HDP’den Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Etkinliği

HDP Iğdır İl Eş Başkanı Susan Namkuli’nin hoş geldiniz konuşmasından sonra ilk sözü HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun aldı
Bu haber 2018-11-25 15:14:01 eklenmiş ve 1605 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır HDP “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü” dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Bugün (25.11.2018) saat 10’da Haydar Aliyev Parkındaki Şelale Şark Sofrasında kadınlarla kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya kadınların yanı sıra HDP PM üyesi Müşerref Geçer, HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Susan Namkuli ve Iğdır Belediye Başkan aday adayı Oya Malgaz katıldı. 

HDP Iğdır İl Eş Başkanı Susan Namkuli’nin hoş geldiniz konuşmasından sonra ilk sözü HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun aldı.

Muş Milletvekili Şevin Coşkun: Erkek devlet şiddetine karşı mücadelemiz devam ediyor

Milletvekili Coşkun konuşmasına tecrite karşı cezaevinde açlık grevinde bulunan DTK Eş Başkanı ve Hakkâri milletvekili Leyla Güven’in bu eylemini selamladıklarını belirterek başladı. Güven’in yanında olduklarını belirten Coşkun, “Hiçbir baskı, tutuklama, gözaltı biz kadınlara geri adım attırmayacaktır, Halkın demokratik talepleri ve mücadelesinden geri adım atmayacağız. Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günüdür.  25 Kasım 1960 yılında, Dominik Cumhuriyetinde, Trujillo diktatörlüğüne karşı özgürlük mücadelesini yükselten Mirabel kız kardeşlerin, diktatörlüğün askerleri tarafından katledildikleri utanç gününün ve insanlık ayıbının yıl dönümüdür. Biz kadınlar için çok anlamlı olan bu günü tüm kadınlar adına kutluyor, şiddeti ve zulmü kınıyoruz. Evde, sokakta, iş’te kısaca yaşamın her alanında erkek devlet şiddetine karşı mücadelemiz devam ediyor ve edecektir. 102 belediyemizden 94 üne kayyum atandı kayyumların ilk icraatı kadın kurumlarımızı kapatmak oldu. Yerel seçimlerde kadınların gücüyle gasp edilen belediyelerimizi yenilerini de ekleyerek geri alacağız.” şeklinde konuştu.

HDP PM Üyesi Müşerref Geçer: Kadınların dayanışmasıyla biz kazanacağız

Etkinlikte son sözü alan HDP PM Üyesi Müşerref Geçer ise yaptığı konuşmada: “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü”nü kadının direniş hattını belirleyen Leyla Güven şahsında kadın arkadaşları saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Yine, yeniden hayatın her alanında, bütün yönetim mekanizmalarında, genel ve yerel siyasetin her aşamasında karar alıcılar biz olacağız. Kadın özgürlük mücadelemizi binlerce yıldır olduğu gibi umutla, neşeyle ve inatla sürdüreceğiz. Kadınların dayanışmasıyla barış kazanacak. Yaşam kazanacak, biz kazanacağız.” Dedi.

Etkinlik, anı fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Etkinlikten Görüntüler:

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA