ÇİN DEVLETİ ORUÇ TUTAN MÜSLÜMANLARI HAPSE ATIYOR..

İşgalci Çin Devleti, Doğu Türkistan’da oruç tutan Uygur Türklerini hapse attı. Çin faşist ulus devlet yapılanmasına kayarak sonunu hazırlıyor..
Bu haber 2019-06-02 09:55:02 eklenmiş ve 993 kez görüntülenmiştir.

ÇİN DEVLETİ ORUÇ TUTAN MÜSLÜMANLARI HAPSE ATIYOR..

 

İşgalci Çin Devleti, Doğu Türkistan’da oruç tutan Uygur Türklerini hapse attı. Çin faşist ulus devlet yapılanmasına kayarak sonunu hazırlıyor..

 

  Doğu Türkistan’da İslam’ın kutsal Ramazan ayı girmesi ile çok sayıda Uygur oruç tuttukları gerekçesiyle tutuklandı. Çin küresel bnirgüç olma yolunda ilerlerken, ulusların, halkların dil,din, kültürleriyle oynamsı, ulus devlet faşizmine kayması Çin’in sonunu getirecek en büyük tehlikedir..

 

Çinliler uyanıp ulus devlet faşizmini yıkma; bütün Asya halklarını kapsayacak bir siteme geçiş yapmayı başaramazlarsa.. Çin devleti devasa nüfus ve gücü ile devasa bir çöplüğe dönüşerek  yok olacaktır.. Çin halkı ve devleti küresel soykırımcı işgalci emperyalizmi ve firmalrı ve onların attıkları yemleri kavramadıkça gelecekleri olmayacaktır.. Çin halkı  Çini derinden işgal eden kripto ajan çinliler eliyle şu anda halkın öngörmediği oyunlarla yıkılyor.. En basiti butür faşist uygulamalr daiş vb. terör lejyonlarına alt yapı hazırlamadır. Çin halkı bir an önce gerzeklikten krlarak gezegenimizin bütün canlı cansız varlıkların üstünde yaşadığı yer olduğunu kavramaları..(DKM)

 

Özgür Asya Radyosunun haberine göre geçtiğimiz hafta boyunca Hotan bölgesinde 137 Müslüman Uygur Türkünün tutuklandığı bildirildi.

 

Bilgilere göre tutuklama gerekçesi ‘’Karşılık göstermeye meyilli kişiler’’ olarak gösterildiği ve aralarındaki Oruçlu olduğu tespit edilen 30 Uygur’un yasa dışı dini faaliyetle ilişkilendirilerek hapse alındığı geri kalanların ise toplama kampına gönderildiği ileri sürülüyor.

 

Öte yandan İli Kazak bölgesinde tesis edilen fabrika görünümlü Toplama kampındaki 16 ile 25 yaş arası yaklaşık 500 Kazak Türkü kadının gizlice transfer edildiği öğrenildi. Ancak nereye götürüldüğü henüz bilinmiyor.

 

Çin Komünist Yönetimi her yıl Ramazan ayında bölgenin muhtelif yerinde ziyafetler düzenleyerek Uygurlar ile Çinlileri beraber yemek yemeye zorluyorken Uygur öğrencileri de okul kantinlerinde mecburi yemek yediriyor peşlerine de Çinli öğrencileri taktığı biliniyor.

 

Kaynak: Türkistan Press

ETİKETLER : ÇİN DEVLETİ ORUÇ TUTAN MÜSLÜMANLARI HAPSE ATIYOR..
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA