MARKA KÖY QORA’DAN MARKA BİR DAYANIŞMA GECESİ..

Dün akşam Küççükköy merkezde 5 yıldızlı bir salonda Marköy Qora derneğinin 2. Dayanışma gecesi yapıldı. Gece başlar başlamaz devasa salon doldu taştı. Qora'lıar (Bayramoğlu) güzel bir geceye hep birlikte imza attılar..
Bu haber 2019-02-04 09:33:12 eklenmiş ve 1319 kez görüntülenmiştir.

 

MARKA KÖY QORA’DAN  MARKA BİR DAYANIŞMA GECESİ..

 

Dün akşam Küççükköy merkezde 5 yıldızlı bir salonda Marköy Qora derneğinin 2. Dayanışma gecesi yapıldı. Gece başlar başlamaz devasa salon doldu taştı. Qora'lıar (Bayramoğlu) güzel bir geceye hep birlikte imza attılar..

 

Yemekli yapılan gecede bölgemizin en önemli tat ve lezzeti olan Kaz eti bölgemize has yiyecek-içecek servis edildi. Yemek kültüründen folklor ve müziğe herşey bölgemize özgüydü.

 

ARSLAN, YORULMAK YOK, REHAVET YOK, DAHA YOL ALMAMIZ GEREKEN BÜYÜK MESAFELER VAR..

 

Gecenin açılış konuşmasını mali komisyon başkanı iş Adamı Orhan Arslan yaparak açtı. İstanbulda dernek için çok amaçlı Kültür Merkezi projesi için bilgilendirme yapan, büyük bir mesafe kayd ettiklerini belirten Arslan biz Qoralılar, Bayramoğulları köyümüze yakışır bir kültür merkezi hayta geçirene  kadar komisyonda yer alan tüm arkadaşların yorulma, geri adım atma şansları yok. Bu alanda büyük bir mesafe kayd ettik. Derneğimizi büyük bir mülkiyete kavuşturma, çok amaçlı Kültür merkezimizi inşa edene kadar herkesi duyarlı olmaya derneğe azami düzeyde katkı yapmaya davet ediyoruz dediler. Arslan, iş hacmi ve diğer faktörler göz önüne alındığında Bayramoğlu Hoç-Fed’in eğitim projesine öğrencilere burs başta olmak üzere eğitime katkı yapacak en büyük potansiyele sahip bir dernektir. Mülkiyet  edinme, kültür evi projemizin ardından eğitime destek en büyük hedeflerimiz arasındadır. Daha alacacak çok yolumuz, gidecek büyük mesafgelerimiz var. Yorulmak yok, rehavet yok dediler..

 

BAŞKAN DEVRİŞ ARSLAN, DUYARLILIK ve KATILIMI BÜYÜTMELİYİZ..

 

Mali komisyon başkanı Orhan Arslan’ın sunum konuşmasının ardından Dernek Başkanı Devriş Arslan ve YK üyeleri  birlikte sahneye çıktılar.  Katılımcıları ve halka selamlama koşması yapan başkan Devriş Arslan, yakın zamanda vefat eden üyelerine köylülerine Allahtan rahmet, kederli ailerine kendisi ve yönetim adına baş sağlığı dileyerek başladı. 

Arslan  2 yıllık bir dernek olarak başarılı birçok etkinliğe ve projeye imza attıklarını, üyeleri  ve gençliği baz alan etkinliklere imza attıklarını, bu Ocak ayın’da düzelenen Panel hakkında da bilgi veren başkan Arslan, spor, sağlık, eğitim, gençlik gibi konularda yaptığımız etkinliklere  katılımın ve duyarlılığın  artmasını ailelerin ve üyelerimizin gençleri derneğe yönlendirmelerini istediler. Katılım ve katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ettiler. (Gençliğie yönelik, gençliğin sorunlarını masya yatıran bilimsel Panelin Haberi ve Ayrıntıları Tıklayınız..) 

 

YILMAZ, NE YAŞADIĞIMIZ YERİ, NEDE GELDİĞİMİZ YERİ UNUTMAYACAĞIZ..

 

Başkan Arslanın ardından kısa bir konuşma yapan Hoçvan Dernekler Federasyonu başkanı Türkan Yılmaz, katılımcıları Kürtçe ve Türkçe selamladıktan sonra kısa bir konuışma yaptı. Yılmaz, ne doğduğumuz toprakları nede yaşadığımız toprakları asla unutmadan kültürümüzü gittiğimiz heryere taşımalı, yaymalı, ve  yaşatmalıyız.. Derneklerimiz sosyal dokuyu bir arada tutan, kültürümüğzü yayan  en büyük okullardır. Eğitim, gençlik, spor, sağlık alanlarına daha büyük bir ağırlık vermeliyiz, Bayr5amoğlu derneği başarılı icraatlarından gurur duymaktayız. Hepinize saygı-sevgilerimizi sunuoz dediler..

Hoç-Fed başkanının konuşmasının ardından Hoç-Fed Jin-Power Folklor gurubu, snatçılar sahne alarak haslaylar eşliğinde müzik ziyafeti çektiler. Katılımcılar 7’den 70’e halaya durdular, gönüllerince eğlendiler..

Bayramoğlu (Qora) Kültür ve Dayanışma Derneğinin gecesine Hoç-Fed ve üye dernek başkan yönetimleri, birçok STK temsilcisi, Bayramoğlu iş dünyası, halkı, kanaat önderleri üyelerden yoğun bir katılım oldu. Sarıyer belediyesi derneğin gecesi için araç temin ederken, GOP chp ilçe başkanı ve bld. Bşk adayıda misafir olarak Bayramoğlu derneği gecesini ziyaret edip kutladılar. Bölge iş dünyamızın önderi Yakup Süt başta olmak üzere birçok firma, iş adamı ise geceye yolladıkları çelenk ve mesajlarla geceyi kutladılar.

 

QORA DAYANIŞMA GECESİ FOTO GALERİ -1

 

QORA DAYANIŞMA GECESİ FOTO GALERİ -2

, 

GECEDEN İZLENİMLER…

 

2016 Yılında mevcut başkan Devriş Arslan başkanlığında Kurulan Bayramoğlu dernği 2 yıllık zaman diliminde büyük başarılara imza atdı. Futbol müsbakalrında şampiyonluktan, düzenlediği panellere dernek birçok ilke imza atarken, bir taraftan derneğin Merkezini Sarıyere taşıma, diğer yandan Sarıyerden Sultangaziye uzanan çizgide çok amaçlı bir kültür merkezi projesini hayata geçirmek için yoğun bir çaba içinde. Bu başarılı derneğimizde dernek Hoç-Fed üyesi. Bilndiği gibi Hoç_fed üyesi diğer birçok derneğimizin kendine ait plazalrı ve devasa binaları mevcut.

 

Başkan Devriş Arslan mütevazi, efendi, iş adamı kimliğiyle toplumun herkesiminden büyük taktir alırken, Bayramoğlu Yönetimi hakeza birbirinden değerli insanlardan oluşmaktadır. Hoç-Fed kurulduğu günden günümüze Osman Arslan gibi sürekli koşan ve asla ben demeyen , çalışmalrını ve koşmasını köylülerinden bile saklayan,  duyarlı insanlarında yer aldığı Bayramoğlu dernekçilik alanında iki yıllık bir zaman diliminde büyük bir mesafe kayd ederek örnek bir stk olmaya başladı.

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) 2008-09 yıllarında kurulan Serhat bölgesinin ilk  federasyonu. İlk olduğu gibi STK ruhuna yaraşır etkinliklere de imza atan tek federasyon. Kurulduğu günden, günümüze siyaset vb. aktörlerin güdümüne girmeden, bu aktörlerin eki edemediği.. Üyeleri ve halktan başka  kimseden destek almadan Hoçvan Yayla Festivalleri başta olmak üzere birçok stknın hayal edemeyceği etkinliklere imza atabilen bir STK.

 

Federasyon ve üye dernekleri yönetim, katılım, denetim ayakları çalışan yegane STK’lar. Adı dernek olan ama halkı pazarlama ve düşürme, etkinliklerde ilkokul çocukları gibi marş okuyup hazırola geçen komedi stk yapılanması  üzerine kurgulanan geri dernek yapılanmalrının aksine STK alanındaki boşluğu dolduran Serhat bölgesi ve ülkemizin en ciddi en önemli stk yapılanması hoç-fed..

 

İşte bu federasyonun üyesi olan, iş dünyası, bürokrasi, kamu, özel sektöre birçok firma, birçok iş adamı, birçok hakim-savcı.. sayılmayacak kadar değerleri bünyesinde çıkaran Qora (Bayramoğlu) Köyü Derneğinin dün akşam 5 yıldızlı  bir salonda 2. Dayanışma gecelerini yaptılar.

 

Türkiye geneli istisnalar dışında STK’lar dayanışma vb. gece yaptıklarında STK ruhundan uzak siyasetin kirli atmosferinde  kravat ve ceket giyen toplumu pazarlama ve peşkeş çekme gibi maymunluklarla  öne çıkarlarken.. Hoç-Fed ve üye derneklerde böylesine geri bir durumu asla göremesiziniz. Zaten bu yönlü bir zübüğün Hoç_fed ve üye derneklerinde yönetime gelme şansı yoktur..

 

Bayramoğlu gecesinde de Hoç-Fed’in aynı geleneği bozulmadı. Siyaset ve siyasetçi yoktu. Hatta hiçbir parti davet edilmedi. Tamamıyla kendi üye ve tabanına yönelik bir geceye imza attılar.

Gece başlar başlamaz devasa salonu dolduran Bayramoğulları derneğini gece yaptıkları Küççüköydeki salona GOP CHP İlçe başkanı Binal Dağdeviren, CHP bld başkan adayı ve beraberindekiler misafir olarak nezaket ziyaretinde bulundular. Yönetimi tebrik ettiler.

Merkezi Sarıyer ilçesinde bulunan dernek geçen haftalarda gençliğin sorunlarını akademik düzeyde ele alan harika bir panele imza atmışlardı.  Bu panelde, STK’ların yaptıkları etkinliklerde Sarıyerdeki Meclis Üyemiz Ekrem Tekçe, Sarıyer Bld. Bşk. Genç, Bşk Yrd. Da önemli bir katkı sunmuşlardı. 

Sarıyer bölgesinde belediye Meclis Üyeliği görevini Yürüten ve Hoç_fed Üyesi Lehimli Köyü derneğininde kurcusu olan Ekrem Tekçe Bayramoğlu gecesine araç tahsisiyle birkez daha duyarlılığını ortaya koyan bir hemşerimiz oldu.  Sarıyerdeki stk, iş dünyamız ve hemşeri camiamız tekçenin yerel yönetimde bölgemizi temsil etmesini ayırımsız desteklemektedirler..

Hoç-Fed’de Latif Yılmaz’ın başkanlığı döneminde başlayan halkı ve katılımcıları Kurdi selamlama giderek bir gelenek halini aldı ve bu güzel gelenek birçok güzel uygulama yeni yönetim döneminde de gelişerek devam  ettiği gibi, Hoç-Fed ve üye derneklerde başkanlık yapan yılmaz gibi yöneticiler yönetimde olsun olmasın STK’ların düzenledikleri gecelere azami düzeyde katkı sunmaya devam etmektedirler..

QORA DAYANIŞMA GECESİ FOTO GALERİ -1

 

QORA DAYANIŞMA GECESİ FOTO GALERİ -2

 

, 

ETİKETLER : MARKA KÖY QORA’DAN MARKA BİR DAYANIŞMA GECESİ..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA