ARDAFED OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDECEK..

ARDAFED Yönetimi 19-24 Nisan'da Bakırköy Botanikpark'ta yapılacak olan 3. Ardahan Günleri için toplandı. Toplantının bir diğer gündem maddesi ise Olağanüstü Genel Kurul yapılamsı oldu..
Bu haber 2019-04-14 00:15:06 eklenmiş ve 1162 kez görüntülenmiştir.

ARDAFED OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDECEK..

 

ARDAFED Yönetimi 19-24 Nisan'da Bakırköy Botanikpark'ta yapılacak olan 3. Ardahan Günleri için toplandı. Toplantının bir diğer gündem maddesi ise Olağanüstü Genel Kurul yapılamsı oldu..

 

19-24 Nisan'da Bakırköy Botanikpark'ta yapılacak olan 3. Ardahan Günleri için kolları sıvayan ARDAFED Yönetimi bu etkinlik sonra izlenecek yol için başta federasyonu üye dernekler olmak üzere tüm Ardahan Dernekleri ile bir araya gelerek kongre dahil yeni bir yol haritası çizme kararı aldılar.

 

Kurulduğundan bu yana 'Güçlü Bir Ardahan Lobisi' parolası ile yol almaya devam eden Ardahan Derneklerinin en üst çatısı konumunda ki Ardahan Dernekler Federasyonu yeni bir etkinlik için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

 

 

Ardahanlı olan Bakırköy, Şişli, Esenyurt ve Diovası Belediye Başkanlarını kutlayan Ardahan Dernekler Federasyonu Ardahanlı Başkanların makamlarını oturmaları ve halen tartışılan ve bir an önce sonucu belirlenmesi beklenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanının mazbatasını alması ardından kutlama ziyaretleri yapmayı da karar kıldılar.

 

 

ARDAFED YÖNETİMİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL KARARI KAÇINILMAZ BİR GERÇEK OLARAK KENDİNİ DAYATMIŞTIR..

 

Tanıtım günleri etkinliğinin karara bağlanmasının ardından Oalağanüstü Genel Kurul kararını masaya yatıran Ardafed yönetimi.. Üye derneklerin kendilerini geri çekmeleri başta olmak üzere yaşanan olumsuzlukların ortadan kalkması ve federasyonun kapsayıcı kimliğininhayata geç.rilmesi için olağan üstü kongre yapma kararı aldılar. Bu karaı Mayıs Ayının sonu yada Haziran ayının ilk haftasında da icra edklerini belirttiler..

 

GEREKİRSE FEDERASYONUN KAPANIŞINI VERİRİZ..

 

Yapılan  toplantıda genel kurul için bütün derneklerle bir araya gelineceğini, her dernekten biri asil, biri yedek iki yönetici isteneceği, derneklerin verdiği yöneticilerinde bu yönetiminde kendi içinden icrayı beleirlemesini esas alacaklarını belirten yöneticiler, Olağanüstü genel kurulda temel amacımız bütün üye derneklerin katılımıyla kurumsal bir yönetimin ortaya çıkarılması federasyonda ben olayının bitirilmesi olacaktır. Bir başka deyişle olağanüstü genel kurulun tek amacı federasyonun kurumsal bir yönetime kavuşturulsı olacaktır..

 

İl dernekleri başta olmak üzere üye dernekler bu karara sahip çıkarsa mevcut yönetimde oluşan yeni irade ve yönetimin emrinde olacaktır. Aksi dernekler federasyona bu yönlü bir sahipleme ile yakalşım sergilemesler, kapanma şıkı da dahil olmak üzere değişik yöntemleri devreye koyacaklarını belirttiler..  

Bu yöntemlerden biri federasyonun kapanması olabileceği gibi, diğer şıklar ise bu haliyle biz yürütürüz diyen bir ekibe derneğin teslim edilmesi olacaktır.. Örneğin Mevcut başkan kapanmasından yana değilse 19 kişilik yeni bir kadro yaparak yola devam edebilir yönünde görüş belirttiler..

Ardafed yönetimi yönetim, denetim, katılım ayaklarının büyük bir zarar gördüğünü, bu analamda yukarda ifade ettiğimiz gibi kurumsal bir yönetim şıkkı ortaya çıkmasa oluşacak yeni yönetimlerde de yer alamyacaklarını ifade ettiler..

 

 Özetle Ardahan İl Dernekleri başta olmak üzere üye dernekler dernekler bir araya gelip federasyonu sahiplenmezse federasyon kapanma riskiyle karşı karşıya .. 

 

FEDERASYONA SAHİPLENME DAHA DA BÜYÜYEBİLİR.. 

 

Kapanma şıkının konuşulması  Ardahanın önde gelen gelen stk yönetici ve iş adamlrını rahatsız ederken, federasyona sahip çıklması yönünde büyük bir dalganın geliştiği yönünde işaretler çıkmaya başladı..

Aldığımız duyumlara göre Ardahaernekleri Federasyona tam anlamıyla sahip çıkacakları gibi, Bölge STK yapaılamamızda önemli rolleri olan bir çok iş admı ve ve yönetici şimdiden aday olacaklarını duyurmaya başladıkları yönünde..

 

Bu isimler arasında  Sancaktepe Eski  Bld Bşkan Yrd. Turgay Akpınar, İş Adamı Ali Rıza Nasıroğlu, Bölge Dernekçiliğimizin en büyük temsilcilerinden Yavuz Uzunkaya, İş Adamı Mahmut Morkoç, hakeza bölge dernekçiliğimizin önemli simalarından biri olan Ekrem Tekçe, İstanbul Ardahanlılar Dernek Başkanı Ahmet Demirbaş, Dr. Gazi Karakurt, Kartal Ardahanlılar Başkanı iş Adamı Adnan Köroğlu başaknalık için adları zikr edilen Ardahanlılar.. 

ETİKETLER : ARDAFED OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDECEK..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA