HOÇ-FED DAYANIŞMA GECESİNDE SERHAD BÖLGESİNİ BİRBİRİYLE BULUŞTURDU...

HOÇ-FED DAYANIŞMA GECESİNDE SERHAD BÖLGESİNİ BİRBİRİYLE BULUŞTURDU...
Bu haber 2018-12-16 11:40:40 eklenmiş ve 2836 kez görüntülenmiştir.

 

HOÇ-FED DAYANIŞMA GECESİNDE SERHAD BÖLGESİNİ BİRBİRİYLE BULUŞTURDU...

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) 2019 yılı dayanışma gecesini İstanbul'un Merkezi İlçeleri olan Şişli-Mecidiyeköy-Kağıtahane ileçelerinin buluştuğu bin kişilik bir mekanda "Bir Öğrencide Sen Okut" etkinliği ile icra etdi.

 

Dayanışma gecesine Kars-Ardahan, Iğdır STK'larından (Sivil Toplum Örgütleri, Dernekler, Sivilk Toplum Kurumları) iş-stk-siyaset-sanat dünyasıdan, Hoç-Fed'e üye derneklerden yoğun bir katılım oldu. Zaman ilerledikçe salon doldu taştı. Hoç-Fed yaptığı etkinlikle Serhat iş-stk-siyaset dünyasını birbiriyle buluşturdu..

 

İş dünyamızın önde gelen temsilcilerinden yurt dışında olduğundan Yakup Süt gönderdiği mesajla geceyi kutlarken, Çetin Çapan gibi birçok iş adamı da porgramlarının yoğunluğu nedeniyle kutlama mesajları gönderdiler.

 

Geceye iş dünyamızın önde gelen Temsilcilerinden Volkan Süt, Volkan Kaya, İbrahim Arslan(Bayramoğlu Döner), Saffet Yılmaz (Saffet Balıkçılık)Ercan Yıldız (Yıldız Film Platoları) .. gibi yüzlerce iş adamı CHP, HDP, Ak Parti, MHP.. Gürsel Tekin'den, Ak Parti Esenyurt Bld Bşk Adayı Azmi Ekinci'ye bütün siyasi partilerden temsilciler, meclis üyeleri, meclis üyesi adayları, muhtar adaylarına kadar  yoğun bir katılım gerçekleşti..

 

YILMAZ, BIJİ AŞITİ, BİJİ BIRATİ DEDİ..

Gecenin açılış konuşmasına federasyon yönetimiyle birlikte sahneye çıkan başkan Türkan Yılmaz Kürtçe ve Türkçe olarak Yaptı..

Yılmaz, konuşmasına  federasyonun kurulmasından günümüze emeği geçen dernekler, başkan yöneticiler üyelere teşekkür etderek başladı. Gelişmişliğin en önemli düzeyinin STK'lar olduğunu, gelişmiş ülkeler bakıldığında bir insanın birkaç STK'da yer adığını, birden fazla STK'ya üye olduğunu  ifade ettiler. Gelişmiş ülkelerde İtfaye erinden, üst düzey yöneticiye STK'ların imza attığını görmekteyiz. Ülkemizde ise ezici olarak STK yapılanmasından uzak, denetim, yönetim, katılım ayakları olmayan..toplumsal alanı çürüten, seçimden seçime halkı pazarlayan çürüten yapılanmalar görmekteyiz.. İşte Hoç-Fed'i bölge bazında güç yapan ana unsur bu gerci, toplumsal alanı çürüten STK yapılanmasını tarihe gömen yapılanmasında yatmaktadır. Ülkemizde demokrasi gerçek ayaklarıyla var olcaksa bu da STK'ların doğru bir şekilde oturmasıyla mümkün olacaktır..

 

STK'ların en önemli özelliğinin ise ırk,dil,din görüş üstü, siyaset üstü toplumsal tüm kesimleri kapsamasında yatmaktadır. Bir STK'yı güç yapan en önemli özelliği 'yönetim-katılım-denetim' ayaklarının sağlam inşa edilmesinde yatmaktadır. Hoç-Fed gelişme seyrinde başarı yakalmışsa temel nedeni bu üç ayağı sağlam oturtmasında yatmaktadır. Bir STK olarak  Özelde Hoçvan halkını, genelde bölge insanını bu çatı altında toparlarken, bütün dünya halklarının kardeş olduğu şiarından yola çıkarak, her zaman inadına barış, inadına kardeşlik dedik. Bıji aşiti, bıji brati diyerek sözlerini bitirdi..

 

GECEDE EĞİTİME DESTEK YAĞDI..

 

Geceye katılan yüzlerce iş adamı bütçeleri oranında eğitime destek sunarlarken, eğitime destek projeleriyle öne çıkan dernek başkanları ve emeği geçenlerde plaketler verildi.. Geçen Yıl 200'den fazla öğrenciye kışlık bot-mont giyecek yardımıyla 45.000 liralık bir bütçeyle Köprücük (Xaskar) Köyü öğrencilerine destek projesiyle  öne Çıkan başkan Deniz Ömeroğlu, bu projeye sponsor olan, sponsor temin eden özel kolej müdürü Şentürk Uçak başta olmak üzere eğitime ve STK alanına katkıları dolayısıyla iş-stk dünyası temsilcilerine plaket takdim ettiler ve kutladılar..

 

Gecede Sunumu bölge STK yapılanmasını iyi tanıyan deneyimli sunucu Turgay Zorba yaparken, Hoçvanlı Sanatçılar başta olmak üzere onlarca sanatçı sahne aldı. Gecede tam bir müzik şölenine de imza atıldı..

 

HOÇ-FED FOTO GALERİ -1

 

HOÇ-FED FOTO GALERİ -2

 

HOÇ-FED FOTO GALERİ -3

 

 

 

ETİKETLER : HOÇ-FED DAYANIŞMA GECESİNDE SERHAD BÖLGESİNİ BİRBİRİYLE BULUŞTURDU...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA