PANİG DERNEĞİ KONGRESİNİ YAPTI..

Merkezi Beykoz’da bulunan Hoçvan Dernekler Fedrasyonu üyesi Panig (Tunçoluk Köyü) Derneği olağan genel kurulunu kongresini Paşabahçe Mutlu Düğün Salonunda yaptı.
Bu haber 2019-04-07 23:25:18 eklenmiş ve 1192 kez görüntülenmiştir.

PANİG DERNEĞİ KONGRESİNİ YAPTI..

 

Merkezi Beykoz’da bulunan Hoçvan Dernekler Fedrasyonu üyesi Panig (Tunçoluk Köyü) Derneği olağan genel kurulunu kongresini Paşabahçe Mutlu Düğün Salonunda yaptı.

 

2012 yılında kurulan dernek bölgemizin en başarılı derneklerinden biri olduğu gibi, icraatlarıyla da örnek gösterilen bir dernek. Kongre saat 13te başladı divan başkanlığına fikret yıldız, divan üyeliklerine inan aktürk ve  Nevin Ateş Demir Seçişldiler.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ..

 

 

Birçok kongrede divan başkanlığı yapan Yıldız, kongre sürecini başarılı bir şekilde yürüttü. Yıldız, önemli olan Panig’in birliği ve bütünlüğüdür. Bizler için herşeyden önce hepimizin mensup olduğu büyük ailemiz  olan Panig gelir. Mevcut başkan ve yönetimi istisnalar dışında bütün Panigliler tarafından yeniden önerildiler. Bu kongrenin Panig halkına, Hoçvanlılara, Ardahanlılara hayırlı olmasını dilyoruz dediler.

 

Yeni listede yer almayan Davut Demir gündem maddelerinden gelir, gider, derneğin faaliyetleri ile ilgili belgeleri sundu, okudu. Demir, alınan arsa ile ilgili de iş adamı olarak bilinenelerden ziyade panig halkının el birliği ile bu arsa alınmıştır. Özellikle taziyelerde köydeki gibi evlere giremediğimizden bir an önce bu arsa üzerine bütün Hoçvanlılarında fayadacağı bir bina inşa edilmelidir dedi..Demir halkın demokratik bilinci giderek yükselmekte, artık halk ben –ben diye kendini dayatan anlayışları redetmektedir. Asl olan samimiyettir, hizmettir, şefaflıktır.. Halk bu doneleri kimde görürse onları gerkirse zorla yürütür, baş tacı eder.. Yeni yönetimin Panig, Hoçvan ve Ardahan halkına hayırlara vesile olmsını dilyor, katılımlarınızdan dolayı teşkkür ediyoruz..

 

YILMAZ  PANİG HOÇVANIN ÇATISIDIR.. YILMAZ, HOÇ-FED’DE, BÖLGEDE ÖRNEK GÖSTERİLEN DERNEKLERİN BAŞINDA PA-NIG ve HASKÖY GELMEKTEDİR..

 

Divanın seçilmesinin ardından kürsüye Hoç-Fed Başkanı Türkan Yılmaz Çıktı, Yılmaz eski başkan Kemal Demirin "başkan bir başkası olsun önerisiine kızdı.  Panig halkının iradesi mevcut yönetimin devamından yana bu irade kişilerin söylemi ile değişmez. Eğer birileri mevcut başkan ve yönetimden rahatsızsa, icraatlarını benimsemiyorsa, daha iyi yaparım diyorsa adaylığını koyarak, yönetim listesini oluşturarak  ortaya çıkar.

 

Hangi dernek olursa olsun o derneğe üye herkesin başkan ve yönetime aday olma, seçme ve seçilme hakkı var. Bu hak demokratik bir haktır. Bir dernekte ne kadar liste yarışırsa o dernek daha fazla gelişir inancını taşıyoruz. Derneklerde ağalık marabalık yoktur. Demokratik teammüller vardır. Şöyle olsun, böyle olsun, şu olsun demekle  dernek yürümez. Yürütmek isteyen vatandaş listesini yapar ben varaıım diye çıkar. Ki zaten mevcut yönetimi halk onaylamasa karşılarına 2. Bir listenin çıkarmasını da bilirler.

 

Yılmaz, Pa-Nıg (Kürtçe El-Ayak) kürtçe el ve ayak manasına geldiğini, Hoçvanın  eli ayağı olduğunu ifade ettikten sonra Panig aynı zamanda Hoçvanın çatısıdır. , Bünyesinde bin yılların tarihini taşıyan  bir yerleşim yeridir, Osmanlı döneminde Sancakbeyliğidir. Hoçvan’ın Ardahanın çatısıdır. Gurur duyduğumuz bir köyümüzdür. Panig dernğinin adının her yerde geçmesi ve örnek gösterilmesi hepimizi gururlandırmaktadır. Kongrenin bütün Hoçvana hayırlı olmasını diliyor. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşkkür ediyoruz dediler.

 

Yılmazın ardından  Kurucu Başkan Kemal Demir, Alaattin Kılıç, Senem Yılmaz halkı selamlama konuşması yaptılar, başarı, birlik dileklerini illettiler..

 

MEMET YILDIZ ve YÖNETİMİ OY BİRLİĞİ İLE SEÇİLDİ..

Kongrede yönetime talip olan 2. Bir aday, 2. Bir liste çıkmadığından dolayı tek listeyle seçime gidildi. Mevcut başkan Memet Yıldız başkanlığında oluşturulan yeni yönetim aşağıdaki isimlerden oluştu:

Memet Yıldız, Nursel Ateş, Gıyasettin Ateş, Senem Yılmaz, Temur YILDIZ, Müfit  DEMİR, Gülhan DEMİR, Ali Rıza DEMİR, Çoşkun YILDIZ, Kerim YILDIZ, Cengiz DEMİR, Cengiz Demir, Nayım YILDIZ, Mehmet AKTÜRK, Kurbani YILDIZ, İmdat ATEŞ, Ekrem DEMİR, Zülfikar YILDIZ,  Erhan Yıldız, Erhan YILDIZ, Avşar DEMİR.

Yönetimin seçilmesinin ardından katılımcı stklarla birlikte, hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ..

 

 

 

ETİKETLER : PANİG DERNEĞİ KONGRESİNİ YAPTI..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA