HOÇ-FED GİDEREK MARİJİNALLEŞİYOR MU..?

Hoçvan Dernekler Federasyonu (HOÇ-FED) giderek marijinalleşiyor mu, dar bir gurubun, bizde varız deyip foto karelerinde çıkmaya çalışan bir ahbap-çavuş gurubunun mu kontrolüne girdi..
Bu haber 2019-07-14 14:59:36 eklenmiş ve 1220 kez görüntülenmiştir.

HOÇ-FED GİDEREK MARİJİNALLEŞİYOR MU..?

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu  (HOÇ-FED) giderek marijinalleşiyor mu, dar bir gurubun, bizde varız deyip foto karelerinde çıkmaya çalışan bir ahbap-çavuş gurubunun mu kontrolüne girdi..

 

Hoç-Fed, Hoçvanlıların en büyük kazanımı olan, heryıl onbinlerce Hoçvanlıyı birbiriyle buluşturan, aynı zamanda Ardahan ve bölge ekonomisine büyük bir katkısı olan, geleneksel hale getirilen Hoçvan Yayla Festivaline, Hoçvan Yayla Şenliğini neden yapamıyor, bünyesindeki onlarca derneği alıp neden kamu yerel alanında bakanlıklarda ve bölgede neden lobi yapamıyor, neden yılda birkezde olsa bölgeye çıkarma yapamıyor, neden sürekli geriliyor.. 

 

Latif Yılmaz başkanlığı döneminde açılan Ardahan şubesi neden kapatıldı.. ilk defa İstanbul Anadolu yakasında bir arsa alındı. Paniglilerin İst5anbul Anadolu Yakasında aldıkları arsa ve bu arsanın üstüne bütün Hoçvanlıları temsil edecek bir yapılaşmaya ve şubeleşmeye neden gidilemiyor..

 

Hastalık, yoksulluk pençesinde yüzlerce Hoçvanlı aile olduğu gibi, evi, işi, aşı olmayan çok kötü durumda Hoçvanlılar var. Sadece Hoçvanlıların zekatlarıyla, iş dünyasının katkısıyla yılda 2-3 aile ev başta olmak üzere yoksulluk, yosuzluk ve hastalık çemberlerine hangi nedenlerden ablukalardan düştüklerini çözme,  kurtulmaları olası iken.. Bu konularda neden tek bir çalışma yapılmıyor, bir tek plan ortaya konamıyor..

 

Hoçvan Spor Ardahanda spor alanında en önde bir kulüp federasyon derneklerle birlikte bir yönetim oluşturarak Hoçvan gençliğine, spora neden el atamıyor..

 

İşin  en ilginç yanı hoç-fed marijinalleştirilerek, küçültülerek,  bitirilmeye, vakıf vb. adlar altında  federasyon çaktırılmadan kapatılarak  mal-mülküne el koymaya çalışanlar mı var..

 

Neden Yayla Festivali yapılmadı ve bu festivalle binler kars Belediyesinin festivaline taşınmadı..

 

Yukardaki soru ve sıkıntıların daha yüzlercesini Hoçvanlılar yüksek perdeden dillendirmeye, dile getirmeye başladılar.  başladılar. Ateş topunun ağzında öngörüsüz dernek yönetimleri Latif Yılmaza uyum sağlayamamaları 1. Neden olurken, en büyük eleştirilerden biride edilgen pasif duruma düşmesiyle şeref caferoğlu almaktadır.  Hoçvanlılar yüzyıl sonra Serhat bölgesinde ilk defa ırk dil din görüş üstü festivaller ve bölge nüfusunun birbiriyle buluşma koşulları oluşurken mevcut yönetimin bırakın bunları organize etmeyi farkında bile olmadığını ifade etmektedirler..

 

Hoçvanlılar federasyonun  eksikliklerini ortaya koyarken..  başkan  Türkan Yılmaz ve  bayan yöneticilerin samimi ve dürüstlüklerini takdir ettiklerini fakat bu aşamada donanım ve öngörü olarak mevcut yönetimin hoç-fedi yürütebilecek, serhat bölgesine öncülük edebilecek kabiliyet öngörü ve donanımdan yoksun olduklarını ifade etmektedirler..  bırakın Ankara, Bursayı daha İstanbuldaki Hoçvanlıların ezici bir çoğunluğu birbirini tanımamakta akraba nüfus birbirini tanımamaktadır.

 

Hoç-Fed  partiler, görüşlerüstü herkesi kapsayacak, İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakası, Ardahan ve diğer büyük metropollerde şubeleşme, Hoçvan Sporu yönetecek, yılda birkezde olsa bölge halkını bölgeye yönlendirecek yerel, kamu yönetimleriyle uyumlu çalışabilecek bir yönetim ve yeniden yapılanmaya ihtiyaç duymaktadır. Çünkü serhat bölgesi stk siyaset alanında tartışmasız Hoçvanlıları öncü ve rehber olarak kabul etmektedirler, böyle görmektedirler..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ..

 

 

ETİKETLER : HOÇ-FED GİDEREK MARİJİNALLEŞİYOR MU..?
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA