YEREL SEÇİMDE SON VİRAJA GİRİLİRKEN..

Türkiye geneli Yerel Seçimde son viraja girilirken iktidar ve muhalefetiyle siyaset birçok eksiklikle seçmen karşısına çıkarken, bu seçim seçmenin en çok kafasının karıştığı, kime nereye oy vereceğini.. bir diğer ifadeyle seçmenin feleğinin şaştığı bir seçim olarak tarihe geçmeye aday bir seçim..
Bu haber 2019-03-25 09:35:26 eklenmiş ve 877 kez görüntülenmiştir.

YEREL SEÇİMDE SON VİRAJA GİRİLİRKEN..

 

Türkiye geneli Yerel Seçimde son viraja girilirken iktidar ve muhalefetiyle siyaset  birçok eksiklikle seçmen karşısına çıkarken, bu seçim seçmenin en çok kafasının karıştığı, kime nereye oy vereceğini.. bir diğer ifadeyle seçmenin feleğinin şaştığı bir seçim olarak  tarihe geçmeye aday bir seçim..

 

Muhalefet terör ve şiddetle arasına mesafe koymayı becermediği gibi, korkak-ürkek bir şekilde doğru-dürüst bir ittifak bile geliştirmeyi beceremeyerek bırakın ülkeyi yönetmeyi, yerelde bile doğru-dürüst bir ittifak stratejisini ortaya koymayı beceremedi.. İktidar ve Muhalefetin söylemlerine bakıldığında Kürtler içerisinde giderek marjinalleşen kürtleri temsilden uzaklaşan, kürtlere soykırımı dayatan kemalist puta tapıcılığın -chp’nin arka bahçesine dönen Kürttleri kemalizme peşkeş çeken gerici bir yapılanmaya dönüşen marijinalleşen bir hdpyi zorla kürtlerin temsilcisi yapmak için her oyun oynanmaktadır.

 

Ki son birkaç yıldır HDP’nin yönetim kadrosunda batı illerinde Kürtler çaktırmadan tasviye edilirken, doğuda da kripto kürtlerle, marijinal sol örgütlerle  yönetim kadroları ele geçirildi.. Bir başka ifadeyle hdp  kemalist sekulerizmin kemalist putculuğun türk verisyonunun kürt verisyonununa dönüştürülen bir siyasi partiye dönüştü.. (Ki 5-10 yıl içinde ırk-ideoloji vb. parti yapılanmsı tümüyle mhpsiyle-hdp siyle tartih olacaktır.. Alanı yerinden yetkinleşen, ırk parti üstü stklar, demokrasinin tüm ayakaları ile oturacakı, Türkiye vatandaşı siyasetin oyuncağı olmaktan hızla çıkmaya başlayan bir sürece girdi..) giderek chplileşen bir hdp gerçeği ortaya çıktığından.. Kürtleriin bu partiden hızla uzaklaşması da kaçınılmaz olmaya başladı..

 

Türkiyede derin işgal güçleri nasıl kemalist puta tapıcılıkla Türkiyenin bir yüzyılını yedyiseler, yüzyıl boyunca vatandaşı harcanan kurbanlık koyuna çevirdiyseler terör ve şiddeti de Türkiye sathında meşrulaştırarak, kürtlerin başına atatürk gibi kurtarıcı yaparak, Kürt halkının geleceğini, yüzyıllarını gasp etmenin projesini en ince ayrıntılarıyla hayata geçirmektedirler..  Türkiye siyaseti ve Kürt halkının ezici çoğunluğu bu ölümcül tuzağı tam görmemekte, bu gerçeğin tam farkında değildir..

 

Türkiye'nin ana sorunu üye olduğu, üye olmaya çalıştığı ab, abd, nato, bm  gibi siyonist kurumlar eliyle geleceğiniğn yok edilmesi gerçeğidir. Muhalefet bu ana tehlikeye bir cümle ile vurgu yapmazken, iktidarda terörist israil devletiyle hertür ilişkiyi sürdürmektedir..

 

İktidar  terörle mücadele başta olmak üzere kuşkusuz bütün toplumsal katmanların desteğini alan, yaptığı ittifakı açıkça ifade eden arkasında duran bir seçim taktiği ile ortaya çıkarken, muhalefet ise tam aksi terör ve şiddetle arasına mesafe koymayı becermediğinden  halka anlatmadığı kapalı bir ittifakl var olmaya çalışmaktadır.

 

Türkiye'de  iktidar  giderek kemalist sekulerizmin, rejmin girdabına girerek boğulmaya ve kayb olmaya, Ak Parti devrimci çıkış esaslarının aksine  dönmeye başlayan bir yapılanmaya kaymaya, erimeye başladı..

 

İktidar ne Suriye’de nede Türkiye’de terörizmin kullanabileceği açıkları siyasal – kültürel anlamda kazanıma çevirecek politikalar geliştirmediği gibi terörist israil devletiyle ilişkileri de kesmeyerek .. Muhalefet terörle arasına mesafe koymayı becermezken, iktidarda kendi borozanını öttürmeyen herkesi –kesimi terör gören yaklaşımıyla inanılmaz derecede chpye güç katmaya başladı..

 

ABD siyonist düşünce kuruluşlarının bir tezi vardı. Türkiye siyaseti iktidar ve muhalefetiyle bilerek –bilmeyerek bize çalışmakta.. Bizim politikalarımıza hizmet etmektedirler. Bu anlamda Türkiye siyaseti ve STK yapılanmasının bu durumu görmemesi gerkmektedir, buna özen gösterilmelidir yönlü birsürü toplantı ve beyanatlaı var.. Türkiye siyaseti bilerek bilmeyerek siyonizmin dümenine su taşıyor..

 

İktidar birçok kez  vurgu yaptığımız gibi Suriye Kürdistanında siyasi-kültürel adımları atmayı becermeyerek kemalist puta tapıcılığın, kemalist sekuler eski tc rejminin içine düştüğü hastalıkların içine düşerek  açıkça asimilasyona girişmesi TR’den Afrine öğretmenler götürerek arapça, türkçe eğitime geçmesi, bunun yanı sıra TR’deki kürt illerinde Kürt kültürü, edebiyatı, dili yerel yönetimlerde tek bir proje sunmaması, bu konudaki açıkları gösteren Savcı Sayan gibi Ak Partili Kürtleri susturması.. Kürt seçmeni büyük bir hayal kırıklığına uğratmış bulunmaktadır..

 

İktidar beka sorunu var gerçeğinin altını özellikle büyük metropollerde donanımlı kürtleri öne çıkaramayarak .. alanı chp’ye kaptırdı. Örneğin CHP İstanbulun en az 6-7 ilçesinde serhatlı başkan adayı çıkararak cumhur ittifakına büyük bir gol atdı, bir anda ak-kara farketmez tüm partilerin seçmeni, kürt seçmenin gözdesi haline geldi. Ak parti ise birçok ilçede Kürt kökenli meclis üyeleri  dahi göstermeyerek bu konuda kendilerine yol gösterecek sivil toplum yapılanmsını da kavrayamayarak, chpye inanılmaz derecede alan kazandıran, güç katan  bir  tutum içine girdi..

 

Şimdi Küresel emperyalizmin, silah, dolar, hertür imkanı sunarak ele geçirmeye çalıştığı bir taraftan iş-it vahşileriyle soykırıma -öbür yandan bu vahşilere karşı kahraman pyd oyunlarıyla Kürtleri avucuna alıp oyun üstüne oyun sergilerken.. Kürt realitesine karşılık iktidar içerde ve dışarıda asimilasyon kokan politikasıyla hem küresel emperyalizmin kürtlerle oynamsına yrd. Olmakta, hemde kendi ayağına kurşun sıktığını yeni-yeni farketmeye başladı ama yerel seçimler babında iş işten geçti.. Bunun yanı sıra, yasal anlamda faaliyet gösteren partilere terörist yaftası yapıştırma da iktidar cenahına büyük bir darbe vurmaya başladı..

 

Bu gerçekler ışığında yaklaştığımızda Esenyurt, Sancaktepe.. vb. ilçelerde Kürt nüfusun yoğun olduğu yerlerde CHP İstanbulda birçok ilçeyi rahatlıkla alabilecek pozisyona geçti. Serhat nüfusu açısından Ak Partide en büyük kazanım ise Dilovası Bld başkanı Hamza Şair oldu. Şair rahatlıkla chp ittifakını yenecek bir pozisyonda.. Çünkü seçmen partiden ziyade kendinden olana yönelmekte, siyasetin kofluğunu ve geriliğini açıkça görmektedir..

 

Esneyurtta iktidar-muhalefet partilerinde yer alan stklar açıkça CHP adayı Kemal deniz bozkurta desteklerini sundukları gibi, Sancaktepede de aynı durum söz konusu ve Özgen Nama öne çıkmaya başladı..

 

Büyük şehirde ise seçmen partilere takılmadan adaya bakacaktır. Donanım, bilgi, yönetim becerileri dikkate alındığında yüzlerce adayı toplayın bir Binali Yıldırım etmezler.. Ve il z serhat bölgesinden bir aday. Bu anlamda seçmen siyasetin geri girdabına girmeden Binali Yıldırımı okeyliyecektir..

 

Sopnuç olarak Türkiye kuşatılmışlığını içeride ve dışarıda boşa çıkaracak  siyasi ve kültürel adımlar arılmadığı için iktidar büyük alan kayıpları yaşayarak, çok ucuza uyduruk muhalefete büyük alanlar kazandırmaya başladı..

Özetle devrimci çıkışının giderek tezatına dönüşen politiklar içinde boğulmaya başlayan ak parti yerel seçimde metropollerde birçok il-ilçeyi kayb  etme riskiyle karşı karşıya..

 

 

ETİKETLER : YEREL SEÇİMDE SON VİRAJA GİRİLİRKEN..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA