HDP’li Yaşar Akkuş Iğdır Belediye Başkan A. Adayı Oldu

Bugün İş Adamı Yaşar Akkuş partisi HDP’ye başvurarak Iğdır belediye başkan aday adayı oldu
Bu haber 2018-12-04 09:23:39 eklenmiş ve 1551 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için siyasi partilerde aday adaylık başvuruları sürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır il örgütüne de başvurular devam ediyor. HDP’de aday adaylık başvuruları 5 Aralık 2018 tarihinde sona erecek.

Bugün İş Adamı Yaşar Akkuş partisi HDP’ye başvurarak Iğdır belediye başkan aday adayı oldu. Akkuş Başvuru dilekçesini HDP PM üyesi Müşerref Geçer ile komisyon üyelerine teslim etti.

HDP Iğdır Belediye Başkan A.Adayı Yaşar Akkuş’un Özgeçmişi:

1981 yılında Yüzbaşılar köyünde doğdu. Evli, Eşi Okul öncesi Öğretmenliği mezunudur. İki çocukları var. İthalat İhracat, Oto Galeri, Ren a Car, Tarım ve Hayvancılıkla uğraşıyor.

2005 Yılında Iğdır Galericiler kooperatifini kurarak yönetiminde yer aldı. Sol gelenekten gelen bir ailenin ferdi olarak 90’lı yıllarda babasının HEP il yönetici olması ve duygusal olarak etkilenmekle birlikte, pratikte birçok sorumluluk üstlendi. İlk Köy Gençlik komisyonunu oluşturarak aktif bir şekil de başladığı parti çalışmalarına HADEP il gençlik komisyonuna dahil olarak devam etti.

 99 yılında Niğde üniversitesi Mahalli İdareler- Yerel Yönetimler bölümünü kazandı 99 yılının sonlarına kadar gençlik çalışmalarıyla birlikte İl gençlik komisyonunda ki görevine devam etti. Üniversiteyle ilişkisi kesildikten sonra 2005 yılına kadar komisyon ve kollaşma sürecinde HADEP-DEHAP Gençlik Kolları Sekreterliği ve Başkanlığı görevlerini yürüttü. Mahalle ve Köy komisyonlarında yer almakla beraber Partinin şimdiye kadar ki bütün seçim çalışmalarında yer aldı. Daha sonra özelikle 2007 den 2013 sürecinde partinin görevlendirmeleriyle örgütleme çalışmalarında aktif olarak yer almakla birlikte 2011 den 2013 e kadar da TZP Kurdi il sorumluluğu yaptı.

Parti yaşamımda günümüze kadar olan bütün seçim çalışmalarında aktif olarak görev üstlenmenin yanında evet-hayır referandumu ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üst komisyonu sorumluluğunu üstlenerek parti çalışmalarında aktif olarak yer aldı. 2014 yılında aday adayı oldu. Partinin taktiri karşısında tutumu ve karalılığını koruyarak, komisyonlarında yer almakla birlikte Tuzluca ilçesi seçim sorumluluğunu alarak partisine katkı sunmaya çalıştım. 2018 milletvekilliği seçimlerinde aday adaylık başvurusu yaptı ve yine tutum ve kararlılığını koruyarak seçim çalışmaların içinde yer aldı.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA