JAMES CAFER, SURİYEYE DEMOKRASİNİN GELMESİNİ BEKLİYORUZ..

Başkan Erdoğan'nın Fırat'ın doğusunu da terörden temizleyeceğiz demesi ardından ABD temsilcisi J cafer zaten bizde demokrasinin gelmesini bekliyorduk dedi..
Bu haber 2018-12-02 03:17:24 eklenmiş ve 1670 kez görüntülenmiştir.

 

JAMES CAFER, SURİYEYE DEMOKRASİNİN GELMESİNİ BEKLİYORUZ..

 

Başkan Erdoğan'nın  "Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da bölücü terör örgütünün zulmünden ve işgalinden çok yakın bir zamanda kurtaracağız" demesi ABD'yi de harekete geçirdi. Onlar da zaten biz demokrasinin gelmesini bekliyorduk diye açıklama yaptılar..

 

ABD Suriye temsilcisi demokrasinin gelmesini bekliyoruz. Demokrasi geldiğinde, terör bittiğinde gideceğiz dedi.. Türkçesi abd- israil siyonizmi alana döşedikleri pislikleri, dünyaya dayatıklartı terör ve kaosu  nasıl temizleyeceklerini bilmediklerinden demokrasi nakaratını tekrarlayıp duruyorlar..Asıl sorun abd-israilin ortadoğuda ki işgali. Bu işgalin temel nedeni tarihi miras-misyomnuna sahip büyük Türkiyenin önünü kesme. Ama nafile. Bugün bir referandum yapılsa Filistinden Afganistana bütün halklar Türkiye ile birleşmek için can atıyorlar. İşte siyonizm bunu kesmek için her oyunu oynuyor..

 

Bu kaos terörü yine Türkiye bitirecek Türkiye'nin birer vilayetleri olan Irak ve Suriye  zamanla Türkiye'ye bağlanacak. Filistinden Afganistana halklarla oynayan devletler, diktatörlükler, terör ordu örgütleri en geç 5-10 yıl içinde tarih olacaklar.. Çünkü bu coğrafyanın halkları parçalanmanın nasıl bir soykırım çemberi oluşturduğunu, bu soykırım çemberinin boşa çıkarılmasının yolunun da Türkiye ile bütünleşmekten geçtiğini 1 milyardan fazla Müslüman net görmeye başladılar.. Suriye ve Irakta bugün bir referandum yapılsa halkın % 95'i Türkiyeye bağlanmayı anında onaylayacak düzeyde..

.

ABD'den Suriye açıklaması: İktidarı değiştirme niyetinde değiliz

 

Haber Merkezi – ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Beyaz Saray yönetiminin Suriye'de iktidarı değiştirme amacı olmadığını ve siyasi sürece bağlılığını koruduğunu söyledi.

 

 RİA Novosti ve Kommersant'a demeç veren Jeffrey, "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın insanlık ayıbı işlediğini düşünüyoruz. O, acımasız bir savaş suçlusu, belki de şu anda dünyanın en büyük ve en acımasız savaş suçlusu. ABD, Esad'la hiçbir zaman iyi ilişkiler geliştirmeyecek olsa da, bizzat Suriye halkı tarafından gerçekleştirilecek siyasi sürece bağlılığımızı koruyoruz" dedi.

 

 Suriye halkının kendilerini yönetecek kişiyi ve hükümeti kendisinin belirleyeceğini kaydeden Jeffrey, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 "Herhangi bir rejim değişikliği niyetimiz yok. Biz, bu rejimin kimyasal silah kullanımı, işkenceler, İran'ın dahli ve dolaylı da olsa IŞİD felaketinin bölgeye ve Avrupa'ya yayılması sonucunda oluşan bölgeye yönelik büyük tehditler, Avrupa, Türkiye, Lübnan ve Ürdün için yük oluşturan milyonlarca sığınmacı ile ilgili konularda öncelikle halkına, daha sonra komşularına ve uluslararası topluma karşı tutumunu değiştirme niyetindeyiz."

 

 ABD'nin kabul edilemez bulduğu, Suriye hükümetinde beğenmediği ve gerçek barışın ve uluslararası toplumla ihtilafların gerçek çözümü için değiştirilmesi gerektiğini düşündüğü şeylerin uzun bir liste oluşturduğunu kaydeden Jeffrey, bunların sadece Esad'la bağlantılı olmadığını da vurguladı.

 

Erdoğan: Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da...

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da bölücü terör örgütünün zulmünden ve işgalinden çok yakın bir zamanda kurtaracağız" dedi.

 

Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin yapıldığı Costa Salguero Fuar Alanı'nda düzenlediği basın toplantısında, “Suriye'nin kuzeyinde ülkemizin ve bölgemizin güvenliğine tehdit oluşturan hiçbir yapıya izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan, "Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da bölücü terör örgütünün zulmünden ve işgalinden çok yakın bir zamanda kurtaracağız" diye konuştu.

 

 "Dört yıla yakın süredir derinleşerek devam eden Yemen krizine artık acilen çözüm bulunması gerekiyor." diyen Erdoğan, "Yemen halkının acıları en kısa sürede dindirilmelidir. Yemen'in bağımsızlığı, egemenliği, toprak bütünlüğü ve birliği mutlaka korunmalıdır." şeklinde konuştu.

 

 'Bizim için bu olay alçakça bir cinayettir'

 

 Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, "Bu olayı asla siyasi bir mesele olarak görmedik. Bizim için bu olay alçakça bir cinayettir ve öyle de kalacaktır." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

 

 "Hadiseden haberdar olduğumuz andan itibaren, Kaşıkçı cinayetini aydınlatmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Suudi yönetimi tarafından önce inkar edilen, ardından çarpıtılmaya çalışılan ve nihayetinde kabullenilen bu cinayet, Türkiye'nin kararlı tavrı sayesinde açığa çıkmıştır.

 

 Bu vahşi cinayetin emrini vereninden, uygulayanına kadar tüm sorumluları ortaya çıkartılmadan ne İslam dünyasının ne de dünya kamuoyunun tatmin olması mümkün değildir."

 

Erdoğan, "Yaptığımız görüşmelerle vizeler konusunda kısmi olarak vizelerin kaldırılması kararını Sayın Putin verdi." dedi.

ETİKETLER : JAMES CAFER SURİYEYE DEMOKRASİNİN GELMESİNİ BEKLİYORUZ..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA