VENEZUELLADA NELER OLUYOR

Sorun Amerikan emperyalizminden ziyade bütün dünya halklarının karşı karşıya olduğu gerzeklik sorunu..Petrol var, dolar var.. Ye iç-yat. Sonra ne olacak düşünmeme, üretememe, tek kelime ile ölüm nadasına yatma..
Bu haber 2019-01-25 05:44:27 eklenmiş ve 1169 kez görüntülenmiştir.

 

VENEZUELLADA NELER OLUYOR

 

Taktik hep aynı taktik. Ülkelere, insan popülasyonuna onları zaman içerisinde köleleştirecek taktikler. Diktatörler, darbeler, onlara karşı mücadele edenler.. Kapitalist-sosyalist, aşırsağ aşırı sol, sağ, sol, sosyalizm..

 

Sorun Amerikan emperyalizminden ziyade bütün dünya halklarının karşı karşıya olduğu gerzeklik sorunu..Petrol  var, dolar var.. Ye iç-yat. Sonra ne olacak düşünmeme,  üretememe, tek kelime ile ölüm nadasına yatma..

 

Bir başka deyişle soykırımcı, köleleştirici emperyalizm birsürü yemle insan beynini kitliyor.  Kölelik ve ölüm nadasına yatırıyor. Eğitim bilimsel değil, gelecek ne olacak hesabı yok, üretim yok.. Türkiyede nasıl ki 100 yıl boyunca kürt-türk-sağ-sol gibi jargonlarla kitlendiyse benzer soyalist-kapitalist senaryolarla Venazuelalılar dünya halkları DÜŞÜRÜLÜYOR. Düşürenlerden ziyade düşürülenler 10-20-50 yada yüzyıl içinde ne olacaklarını hesaplayıp önlem alamdıklarından.. Suyu kesilmiş balık sürüleri gibi ölümcül koşullarda yaşamak zorunda kalıyorlar..

 

Chavez ve Maduro emperyalizmi 1959 YILINDAN İTİBAREN ülkelerinde yendiler ama Emperyalizmin kendilerini yememeleri için önlem alamda başarısız oldular. Halkı değiştirip dönüştürecek üretim ve eğitim alt yapısını kuramadılar. Üretimden, bilimsel bilgiden eğitimden yoksun süreüler oluştu. Sonuç demokrasi, insan hakları vb. palavralarla dünyayala oynayan kapitalistlerin oyuncaklarına dönüşüyorlar..

 

Venezuela milyonlarca kişiyi göçe zorlayan ekonomik krize nasıl girdi?

Pek çok Venezuelalı göç etmekten başka bir çare bulamıyor

Venezuela ekonomisi serbest düşüşte. Hiper enflasyon, elektrik kesintileri, gıda ve ilaç kıtlığı milyonlarca Venezuelalının ülkesini terk etmesine yol açtı. Çoğu bu durum için Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve hükümetini suçluyor. Peki Venezuela ekonomisi bugünkü kriz koşullarına nasıl geldi?

Venezuela'da yanlış giden ne?

Venezuelalıları günlük hayatlarında en çok etkileyen problem muhtemelen hiper enflasyondur.

 

Venezuelalıları günlük hayatlarında en çok etkileyen problem muhtemelen hiper enflasyondur.

 

Muhaliflerin kontrolündeki Ulusal Meclis'in araştırmasına göre Temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 83 bine ulaştı.

 

Fiyatlar ortalama her 26 günde bir ikiye katlanıyor. Bu yüzden halk gıda ve hijyen malzamesi gibi günlük ihtiyaçları almakta dahi zorlanıyor.

 

Bir fincan kahve gibi ucuz ürünler bile 2,5 milyon bolivar ettiği için son dönemde nakitle ödeme yapmak zorlaştı.

 

20 Ağustos'ta para biriminden sıfır atılana kadar Venezuelalılar bir kahve alabilmek için en büyük banknotları olan 100.000 bolivardan 25 taneye ihtiyaç duyuyordu.

ETİKETLER : VENEZUELA NELER OLUYOR
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA