YILIN SON İKİ AYINA GİRERKEN DERNEKLERİMİZ BİRBİRİNDEN GÜZEL ETKİNLİKLERE İMZA ATTILAR..

YILIN SON İKİ AYINA GİRERKEN DERNEKLERİMİZ BİRBİRİNDEN GÜZEL ETKİNLİKLERE İMZA ATTILAR..
Bu haber 2018-12-04 10:45:42 eklenmiş ve 2532 kez görüntülenmiştir.

 

YILIN SON İKİ AYINA GİRERKEN  DERNEKLERİMİZ BİRBİRİNDEN GÜZEL ETKİNLİKLERE İMZA  ATTILAR..  

 

Kasım Ay’ı Kars-Ardahan-Iğdır Derneklerinin birbirinden güzel etkinliklere imza attığı bir ay oldu.

Etkinliklerin içinde Ardahan Eğitim Vakfının Robotik Kodlama alanında 2018 yılı boyunca yaptığı etkinlikler ve Ardahan 23 Şubat İlkoulunda açtığı robotik kodlama atölyesi başı çekerken, İstanbulda düzenledikleri “Geleceği Okutuyoruz” projesi kapsamında yaptıkları etkin etkinlik yılın en önemli etkinliği oldu. Ve bu çocuklarımız bizi ülkemizi Robotik kodlama alanında temsil etmek üzere Çine gittiler..

 

İstanbul’da ise KAİ Tanıtım Günleri çerçevesinde ilk defa Serhat Bölgesi dernekçiliği açısından devrim sayılabilecek gelişmeler yaşandı. İlk defa Kars-Ardahan-Iğdır il-ilçe-federasyonları  örgütlenme ve yürütme babında eksik aksakta olsa KAİ Dernekler Platformunu oluşturarak birlikte KAİ Tanıtım Günlerine imza atarak diğer bölgelrin başardığı birlikte hareket etme dönemine geçiş yaptılar. Sen-Beni ortadan kaldırıp biz dönemine geçiş yapılabildi. Bu gelişme 2000’li yıllardan sonra birliktelik açısından, bölge dernekçiliğimiz için yaşanan en önemli gelişmeydi. İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ…

 

PANİG’LİLER DERNEKLERİNE ARSA ALDILAR..

 

Aralık Ay’ına girerken  İst. Anadolu Yakasında en önemli, en anlamlı adım Hoçvan Dernekler Federasyonu Panig (Tunçoluk Köyü) Derneğinden geldi. Halkın, vatandaşın desteğiyle dernek  Beykoz’un Merkezi yerinde 200 M² yer alarak İstanbul Anadolu Yakası Ardahan dernekleri içinde ilk defa derneklerine arsa alan bir dernek oldular.

 

Dün Akşam Paşabahçe Mutlu Düğün Salonunda düzenledikleri etkinlikle bunu Panig Halkıyla paylaştılar. Aralık Ay’ına girerken bir yandan da yoğun ölümlerin gerçekleştiği bir Ay oldu. Dernek üyeleri Rahim Ateş’in vefatı ve diğer hemşerilerimiz için kuran ve mevlit okutularak geceye başlandı. VEFAT HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ..

Panig Derneği STK alanında örnek gösterilebilecek en önemli derneklerimizden biri. Dernek bu kimliğine uygun, sade tamamıyla üyelerine hitap eden, tamamıyala bölgemizin yemek kültürünün sergilendiği, kültürel anlamda aidiyetin sergilendiği, Kürt Kültürü ve müziğinin en iyi temsil edildiği nadide bir gecye imza attılar.

 

Hoç-Fed, hoçfede üye dernekler, Beykoz ardahanlılar derneği, stk’lar   ve yoğun bir sanatçı kitlesi ve halktan, üyelerden yoğun bir katılım oldu. Derneğin arsa alınmasında maddi-manevi katkıları olan Güven Yıldız gibi iş adamlarına, üyelere, katkısı olanların listesi gösterilerek hepsine teşkkür edildi.

 

Dernek Başkanı Memet Yıldız ve Yönetimi birlikte sahneye çıktılar. Yıldız, önce vefat eden Rahim Ateş ve tüm hemşerilerimiz içbaş sağlığı diledi. Yıldız, İstanbul Anadolu Yakasında çok zor koşullarda Bir yılı aşan bir çalışma sonucu derneklerine arsa aldıklarını belirterek, Panig Halkı özellikle Panig Gençliği bizim attığımız bu ufak fakat çok önemli adımın zamanla değerini anlayacaklar. Bizim attığımız bu adımın ne kadar değerli bir adım olduğunu kavrayacaklar. Gençlerimizin, ütyelerimizin, bu arsa üzerine bütün ihtiyaçlarımıza cevap verecek bir bina, bir eser inşa edeceklerine yürekten inanıyoruz dediler.

 

BÜTÜN HOÇVANLILARA HİZMET EDEN BİR ESER İNŞA ETMELİYİZ..

Dernekte ve sivil toplum örgütlerinde samimi çalışmalarıyla, koşmasıyla, toplumsal alandaki faaliyetleriyle örnek bir kişilik olan Dernek Sözcüsü Davut Demirde  derneğe aldığımız yer başta Panigliler olmak üzere bütün Hoçvan halkınındır. Bizim temeli attığımız mülkiyet edinme yolunda önemli bir engeli aştık. Panigliler ve Hoçvanlılar el ele vererek düğünlerdE, cenazelerde iyi ve kötü günlerimizde bir arada olacağımız bir bina ortaya çıkarmak hepimizin boynunun borcu olduğu gibi, insanlarımıza ve toplumumuza karşı da en büyük sorumluluğumuzdur dediler. Biz yönetim olarak bu anlamda yoğun birçaba ve emek sarf ederek arsa aldık. Bu arsanın üzerine binanın inşa edilmesi ise hepimizin görevidir deiler.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

Birçok dernek çeşitli etkinliklere imza attılar..

Kasımdan Aralığa kısaca belirtirsek birçok derneğimiz çeşitlietkinliklere imza attılar. Merkezi Kartalda Bulunan İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yıldız TV’de Programa çıktılar.  Ardahan Kültür Evi ve Göle Kadın Meclisi başkan ve yönetimi Yeni Seçilen Hoç-Fed ve Yönetimini  ziyaret ederek tebrik ettiler. Hoç-Fed kadın başkan yöneticisi , yönetimiyle bir taraftan düğün ve cenazelere yetişirken, diğer yandan üye dernekleri ziyaret ettiler. Bütün dernek başkanlarıyla toplantı yaptılar.

Geçen Yıl çok başarılı bir dayanışma gecesine imza atan Hoç-Fed Üyesi Sıxırpet Derneği bu yıl Aralığın 22 sinde Esenyurt Kültür Merkezinde dayanışma gecesini yapacak. Bu yıl dernek ad ve Tüzük bsaşta olmak üzere önemli bir gelişmeyede imza atdı. Hoçvanın iki köyü Bebereg-Sıxırpet tek çatı altında bir dernek oldular. Bu yılki gece Bebereg-Sıxırpet derneği gecesi olarak gerçekleşecek..

Hoçvanmlı Aydın ve Yazar Rodi Baz okurlarıyla buluştu. Okurlarıyla buluşan Rodi Baz kitaplarını imzaladı.. TRT snatçısı Recep Ergül ise İstanbul İBB sponsorluğunda her hafta değişik bir belediyede verdiği halk müziği konserleriyle hemşeri camiamızı birbiriyle buluşturmaya devam eden önemli kültürel programlara imza atmaya devam ediyor.

 

 HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

ANKARA KAİFED KÜLTÜR MERKEZİNİN AÇILIŞI YAPILDI…

2005 yılında kurulan ve 18 yıldır aralıksız hizmet verirken birçok projeye imza atan Ankara Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonunun yeni genel merkezi ve kültür merkezinin açılışı oldu.

Renkli simaların katıldığı Kültür Merkezinin açılışına siyasetten, bürokrasiye, iş dünyasından, STK Başkanlarına kadar hayatın her alanından üst düzey insanın katılımıyla gerçekleşti.

Kafkas halk danslarının sahne aldığı, ozanların atışmalarıyla süsledikleri açılışa 65. Hükümet UDH Bakanımız Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgün, Sincan Belediye Başkanı Murat Mercan, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, Akyaka Belediye Başkanı Öztürk Nar, Türkiye Kızak Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Recep Tezcan, Ankara Büyük Şehir Daire Başkanlarından Faik Ece, Ulaştırma Bakanlığı Daire Başkanlarından Kemal Güney, Ankara SGK İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu, CHP Kars Belediye Başkan Aday Adayı Naif Alibeyoğlu, MHP Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, Ak Parti Sarıkamış Belediye Başkan Adayı Cezmi Boztaş, Ankara Kahraman kazan Belediye Meclis Üyesi Muhsin Koca, Ankara Ardahan Dernekler Federasyon Genel Başkanı Ergüder Şimdi, Ankara Gölbaşı Ardahan Dernek Başkanı Yücel Aktaş, Ankara Göle Dernek Başkanı Hüseyin Kızılateş, İstanbul Kars Ardahan Iğdır Derneğinin onursal Başkanı Mustafa Küpeli, Çorum Federasyonu Başkanı Hayri Çığır, Kırşehirliler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Ahi Evran Ocağı İş Adamları Derneği Yunus Çelik, Keçiören Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Özek, Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, İstanbul KAI Dernek Başkanları, Kayseri KAI Dernek Başkanları, KAIFED Genel Başkan Vekili İş Adamı Yener Acay, KAIFED Yönetim kurulu üyeleri iş adamlarından Remzi Aras, İmbat Muğlu, Gürdal Aras, dernek başkanları ve üyeleri, STK ve parti temsilcileri, adın azamadığımız silas iparti temsilcileri, Sivil Topum örgütleri aday Adayları yüzlerce KAI’li hemşehrimiz katıldı

YILDIRIM ÖNEMLİ BİR ESER KAZANDIRDIK

Ankara KAI dernekler Federasyonun Kültür Merkezinin açılışında konuşan Ankara Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyon genel başkanı Erdoğan YILDIRIM; yoğun katılım ve ilgilin den dolayı konuk ve hemşehrierine teşekkür etti.

 

 

 

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ..

ETİKETLER : Dernekler Federasyonunu YILIN SON İKİ AYINA GİRERKEN DERNEKLERİMİZ BİRBİRİNDEN GÜZEL ETKİNLİKLERE İMZA ATTILAR..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA