşünün bütün insanlığın ve dünyanın düşüşü olacağı gerçeği oldu. Bu gerçekten dolayı bütün dünya halkları Mezopotamya ya inmek zorunda kaldılar.. Çok az sayıda kürt aydını bu gerçeği dünyaya taşıyana  kadar ölümden ölüm beğen hayatını yaşadılar.. Özetle günümüzde de ortaya çıkan parti ve örgütler Kürtlerin birliği yerine kendilerine küresel kapitalizmin biçtiği rolu oynamaktadırlar. Kürtleri atomuna kadar parçalamak için ne gerekiyorsa onu yapıyorlar, bu yapıların en büyük düşmanı kendilerine biat etmeyen, esir alıp düşüremedikleri  kürt halkının kendisidir..

 

Buradan TR ve bölge devletlerine geldiğimizde bu ağır kuşatma karşısında sadece Türkiye iyi bir refleks vermektedir. Ama metot ve yöntemleri başlıkta koyduğumuz gibidir.. TR de yerel-kamu alanında halkın vergileri ile oynama ve hırsızlık kamu-yerel yönetimler ise arpalık olarak görülmektedir.. Bir başka ifadeyle trde demokrasicilik oyunu ile rejim halkı soyma ve düşürme aracı yapılmıştır. Kamu yerel hırsızlığı en büyük suç olmadıkça, sivil demokratik bir anayasa yapılmadıkça.. köyden il, içe federasyonlara dernek.-stk alanı  sağlam bir şekilde rayına oturtulmadıkça.. Ne geziler biter, ne kaz dağları, nede terör lejyonlarının bu ülke ile oynamaları..

 

Bir ilde bir proje hayata geçirilecekse o ilin köy il ilçe federasyon derneklerinden siyasi partilerine kanaat önderlerine halka proje sunulur kabul görürse olur. Aksi hırsızlık ve namusuzluktur, demokrasi yada demokratik teamüllerle ilgi alakası yoktur. Ülkemizde siyaset alanında muz cumhuriyeti demokrasisi var. Siyaset kürt-türk, sağ-sol, dinli-sinsiz, totem, mezhep.. ırk-ırkçılık üzerinden vatandaşı atomuna kadar böldüğü gibi, mevcut diktatörlüğü de demokrasi vb diye ustaca yutturmaktadırlar..

 

STK alanında da  denetim, yönetim katılım ayakları büyük oranda yoktur. Siyaset-stk zübükleri cahil cuhelaya kravat ceplerine üç kuruş kullan kullan bu ülkenin resmen dibine dinamit koyuyorlar.. TR vatandaşı hala birbirine parti-ırk dil din gibi  geri argümanlarla yaklaşıyor.. Hala heykeller ve totemcilikle dizayn edilmeye çalışılıyor..

 

Etraf coğrafyada halkın durumu daha da vahim.  Ortada halk yoktur, ya küresel kapitalin terör lejyonları, örgütleri  yada diktatörlerin kırıcı güçleri.. Bir coğrafya düşünün halk atomuna kadar düşürülmüş ırk, dil, din mezhep üzerinden atomuna kadar parçalanmış, on binlerce km ötelerden  gelen küresel kapital tarafından dizayn ediliyor.. Burada istikrar ve gelecekten bahs etmek abesle iştigaldir. Bir chpli meb bakanının dediği gibi okullar olmasa eğitim olayında sıkıntı olmaz, küresel ve yerel soykırımcı kapitalizmin yönetim analayışı da Ortadoğuda budur. Ortadoğuda halkları kırıp coğrafyanın tümünü babalarının çiftliği yapma bu chp kafası gibi, halk olmasa her yer onlar için güllük gülistanlık olacak..  Terör devleti israilin kurulmasının ana amacı bu tüm Ortadoğu halklarını düşürme..

 

TR de sıkıntı sistemin kendisinde demokrasi yok, demokratik kontrol mekanizmaları yok. Vatandaşı ülkenin denetmeni, öznesi  yapacak bir mekanizma yok.. İktidarı muhalefetiyle siyasal alan kanunların ve vatandasların geriliğinden de güç alarak ülkeyi arpalık vatandaşı ise soyulacak, kırpılacak, kırılacak bir koyun sürüsü olarak görmektedirler..

 

DERİN İŞGAL NEDENİYLE TOPLUMU  GELİŞTİRECEK, ÖNÜNÜ AÇACAK HER İNSAN BÜYÜK BİR RİSK ALTINDA..

 

İçteki bu çürümüşlüğün yanı sıra küresel, ulusal, yerel ihanet şebekleri ülkemizi bir ağ gibi boydan boya kriptolarla, etki ajanlarıyla, gladio ve çetelerle  sarmışlardır. Toplumu geliştirecek her iş adamı, her firma, her siyasetçi, her aydın, güvenlikçi, stk başkanı, doktor yada kanaat önderi, firma yada holding .. Kişi başı en az 1 ile 10 ajan tarafından çok profesyonelce sarılmışlardır, kuşatılmışlardır..  Ne siyaset, ne stk alanı ne basın nede üniversiteler bu derin işgali bilmemekte ve halka taşımamaktadırlar..

 

Hedef  insanlar ya  bir hastalık, ya kaza, yada zamana yayarak çaktırmadan imha, düşürme, yanlış yönlendirilerek batırma, gerekirse soyunu sopunu kurutmaya varana kadar hedef yapılmaktadırlar.. Devlet vb. aygıtlar öyle bir kutsanmıştır ki kripolarla, etki ajanları, gladiolar en üst yöneticiden en alttaki vatandaşı çok rahatça harcamaktadırlar. 2000 ler öncesi tr tam bir faili meçhuller ülkesi, muz cumhuriyeti iken.. günümüzde ise  bu imha danışman, koruma, yakın arkadaş, hemşeri, en iyi arkadaş.. vb.  yada çok ince metotlarla vatandaş kötü sarılmakta ve düşürülmektedir..  Bir başka ifadeyle TR hala  demokrasiden uzak derinden işgal edilmiş vatandaşı kıran –harcayan derin işgalci güçlerin ve uşaklarının at oynattığı bir müstemleke bir sömürgedir.. Sosyal medya alanı başta olmak üzere vatandaşın beyni sürekli saldırı altında.. FETÖ vb. vatandaşın en zeki çocuklarını en hafif deyimiyle yarım yüzyıl çay-çorba içirerek gerzekleştiren,ü köleleştiren  cia-mosad  yapılanmalarını, terör ve şiddeti yöntem olarak seçip vatandaşa saldıran dinli dinsiz terör lejyonlarını şirin göstermeye çalışanlar gırla ve yasal bir yaptırım dahi yok.. Terör ve şiddetin yöntem olduğu yapılarda düşünen ve tartışma kültürü olan insan çıkmaz, bilim adamı çıkmaz,  özgür düşünce, düşünceyi özgür ifade olmaz.. Gençlik terör lejyonlarının, siyasi partilerin vb. kullandığı paçavralara dönüşür..

 

Legal siyaset alanı ile ilegal siyaset alanı birbirine karıştığı gibi vatandaş sürekli yapılan saldırılarla sersem koyuna çevrilmekte.. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu ayırt edemeyecek düzeye çekilmektedir..  Sonuç olarak her il kendi stk-sivil toplum, siyaset, sanat, kanaat önderleriyle iline yapılacak projeye onay vermedikçe yani demokratik teamüller işlemediği müddetçe ne kaz ne koyun ne ağaç, nede kuş oyunları bitmeyecektir..  Ortadoğu devlet ve rejimlerinin, siyasetinin  en büyük sorunu halkı devre dışı bırakarak harcayarak, yerel kamu alanını yönetme değil arpalık ve soygun yeri olarak gördüklerinden.. Yönetimler ve koltuk sahipleri  kara para, rüşvet vb. araçlarla düşürülmekte.. Bu çürümüşlük  sırasıyla herkesi ve kesimi kırılacak ve kırpılacak koyuna dönüştürmektedir.. 

 

Suriye ülkemiz için tehdit olmaktan çıkacaksa önce terör devleti israilin golan işgali, gizl, açıktan dolarla satın aldığı iddia edilen kürt toprakları.. ardından esed diktatörü, ardından terör lejyonları .. devreden çıkarılmalı halkın dil, din, ırk üstü demokrasiye geçeceği alan açılmalıdır.. Silahlı dinli-dinsiz yiğit çocuklar emperyalistlerin insafına bırakılmadan rehabilite edilmelidir.. Bu alan açılmaya çalışılırken Ankara ve istanbuldan Kürtçeyi yok etmek için siyon asimilasyon ve insanlık suçları ile sosyal ve kültürel alana saldırılırsa.. Oradaki parçalanma buraya taşınıyor demektir..  Bir başka deyişle siyon oyunlarda yüz üzerinden 99 doğru bir yanlışı yerleştirmek için yapılır.. Bu anlamda tcnin kürt politikası bulunmaz bir nimet oktadır.. Sonuç olarak ape şemonun dediği gibi İsrailden afganistana katil netanahudan katil sisiye bölge halkları ulus devlet faşizminin mınına koymasa.. bunları yıkıp bunların döşediği sahte sınırları kaldırmadıkça.. Ortasoğuda küresel soy7kırımcı kapitalizm  onyıllar belkide yüzyıllar boyunca bütün halkların üstün yahudi--alçak arap oyunlarıyla (ki her ikisinin de geni-kanı-kromozunu aynıdır) .. halkların ulusların defterlerini dürmeye devam edeceklerdir..

 

TR toplumu derin işgal ve demokrasi kelimelerini çözerse, yerel kamu alanında hırsızlık ve yolsuzluğu bitirirse.. ağaç, kaz, kuş modundan gelişmiş toplum moduna geçeceğiz.. Aksine parayı bulma ve köşeyi dönme kafası ve salaklığı hepsinin sonu olacaktır.. Der,n ilghal ve oyunlar bu şidetle detle devam ederse dolar vb. binbir oyunla halkların herşeyi toprakları el değiştiriyorsa.. nükleer ve her tür silahın kullanıldığı.. bir son hem terörist israilin hemde bu teröre boyun eğen ortadoğulu tüm halkların kaçınmaz sonu olacaktır.. Dünya bu gidişle bugün olmaz yarın muhakak patlayacaktır..

 

 

 

 

ETİKETLER : BU KAFAYLA BİR … OLMAZ..
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA