YENİ TÜRKİYE’NİN YENİ YÜZÜ CHP

CHP, STKların istekleri doğrultusunda serhatlı 6-7 belediye başkanı İstanbula ataması.. bu vb. gelişmeler Türkiye demokrasi güçlerinin CHP’nin çatısı altına akmaya başladığı bir parti kimliğini kazanmasını da beraberinde getirdi.
Bu haber 2019-05-24 07:02:46 eklenmiş ve 990 kez görüntülenmiştir.

YENİ TÜRKİYE’NİN YENİ YÜZÜ CHP BELEDİYELERİ..

 

Geçen Hafta Esenyurtta Hoç-Fed’in öznesi olduğu yapılan etkiiklerde de vurguladığımız gibi CHP artık toplumu dizayn etme modundan çıkarak stklara tabi olmaya başladı, STKların istekleri doğrultusunda serhatlı 6-7 belediye başkanı İstanbula ataması.. bu vb. gelişmeler  Türkiye demokrasi güçlerinin CHP’nin çatısı altına akmaya başladığı bir parti kimliğini kazanmasını da beraberinde getirdi.  Bu değişim dönüşümü bütün yönleriyle Sarıyer Serhatlılar iftarında da gördük.

 

Kürt kültürü, folkloru, müziği giderek kesk u soru zer renkleriyle  TR’nin bütün büyük metropollerine hakim olmaya başladı. Sarıyerde ki iftar programında da Esenyurtta olduğu gibi kesk u sor u zer renkler  gökkuşağı renkleri  etkinliklere  damgasını vurdular.  Çarşamba akşamı Sarıyer Sarı, Kırmızı, Beyaz, yeşil renklere gök kuşağı renklerine büründü..

 

CHP’de ki değişim dönüşüm bütün toplumsal kesimlerde karşılığını buldu. CHP’li belediyelerin yaptığı etkinliklerde evrensel kültürden yerel kültüre herkesimi kapsamaya başladıkları gibi, herkesimin  kendini rahatlıkla ifade etmeye , kültürünü  yayma ve yaşatma en iyi şekilde ortaya koymaya başladığı bir çatı da olmaya başladı. CHP de ciddi stklar gibi denetim, yönetim katılım ayağı çalışmayan stklara geçit vermiyor. Bu anlamda yapılan büyük etkinliklerin hiçbirne adında federsyon vb. olan teneke  içi boş dernekler  davet bile edilmemektedirler..

 

CHPDE DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM HER ALANDA ÖNE ÇIKMAYA BAŞLADI....

 

 CHP’nin aldığı tüm belediyelerde öteki yok. Herkesim kültürünü evrensel, yerel bazda en güzel şekilde yaşıyor, yaşatıyor. Chp’nin aldığı yerel  yönetimlerde herkes en iyi şekilde temsil edilmeye başlandığı gibi belediyeler ciddi stklar, mahalle meclisleri ve halkla birlikte yönetilme şefaf belediyecilik dönemi de her alanda hayata geçmeye başladı.

 

Bu gelişmeler  dini alandan diğer tüm alanlara kadar açık ara kkendini göstermeye başladı. İmam dua ederken önce yüzyıllar boyunca bu ülkeye önemli hizmetleri bulunan Osmanlı Ailesine vurgu yaparken, dualarında Osmanlı hanedanından ali osman hanedanından atatürke bu ülkeye hizmeti olan herkese vurgu yapması herkesi kapsayan dua etmesi bile büyük bir gelişme , değişim dönüşümün göstergesiydi.  Ve chp her alanda ak partinin tekelini kötü kırdığı gibi chpden beklenmeyen tüm refleksleri herkes farketmeye başladı..  

 

CHP İLE BİRLİKTE KÜRT KÜLTÜRÜ METROPOLLERE HAKİM OLMAYA BAŞLADI..

 

Kürt kültürü, folkloru, müziği giderek kesk u soru zer renkleriyle  TR’nin bütün metropollerine hakim olmaya başladı. Sarıyerde ki iftar programında da Esenyurtta olduğu gibi KESK U sor u zer renkler  gökkuşağı renkleri  etkinliklere  damgasını vurdular.  Çarşamba akşamı Sarıyer Sarı, Kırmızı, Beyaz, yeşil renklere gök kuşağı renklerine büründü.. Yüzyıllık diktatör tc yapılanmasının bölen, bölücü, öcü diye yutturmaya çalıştığı Kürtler sistemin korkularının aksine Türkiyenin 1. Dereceden bütünleştirici, ötekiyi bitiren birer  aktör olarak her alanda öne çıkmaya başladılar.. Hem sistemin korkularını sisteme yedirdiler, hemde Kürt adını kullanan tüm terör yapılanmalarını yerle bir ettiler.. Bir başka ifadeyle Kürdistani STK’lar herhangi bir partinin mensubu yada ardiyesi, tabanı  olmadıklarını, doğru temelde siyaset yapan her siyasal yapıya anında desetek sunduklarını da net ortaya koyan devrimci-ilerici yapılanmalrıyla sistemin demokratik bir şekilde rayına oturmasının en büyük öncüsü olmaya başladılar..  

 

ŞEFAF VE HALKA HESAP VEREN YEREL YÖNETİMLER…

 

Ak Parti iktidar olmasına rağmen giderek stk alanından, ciddi stklardan korkmaya, benim etkimde olsunda nasıl olursa olsun çürük anlayışıyla sivil toplum zeminini kayb ederken, teneke yapılanmalarla iyice stk alanında giderek dibe vururken. Yıllarca randevu taleplerine cevap vermeyen gericileşen birçok yerel yönetim örneği ile sürekli alan kayb eden bir yapılnamya kaymaktadır..   Bu çürümeye ve gerilemeye dernekler masası ise denetim-yönetim –katılım ayakları biten stk alanına duyarsız kalarak, kontrol yeti-yeteneğini kayb ederek  toplumsal çürümeye öncülük ederlerken..

 

CHP’de tam aksi ciddi stklara tabi olma, sonuna kadar destek olma, birlikte hareket etme, birlikte karar alma, donanımlı yönetimler ve insanların önünü açma, öteki kavramını bitirme..  her alana yansımaya, ötekinin olmadığı tam demokratik Türkiye pratiği hızla sahaya yansımaya  başladı. Bütün bu devrimci değişim-dönüşüm 23 haziranda yenilenecek olan İBB seçiminde CHP adayı Ekrem İmamoğlunun açık ara seçimin galibi olacağının  da bütün işaretlerini de içinde taşımaktadır.

 

CHP’li belediyeler yeni Türkiye’nin en önemli temsilcileri, en önemli yüzleri olmaya başladıkları gibi devrimci ak parti gerileme dönemine girererken ilginç bir şekilde chp her alanda öne çıkmaya bütün toplumsal kesimleri temsil ve kucaklaşmaya başladı.. Bölgecilik tekelciliğini kırdı, chpnin aldığı belediyelerde başkanlar halkla stklarla birlikte karar alıyorlar, gizli ardiyeler kapalı kapılar ardında iş çevirmeler, halkın vergilerilerini çarçr eden  rant kokan yönetim analayışları chp ile istanbulda giderek tarih olmaya başladı. Camdan beleciyecilik, şefaf belediyecilik giderek istanbula hakim olmaya başladı..

 

Bu gelişmeler chp ve parti tüzüğünden değil, devrimci, demokrat, kendilerini her alanda yetiştirmiş kalifiye insan selinin chpye akmasıyla hayata geçmeye başladı. CHP bu hızla giderse yakın bir gelecekte yüzyılların geriliklerini  simgeleyen Türkiye toplumunu derinden çembere alan.. 6 ok, ataturkculuk, atakurtculuk vb. zaaflarıdan da kurtulma totemci,  çağın gerisinde kalan tüm gerici sembol ve sapmalrdan da kurtulacak bir değişim dönüşüm içine girdiği kendini her alanda hisstettirmeye ve göstermeye başladı.. Bir başka deyişle  yüzyıl önceki chp büyük bir değişim dönüşümle giderek 21. Yüzyılın partisi olma yolunda büyük bir ilerleme aşamsına girdiği her alanda giderek öne çıkmaya başladı...

 

 CHP SARIYER VE ESENYURTTAN İKİ ETKİNLİK:

SERHATLILAR SARIYERİ SALLADILAR..

 

ESENYURTTA STK DEVRİMİ HER ALANA YANSIMAYA BAŞLADI..

ETİKETLER : YENİ TÜRKİYE’NİN YENİ YÜZÜ CHP BELEDİYELERİ..
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA