Bağder Gençlerle Halı Sahada Buluştu

Merkezi Avcılarda bulunan ‘’Bağımlılığa karşı eğitim yardımlaşma ve koruma derneği’’,’’ Özgür hayatlar farkındalık halı saha turnuvası’’ 17 Kasımda start verildi
Bu haber 2018-11-19 17:48:46 eklenmiş ve 1890 kez görüntülenmiştir.

Merkezi Avcılarda bulunan ‘’Bağımlılığa karşı eğitim yardımlaşma ve koruma derneği’’,’’ Özgür hayatlar farkındalık halı saha turnuvası’’ 17 Kasımda start verildi.

Özellikle Nil Grup’un sponsorluğunu üstlendiği bağımlılığa karşı bu futbol turnuvasında özellikle gençlerin dikkatlerini bağımlılıktan çok spora yönlendirmesi dikkatleri çekti.

Özgür hayatlar birinci halı saha futbol turnuvası ile bağımlılıktan kurtulmuş çocuklara, onların ailelerine, risk altında bulunan bütün gençlerin bu illetten kurtulması için bu tür spor turnuvaları yetkililer tarafında düzenlenmeye başlandı.

Bu tür etkinliklerle gençlerin yalnız olmadığını her zaman yetkililerinde gençlerin yanında olduğunu belirtmek için bu turnuvaların düzenlendiği ileri sürüldü.

Bağder 2016’da bağımlılıkla mücadele amacıyla kurulmuş,zaman içinde madde bağımlılığın büyük bir sorun olması nedeniyle çalışmalar uyuşturucu maddede yoğunlaştırılmıştır.

Asıl amacı madde bağımlılığını önlemek olan derneğin bağımlı gençlerin tedavisinde önemli görevler üstlenmiş ve bu yolda önemli görevler üstlenmiştir. Etkinliğe katılanlarda iyileşme yolunda büyük adımlar atan gençlerden oluşmaktadır.

Futbol turnuvası Bağder erkek takımı ve kız takımı olan Küçük Çekmece Akdeniz Nur Çelik Sporu arasında gerçekleşti.

Farkındalık turnuvasında basın açıklamalarında bulunan yetkililer, Bağımlılığa karşı mücadelenin ailede başlandığını ve devam ettirme sürdürülebilirliliğin çok önemli olduklarını belirtip bu mücadelede bağımlılığa karşı her zaman onların yanlarında olacaklarını belirttiler.

Bağder derneği başkanı sayın Öztürk Karahan’ın ve onun yardımcı olan Tacettin Varboz’un yaptıkları açıklamalarda bu derneği özellikle bağımlılığa karşı yapılması gereken ne varsa yapılması gerektiğini ve bu mücadelede gençleri asla yarı yolda bırakmayacaklarını dile getirip, kendilerine yardımcı ve sponsor olmaları adına kimler yardımcı olacaksa yanlarında görmek istediklerini dile getirdiler.

Her mahallede mahalle annelerinin de oluşturduğu gruplarla sorunların ve bağımlılığa karşı gençleri daha güçlü kılmak için her zaman mahallelerde bir araya gelmeye başladılar. Bu vesileyle sorunlar daha kısa sürede çözülüp hal ediliyor.

Bir sürü kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Avcılar sosyal yardımlaşma vakfı müdürü Ahmet Erarslan, Avcılar İlçe emniyet müdürü Bülent Yeşilyurt, Avcılar ilçe milli eğitim müdürü Savaş Velioğlu, Avcılar Murat Külünk hastanesi başhekimi Dr. İbrahim Ulusoy, İstanbul vali yardımcısı Hulisi Doğan, Avcılar ilçe kaymakamı Ömer LütfiYaran ,Nil kuyumculuk Alaattin Kodaz ve Avcılar belediye başkanı Handan Toprak’a plaketler takdim edildi. Plaketlerin ardından farkındalık Turnuvasına da start verilmiş oldu.

                                                                                                                                                    Sosyolog/Gazeteci Mesih Erol

ETİKETLER : Bağder Gençlerle Halı Sahada Buluştu
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA