MOLLA REJMİ ve BÖLGEDEKİ TÜM DİKTATÖRLÜKLER SALLANTIDA..

Meşhed Milletvekili Kuddusi: Meclisin yarısı rejimin yıkılmasını istiyor..
Bu haber 2018-12-09 18:56:32 eklenmiş ve 1094 kez görüntülenmiştir.

 

MOLLA REJMİ ve BÖLGEDEKİ TÜM DİKTATÖRLÜKLER SALLANTIDA..

 

Birçok bakımdan Türkiye’deki fetö darbesine benzeyen Humeyni yada molla darbesinde giderek sona yaklaşılıyor. İran milletvekillerinin büyük çoğunluğu İran’ın Türkiye gibi bir demokrasiye geçmesini ve molla rejminin yıkılmasını istemektedirler. Bu istek molla rejmi vekilleri tarafından da açıkça itiiraf edilmeye başlandı.

 

Bölgeyi sürekli geren İran, İsrail, Suudi Arabistan gibi rejimlerle Mısır gibi diktatörlükler  için çanlar çalmaya başladı. İsrail halkı terör devleti israili, arap halkı suudi rejmi Mısır diktatörlüğünü, iran halkı molla rejmini devirmek için fırsat kollamaya başladılar..Halklar terör-darbe, hile ve binbir oyunla kurdurulan bu uyduruk ulus devletlerin, rejimlerin  hem halklarını esarete çektiklerini, hemde her alanda düşmanlıkları körükleyerek İslam coğrafyasının genelinde terör ve kaosu yaygınlaştırdıklarını ve bu durumun dünya barışı için büyük bir tehdit olduğunu ifade ediyorlar..

 

Meşhed Milletvekili Kuddusi: Meclisin yarısı rejimin yıkılmasını istiyor..

 

Haber Merkezi - İran Meclisi Meşhed Milletvekili Cevad Kerim Kuddusi, milletvekillerinin yarısının rejimin yıkılması için çaba gösterdiklerini öne sürdü

 

 Muhafazakar Direniş Cephesi'ne yakınlığıyla bilinen Kuddusi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İran meclisindeki milletvekillerinin yarısının rejimin yıkılması için uğraştığını savundu.

 

 Kuddusi, "Meclisin yüzde 50'si rejimin yıkılması peşinde. 2009 yılındaki fitne hareketinde de hedef rejimin yıkılmasıydı. Bugün meclisin yüzde 50'si perde arkasında fitne hareketine önderlik yapanları destekliyor." ifadelerini kullandı.

 

 2009 yılı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde reformist muhalif lider Mir Hüseyin Musevi'nin de adaylar arasında yer aldığı seçimleri muhafazakarların desteklediği Mahmud Ahmedinejad kazandı.

 

 Musevi seçimlerde hile yapıldığını öne sürdü. Bu kargaşa arasında meydana gelen sokak olaylarında resmi olmayan rakamlara göre 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.

 

Musevi, her hangi bir adli kovuşturma olmaksızın olaylardan sorumlu olduğu gerekçesiyle 2011 yılından bu yana eşi Zehra Rahneverd ve eski Meclis Başkanı Mehdi Kerrubi'yle ev hapsinde tutuluyor.

 

 

ETİKETLER : MOLLA REJMİ ve BÖLGEDEKİ TÜM DİKTATÖRLÜKLER SALLANTIDA..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA