Dünya yeni bir yok oluşa gidiyor

Bilim insanları, küresel ısınmayla birlikte Dünya’daki okyanus seviyesi ve sıcaklığının arttığına dikkat çekerek, ‘Dünya, 252 milyon yıl önceki ‘Büyük yok oluş’ gibi ikinci bir felaket yaşayabilir’ uyarısı yaptı.
Bu haber 2018-12-09 13:51:18 eklenmiş ve 1337 kez görüntülenmiştir.

 

Dünya yeni bir yok oluşa gidiyor

 

Bilim insanları, küresel ısınmayla birlikte Dünya’daki okyanus seviyesi ve sıcaklığının arttığına dikkat çekerek, ‘Dünya, 252 milyon yıl önceki ‘Büyük yok oluş’  gibi ikinci bir felaket yaşayabilir’ uyarısı yaptı.

 

Dünya yeni bir yok oluşa gidiyor© Milliyet Dünya yeni bir yok oluşa gidiyor Oksijen azalıyor

 

Bundan 252 milyon yıl önce Paleozoik ile Mezozoik dönemlerde yaşanan ve “Büyük Ölüm” ile “Büyük Yok Oluş” olarak da adlandırılan olayda, deniz canlılarının yüzde 96’sı yeryüzünden silinmişti. Sibirya’da meydana gelen yanardağ patlamalarının neden olduğu bu olay ile, günümüzde yaşanan küresel ısınma arasında bağ kuran bilim insanları, Dünya’daki aşırı sıcaklığın okyanuslardaki oksijeni azaltabileceğine dikkat çekti. 

 

2300 yılı uyarısı

 

Bilim insanları, 2100’de okyanuslardaki ısının 252 milyon yıl önceki sıcaklık derecesinin yüzde 20’sine, 2300 yılında ise  yüzde 35 ile 50’sine kadar yaklaşabileceğini belirledi.  Washington Üniversitesi’nden Justin Penn, Dünya’da bugünkü okyanus seviyesi ve ısı derecesinin “Büyük Yok Oluş”tan hemen önceki dönemle benzerlik gösterdiğini belirterek, yeni ikinci ‘Büyük yok oluş’ yaşanabileceğini söyledi.

 

DONDURAN FOTOĞRAF

 

Çin’in Shenyang kentinde donmuş bir nehir. Genç bir kadın, neredeyse tamamı buz tabakasıyla kaplanmış nehirde yüzüyor. Reuters’ın bu karesi insanı dondurucu soğuğun  içine çekiyor.

ETİKETLER : Dünya yeni bir yok oluşa gidiyor
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA