TERÖR, TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN DÜŞÜRÜLMELİDİR..

Türkiye yarım yüzyıla yakındır terörle yatıyor, terörle kalkıyor. İktidar bu konuda hassasiyetini ortaya koyup önemli bir mesafe alırken, ana muhalefet başta olmnak üzere muhalefet istisnalar dışında zayıf kalmaktadır..
Bu haber 2019-04-21 17:39:26 eklenmiş ve 809 kez görüntülenmiştir.

TERÖR, TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN DÜŞÜRÜLMELİDİR..

 

Türkiye yarım yüzyıla yakındır terörle yatıyor, terörle kalkıyor. İktidar bu konuda hassasiyetini ortaya koyup önemli bir mesafe alırken, ana muhalefet başta olmnak üzere muhalefet istisnalar dışında zayıf kalmaktadır..

 

Bu tür yıkıcı konularda sadece Türkiye toplumunun değil dünyadaki her toplumun, her milletin dayanmada bir sınırı vardır. Türkiye bu konuda sınıra dayanmış  bulunmaktadır.

 

Kılıçdaroğlu, Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Er Yener Kırıkcı'nın Ankara Çubuk'ta gittiği cenaze namazında saldırıya uğraması vahim  bir gelişme..

 Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, yakın çekim

Bu saldırı Türkiye toplumunun terör nedeniyle ne kadar gerildiğini, patlamaya hazı hale geldiğini ortaya koyması sebebiyle önemlidir. Gereken desrler çıkarılmalı, gereken önle3mler alınmalıdır.  Aksine durum dahada vahim boyutlara gidebilir..

 

 Türkiye artık Irak, Suriye, İrandan gelebilecek tüm terör saldırılarından direkt bu devletleri sorumlu tutacak bir politikayla terörle mücadeleyi  yükseltmeli, terör ve terörizmi bu ülkenin gündeminden kaldırmak zorundadır..

 

Terör ve şiddet belli bir noktadan sonra toplumların doğru ve yanlışı ayırt etmelerini bitirerek kör şiddeti nefreti kutsayarak toplumları bitirir. Toplumları terörize eder. Terörize olan bir toplum ise bitirilmiş düşürülmüş bir toplumdur. Nasıl terörist bitmiş, bitirilmiş bir insan tipni temsil ediyorsa, terörize olan, şiddet ve nefretten kurtulmayan bireyde terörize olarak terörist seviyesine düşer. Şiddet ve terör psikolojisi bireyin nasıl bu noktaya düştüğünü ve bittiğini görmemesi açısından dünya büyük bir saldırıyla karşı karşıya.. Suriye, Libya, ırak mısır afganistan vb. coğrafyalar açık örneklerdir. Şiddeti, kutsayan terörü durduramayan toplumlar yok edilmektedirler, ülkeleri yıkılmaktadır..

 

Rusya başta olmak üzere büyük devletlerin zaten desteği Türkiyeyedir.  Irak devletinin Suriye devletinin kontrol etmediği her yere artık Türkiye devlet olarak gerekirse kalıcı olarak yerleşmelidir.  Yada bu devletler Türkiye’ye yönelen tehdidi kendileri bertaraf etmelidirler..

 

Bir başka deyişle terörle mücadelede artık yolun sonuna gelindi. Herkes eteğindeki taşları dökmek zorunda. Terör ve şiddeti durduramayan ülke ve yönetimler sadece Türkiye devletinin değil halkın ve vatandaşında hedefi konumuna düşmektedirler..

 

Türkiye’ye yönelen bu terör tehdidi apaçık ortada dururken  muhalefetin açık –açık teröre –şiddete karşı tavır almaması halkı en çok geren konuların başında gelmektedir. Bu konuda muhalefet hala deve kuşu politikası güderek halkı dahada gerdiğinin biran önce farkına varmak zorundadır. Halk siyasetin dolambaçlı yollarından anlamaz. İl başkanı vb. sıfatları taşıyan bazılarının şehit düşen vatan evlatlarını küçümseyen, hor gören twet vb  çıkışları burın Türkiye tolumunun vatandaşın hasasiyetlerine ne kadar yabancı ve ne kadar cahil olduklarını ortya koyduğu gibi, bu yönlü çıkışların çok tehlikeli çıkışlar olduğu toplumu  patlama noktasına getiren provaksiyopnel çıkışlarada zemin hazırladığını görmek zorundadırlar. İşin ilginç yanı muhalefet bu toplumsal patlamayı göremeyecek derecede körleşmiş bulunmaktadır.. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğanın da ifade ettiği gibi terör  artık Türkiyenin gündeminden kaldırılmalıdır. Türkiye kendisine yönelen terörden kimin  rolu oluyorsa maddi-manevi tazminat davarlının yanı sıra direkt terörün geldiği yerlere kalıcı olarak yerleşme, Muhalefetinde hertür şiddet ve terör olayınıa karşı açıkça tavrını ortaya  koyması gerekmektedir.. Demokrasinin olduğu, medeni hiçbir ülkede hiçbir siyasi parti terör ve terorizm konusunda ehm-öhm politikası güdemez. Güttüğü anda o ülkede siyaset yapma şansı kalmaz. 50 yıla yakındır  eski diktatör tcden kaynaklı terör belası hem büyüdü, hemde kullanılarak Türkiye toplumu birbirine düşürülmeye çalışıldı. Siyaset ve meclis herşeyeden önce bu konuyu tüm detayları ile ele alma gerekli kanun ve alt yapıyı kurarak terörü ülkemizin gündeminden çıkarmak zorundadırlar..

 

Önümüzde İsrail gibi güzel bir örnek var, hiç uğraşıyormu gidip direkt işgal ediyor..  Dünya ne diyor, israil kendini koruyor.. Ki Türkiye ile israil bu konuda kıyaslanamaz bile.  Türkiyenin dört bir yanı terör örgütleriyle sarmalanmış durumda..Dolar-döviz ekonomik kumpaslar gırla..

 

Türkiyenin işgal diye bir derdi  yok.  Bütün bölge halkları zaten Türkiyenin bayarağı altında yaşamak istiyorlar, Türkiyeyi ana vatanları sayıyorlar. Suriyeli, Iraklı.. Türkiye bu halklara kendi rejimlerinizi çökertin dediği anda bu rejimlerin hepsi  tuzla buz oluırlar… Çünkü bütün etraf coğrafya Filistinden afganistana halklar Türkiyeyi ana vatanı kabul ediyor..Rusya ve Türkiye bu gerçekler doğrultusunda Türkiyeye yönelen terörü her kıtada yok etme kudretine fazlasıyla sahiptirler.. Türkiye muhalefetde  birilerine şirin gözükme oy devşirme hafifliğinden bir an önce kendisini kurtarmalıdır. Türkiyenin Romadan  Osdmanlıya bütün medceniyetlerin bileşkesi ve beşiği olduğunu TRNin tarihi miras ve misyonunu doğru okuması gerekmektedir.  İktidarın, devletin  teröre karşı ortaya koyduğu duruşu ortaya koymayı beceremese dahi devlete yardımcı olmak zorunda. Aksi kanunların değil direkt halkın hedefi olurlar..

 

Dolar, ekonomik kumpaslar, Türkiyenin dört bir yanının terör ordu örgütleriyle sarılması, 50 yıla yaklaşan terör belası  kürdü-türküyle vatandaşın canına tak etmiş durumda.. 15 temmuz destanını yazan, demiri çıplak elleriyle ezen, dünya halklarına Milleti Ali Osmanın gerçek kimliğini gösteren   bu vatandaş silahlanıp terörist avına çıktığında iş işten geçer.. Hiçbir kanun bu vatandaşı  durduramaz.. İktidarı, Muhalefetiyle siyaset yerel, ulusal, uluslar arası gerekeni yaparak terörü Türkiye gündeminden bir an önce çıkarmak  zorundadırlar.. Zaten Ulus devlet dönemi bitiyor. Filstinden Afganista halklar tek sancak tek bayrak altında ama bugün ama yarın bir olup toplanacaklar.. Irk-ırkçılık faşizm tarihe karışyor, sınırlar analmını yitiriyor, dünya giderek ufak bir köye dönüşüyor.. Dünyayı ve dünyanın gidişatını okumayanlar, küresel çetlerin oyunlarını yiyenler birer piyon durumuna düşerek kendilerine yazık ederler..  Dünya, ulus devlet, terör, çete, kumpas, oyun döneminin bittiği yeni bir boyuta geçiyor.. Siyasebunları analiz etmesi ve pozisyon alması gerekmektedir..

ETİKETLER : TERÖR TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN DÜŞÜRÜLMELİDİR..
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA