HDP Iğdır 2 Olağanüstü İl Kongresine Yoğun İlgi

Salonunun tamamen dolduğu kongrede birçok partili dışarıda kaldı
Bu haber 2018-11-17 14:40:20 eklenmiş ve 1598 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır 2. Olağanüstü İl Kongresi bugün yapıldı. Iğdır Sanayi Ve Ticaret Odası toplantı salonunda saat onda gerçekleşen kongreye ilgi yoğundu. Salonunun tamamen dolduğu kongrede birçok partili dışarıda kaldı.

Mürşitali Köyü eski Muhtarı Kemal Seyrek İl başkanı seçildi

Tek liste ile gidilen kongrede Mürşitali Köyü eski Muhtarı Kemal Seyrek İl başkanlığına seçildi. Yönetim kurlu asil üyeliklerine: Susan Namkuli, Vedat Yılmaz, Güllüzar Çakmak, İbrahim Tanca, Vedat Serhat, Erol Kızılay, Cantürk Uca, Ferhat Taşdemir, Dindar Delen, Yönetim kurulu yedek üyeliklerine; Ahmet Çetintaş, Zozan Şenol, Sinan Alagöz, Güzel Gülcan, Mecit Alagöz ile Nadir Hun. Disiplin kurulu asil üyeliklere; Ayfer Abay, Cevat Şimşek ile Lezgi Gülcan, Disiplin yedek üyeliklere ise ali Avcı ve Müstafa Gül seçildiler.

Güllüzar Çakmak “Kürdistan” yazan atkısından dolayı gözaltına alındı

Kongreye katılan Güllüzar Çakmak adlı partili kadın, HDP’nin cezaevindeki lideri Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafının bulunduğu boynundaki atkıda “Kürdistan seninle gurur Duyuyor” yazısından dolayı gözaltına alındığı belirtildi. Güllüzar Çakmak’ın kongre bittikten sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Çakmak, kongrede il yönetim kurulu asıl üyesi seçildi.   

Kongreye katılım yoğundu, bazı partililer dışarıda kaldı

Kongreye Halkın ve partililerin yanı sıra HDP PM Üyesi Müşerref Geçer, DBP PM Üyesi Cemil Komi, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP Bitlis Milletvekili M. Celadet Gaydalı, Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik, HDP Ağrı İl Örgütü, Doğubayazıt İlçe Örgütü, Kars İl Örgütü, Digor İlçe Örgütü, DTP Iğdır eski Belediye başkanı Mehmet Nuri Güneş, Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin, Hoşhaber Belde Belediye Başkanı Ali Çam, Iğdır Belediye Başkanı Av. Murat Yikit, İl genel ve belediye meclis üyeleri ve yöneticiler katıldılar.   

DBP PM Üyesi Cemil Komi’nin divan başkanlığını yaptığı, HDP PM Üyesi Müşerref Geçer ile DBP Iğdır İl Başkanı Halis Güney’in kâtip üyeliklerde yer aldığı Kongrede, HDP eski il başkanı Hasan Safa, Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik, Bitlis milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı ve İstanbul Milletvekili Hüda Kaya birer konuşma yaptılar.

HDP Iğdır Milletvekili Eksik: “Kimse heveslenmesin Iğdır belediyesi bizimdir”

Kongrede bir konuşma yapan Milletvekili, Eksik, Iğdır'ın sosyolojik olarak birçok inancın, halkın bir arada yaşadığı, partimizin kardeşlik projesini inşa ettiği bir şehirdir. HDP olarak halkların kardeşliği ve eşitliği konusunda ciddi anlamda hassasiyet gösteren bir hareketiz. Herkes bunun farkında. Iğdır halkı da bu hassasiyetin farkındadır. Bu nedenle 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerine kimse boşuna heveslenmesin. Iğdır belediyesi HDP’nindir. Partimiz Allah'ın izni, halkımızın teveccühü ile tekrar kazanarak hizmetlerine devam edecek.   

AKP Aralık, Karakoyunlu, Melekli ve Halfeli’de ne yaptı ki Iğdır’a ne yapsın?

Partililerimiz bu seçime olağanüstü bir kararlılık ve azimle hazırlanmaktadırlar. Yaptığımız hizmetler cumhuriyet tarihinden günümüze kadar yapılanları ikiye katlamaktadır. Belediyecilik bizim işimizdir. AKP’liler “biz iktidarız. Gelirsek hizmet gelir” diye sayıklıyorlar. HDP’li Iğdır belediyesi hangi hizmeti eksik bıraktı ki siz yapasınız? Aralık, Karakoyunlu, Melekli ve Halfeli belediyeleri sizde buralara ne yaptınız ki Iğdır’a ne yapacaksınız? Elinizdeki belediyelerin hepsi köy gibi hizmetten yoksun. Bu mu sizin hizmetiniz? AKP zaten Iğdır’da bizimle yarışacak durumda değil. Aday bulamıyorlar. MHP’de de kimi aday yaparlarsa yapsınlar HDP’yi geçemezler. Allah’ın izni ile 31 Martta tekrar Iğdır, Tuzluca, Hoşhaber, Aralık ve Halfeli belediyelerini alarak hizmetlerimize devam edeceğiz.

“Mutlaka kazanacağız”

Bugün görkemli bir kongre yaparak tüm dostlarımızı gururlandıran, tüm rakipleri de ürküten halklarımız! Birbirimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün bir kez daha görülüyor ki, mutlaka kazanacağız.” Şeklinde konuştu.  

Bitlis milletvekili Gaydalı: HDP'yle Oturduğunuz Masada Barış, MHP'yle Oturduğunuz Masada Savaş Süreci Var’

HDP Bitlis Milletvekili M. Celadet Gaydalı ise yaptığı konuşmada AK Parti hükümetine seslenerek ‘HDP'yle Oturduğunuz Masada Barış, MHP'yle Oturduğunuz Masada Savaş Süreci Var. Kimse her şeyi bilecek kadar muktedir değildir fakat Türkiye'de hayata geçirilen her politika, her eylem bir kişinin dudakları arasında durmaktadır, devlet aklı tamamen kaybolmuş hâldedir. Bakıldığı zaman, bütün yetkiler tek bir kişide toplanmış durumda, bütün kararlar tek bir kişi tarafından alınmaktadır. KHK’larla insanların ekmeği ve geleceği ile oyandılar.” Dedi.

İstanbul Milletvekili Hüda Kaya: İnsanların eleştirmemesini, düşünmemesini istemiyorlar

Kongrede söz sözü alan HDP'nin İstanbul Milletvekili Hüda Kaya: “İnsanların eleştirmemesini, düşünmemesini ve muhalefet etmemesini istiyorlar. Muhalefet bilincini kökünden kurutup yok etmek isteyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu insanların düşünmesini ve sorgulamasını engelleyen bir anlayıştır. Bu da tam böyle saltanatçı bir anlayışın istediği bir şeydir. Çünkü insanlar sorgularsa yanlışlarının açığa çıkmasından korkuyorlar. İktidar 'Biz ne dersek doğrusu budur siz sormayın' diyorlar. Beni yaratan Allah bana verdiği aklı kullanmamı istiyor. Kurandaki en önemli ibadet önce aklı kullanmaktır. Aklımızı kullanarak düşüneceğiz ve yanlışa karşı muhalefet etmekten kaçınmayacağız. Muhalefetin toplumsal dönüşümünün gelişebilmesi için toplumsal dayanışma da kaçınılmazdır.” Diyerek yeni seçilen il yönetimine başarılar diledi.

Kongreden Birkaç kare: 

İl Başkanlığına seçilen Kemal Seyrek teşekkür konuşması yaptı

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA