BEYKOZ ERZURUMLULARA LOBİ KELİMESİNİ KAZANDIRAN AKTÖR, ŞAHBETİN BİNGÖL..

BEYKOZ ERZURUMLULARA LOBİ KELİMESİNİ KAZANDIRAN AKTÖR, ŞAHBETİN BİNGÖL..
Bu haber 2019-06-29 07:50:17 eklenmiş ve 1565 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ ERZURUMLULARA LOBİ KELİMESİNİ KAZANDIRAN AKTÖR, ŞAHBETİN BİNGÖL..

 

Beykoz’da 1990’lardan günümüze Beykoz Erzurumlular için lobi faaliyetlerini yürüten, imza atan en önemli aktör Şahbetin Bingöl olmuştur. Halen Erzurum İli Hınıs-Tekman Kültür ve Dayanışma Derneğinin başkanlığını yapmaktadır.

 

Bingöl, birçok stk kurucu üyesi, YK üyesi olmasının yanı sıra uzun yıllar boyunca inşaat ve nalburiye sektöründe de faaliyet gösteren, özellikle doğu illerinden gelen hemşerilerimize yol gösteren yardımcı olan  bir isim.

 

Günümüz dünyasında ülkeleri, toplumları yöneten yönlendiren, siyasi, iktisadi, kültürel, eğitim.. Hayatın her alanında var eden iki temel güç vardır biri Sivil Toplum Örgütleri- Sivil Toplum Kurumları (STK-STÖ) , bir diğeri ise firmalardır-iş dünyasıdır.

 

Dünya geneli ülkeler toplumlar, devletler bu iki güç tarafından yönetilir, yönlendirilirler.. Devletler, siyasi partiler, güvenlik, ekonomi vs diğer tüm alan ve yönetimler dünya genelinde bu iki gücün kontrolü altında biçimlenirler..

 

STK’ların en önemli özelliklerinden biri de temsil ettikleri kitle yada kitleler, toplum yada toplumlar için lobi faaliyetlerini yürütüyor olmalarında yatmaktadır..

 

Erzurumlular açısından İstanbul Beykoz’da 90’lı yıllardan beri bu lobi faaliyetini, stk olayını hayata geçiren, Beykoz Erzurumluları yöneten yönlendiren Şahbetin Bingöl ve dernekçilik alanında kendisyle beraber yürüyen korocu üyeler, yk üyueleri olmuştur.

 

Bingöl STK alanında verdiği kesintisiz mücadelesi ile Beykoz Erzurumluları tek çatı altında toparlıdığı gibi, yaptığı lobi faaliyetleriyle de Erzurumluları önemli bir güç yapmıştır. Örneğin Beykozdfaki Bld. Bşk Yrd. larından Selami Keskin  Erzurumludur.

 

Şahbetin Bingöl ve kurucu kadroların, Yönetim Kurulu Üyelerinin yürüttükleri lobi faaliyetleri neticesinde..  4 yıl önce kurdukları Erzurum İli Hınıs-Tekman Kültür ve Dayanışma Derneğinin yeni binasına taşınması açılışına  Beykoz Porotokolu, Beykozdaki Erzurumlular, Erzurum Miletvekillleri, Erzurumun iş-stk siyaset dünyasınının önde gelen üst düzey temsdilcileri, Erzurum İş-STK dünyasının Türkiye geneli önde gelen tüm simalarını bu yıl yapılan açılışta birbirleriyle buluşturdular.

 

Derneğin taşındığı binanın açılışına Erzurum Milletvekili AKP MKYK Üyesi Zehra Taşkensenlioğlu, Erzurum Milletvekili İbrahim Öztürk,  Erzurum EBBB Mehmet Sekmen, Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı,  Hınıs Bld. Bşk Erdoğan Eren, Tekman Bld. Bşk Mustafa Ergin, Beykoz BlBşk Yrd. Selami Keskin, Kağıthane Bld. Bşk Yrd. Hasan Çar gibi Erzurumun önde gelen sdimalrı açılışta birbirleriyle buluştular..

 

Bingöl ve YK üyeleri yakın bir zamanda Hınıs-Tekman derneğini addan tüzüğe Beykozdaki tüm Erzurumluları kapsayan yeniden bir yapılanma ile ortaya çıkacakları çalışmalrını yürütmektedirler.. Bu anlamda bir kongre yada genel kurul hedeflenmektedir.

 

Beykoz Erzurumlular açısından Şahbetin Bingöl STK, Siyaset, Sivil Toplum açısından insanları asla ayrıştırmayan, ötekileştirtmeyen, tek çatı altında toparlayan, kapsayıcı,  örnek ve önder kişiliği ile Erzurum ve doğu toplumuna, Beykozdaki doğululara önemli hzimetleri ile öne çıkan bir isim. Bu anlamda sadece Erzurumlular değil, doğu Anadolu bölgesinden herkesin ve kesimin saydığı sevdiği bir isim..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ..

 

 

 

ETİKETLER : BEYKOZ ERZURUMLULARA LOBİ KELİMESİNİ KAZANDIRAN AKTÖR ŞAHBETİN BİNGÖL..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA