HDP’li Mehmet Nuri Güneş’ten “Ya Mê Ye” Açıklaması

HDP'li Mehmet Nuri Güneş: Biz halkaların kardeşliğini esas almış bir hareketiz. Irkçı-faşist zihniyetlerin kimde olduğu bellidir
Bu haber 2019-03-18 16:14:00 eklenmiş ve 725 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır eski belediye başkanı Mehmet Nuri Güneş partisinin afişlerinde yer alan “Ya Mê Ye” sloganı hakkında açıklamada bulundu.

HDP genel merkezinin ülke genelinde tüm illerde kayyumlar için söylediği Kürtçe “Ya Mê Ye” sloganı Türkçede “Bizim Hepimizin” anlamını taşıdığını belirtti. Bu sloganın sosyal medyada bazı şahıslar tarafından kasıtlı olarak çarpıltıldığını söyleyen Güneş: “Kürtçeyi bilmedikleri için yanlış algılarla birçok afişimizi de yasakladılar. Iğdır’da yıllardır komşusu oldukları halkın dilini bilmeyenler çarpıtma yoluna gidiyorlar. Eğer bu sözler İngilizce olsaydı hepsi bilecekti! Kürtçe olunca işlerine geldiği gibi yorumluyorlar. Ancak Kürtçe bilenler bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilirler.

“Kayyumlar için diyoruz ki “Ya Mê Ye”

Ülke çapında kayyumlara karşı kullandığımız “Ya Mê Ye” söylemimizi bir kez daha yineliyoruz. Evet, “Ya Mê Ye”, Iğdır belediyesinde yerine kayyum atanan Eş Başkan Şaziye Önder ve Saniye Çark için diyoruz ki “Ya Mê Ye”, Kayyum atanan Tuzluca ve Hoşhaber belediyeleri için diyoruz ki “Ya Mê Ye”. Iğdır’da yaşayan tüm halklarımızla hep birlikte diyoruz ki belediyelerimiz kayyumların değildir, “İdir Ya Mê Ye” . Şehirlerimizi biz yöneteceğiz kayyumlar değil. Belediyelerimiz bizimdir kayyumların değil.

“Biz halkaların kardeşliğini esas almış bir hareketiz. Irkçı-faşist zihniyetlerin kimde olduğu bellidir”

Biz halkaların kardeşliğini esas almış demokrasi, barış ve özgürlükler talebiyle bir kardeşlik hareketiyiz. “Kürtler karda yürüyerek kart-kurt sesinden çıkmış”, En iyi Kürt ölü Kürt’tür” diyen gerici Irkçı-faşist zihniyetlerin kimde olduğu bellidir.

Bu şehre huzur ve kardeşlik HDP ile geldi. Ve bu kardeşliğimizi kimse bozamayacak. Biz Iğdırlılar olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu topraklarda ezeli ve ebedi bir birliktelikle yaşamaya devam edeceğiz.

MHP döneminde Trilyonlarca borç,  maaş alamayan işçiler, işe gelmeden maaş alanlar vardı!”

Belediye başkanlığını MHP’den devraldığımızda ne vardı biliyor musunuz? İşe gelmeden maaş alanlar vardı! Bırakın ikramiye ve mesaileri 8-9 aydır maaşlarını alamayan personeller vardı. Maaş alamadığı için geçinemeyip ek işte çalışan ve iş arayan belediye çalışanları vardı. Trilyonlarca borç vardı.

Iğdır, Iğdır'da yaşayan herkesindir31 Martta kardeşlik kazanacak"

Şimdi ise HDP ile sıfır borç, yüzleri gülen çalışanlar var. Huzur var, kardeşlik var, hizmet var. 31 Mart seçimlerinde de Kürdü, Azerisi, Türkü, Terekemesi ile bu güzel iklimde Iğdır ilelebet kardeşlik şehri olarak örnek gösterilmeye devam edilecek. Iğdır, Iğdır'da yaşayan herkesindir. Iğdır hepimizindir.” Dedi.            

Mehmet Nuri Güneş’i kısaca tanıyacak olursak:

HDP geleneğinin oluşum kongresi Kars il temsilciliği (1991), sırasıyla ilçe, il başkanlığı, PM, MYK üyeliği, Genel Saymanlık, 7 yıllık genel merkez yöneticiliği sırasında 1995-1999, 2002 seçimlerinde Iğdır Milletvekilliği, 2005 Yerel seçimlerinde Iğdır Belediye Başkanı seçildi.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA