AMUDE SİNEMASI KATLİAMI ÜZERİNDEN 58 YIL GEÇTİ..

20. Yüzyıl her alanda Kürtler için tam bir soykırım tarihidir. 1960 yılında Kürt çocuklarını Rojava'da Amude sinemasına dolduran siyonstlerle, yerli işbirlikçileri, ihanetçi kripto Kürtler yangın süsü vererek 300 yakın Kürd çocuğunu diri-diri yaktılar..
Bu haber 2018-11-14 05:11:03 eklenmiş ve 1998 kez görüntülenmiştir.

 

AMUDE SİNEMASI KATLİAMI ÜZERİNDEN 58 YIL GEÇTİ..

 

20. Yüzyıl her alanda Kürtler için tam bir soykırım tarihidir. 1960 yılında Kürt çocuklarını Rojava'da Amude sinemasına dolduran siyonstlerle, yerli işbirlikçileri, ihanetçi kripto Kürtler yangın süsü vererek  300'e yakın Kürd çocuğunu diri-diri yaktılar. Yangında kurtulşan olmasın diye kapıları da sıkı sıkı kitlemişlerdi..Aradan yüzyıllarda geçse Kürtler bu tür soykırım projeleri ile kendilerine tuzak hazırlayanları yerli ve küresel ayaklarıyla çözmedikçe bugün olmaz yarın yine aynı soykrım oyunlarına maruz kalacaklardır.

 

Dün Kürdistanda bu tür vahşi soykırım oyunları ile Kürtlere saldıran siyonist haçlılar ve yerli işbirşlikçileri günümüzde terör devleti israil  labratuvarlarında gliştirdiği yiyecek içecek, genom ve tohum oyunları, toprakla oynama..  ve diğer meteryallerle Kürt çocukları başta olmak üzere bütün Mezopotamyada yiyecek -içecek silaha dönüştürülmektedir. Geçmişte diktatör devletlerle, halepçelerle, Amude sinamsı gibi oyunlarla, konvansiyonel kimyasal silahlarla halkları soykırıma uğratan siyonist haçlılarla yerli uşakları savaşı terör ordu-örgütlerinin yanı sıra biyolojik ve genom ayaklarını da ekleyerek daha da derinleştirmişlerdir.. Avrasya halkları güç ve işlbirliği yapmadıkça ırkçılık hastalığından çıkmadıkça bütün halklar açık hedef haline getirilmiş bulumaktadırlar..  

 

60'ları takip eden on yıllarda ise adeta Kürdistan’ın tümü Kürdistan coğrafyası üzerinde yer alan diktatörlükler eliyle ateşe verildi. Köyler yakılıp yıkıldı, Halepçe katliamı gibi kimyasal silahlarla soykırımı, fiziki soykırımları dil,din, edebiyat, tarihi doğal doku ile doruğa çıktı. Tarihte hiçbir milletin yaşamdığı kültürel soykırımı da Kürtlere yaşatan siyonist haçlılar terör ordu ve örgütleriyle de tüm Kürdistanı açık-açık işgale giriştiler..

 

Küresel katil firmalar uşakları, Siyonistler, diktatör devletler,  kripto-ihanetçi Kürtlerle, terör ordu örgütleriyle Kürdistanda Kürtleri tarihten silmek için  dört koldan saldırıya geçmişlerdi. İşte bütün bu oyunlar eski puta tapıcı diktatör tc’nin Müslümanlar tarafından yıkılmasıyla tersine döndü. Ortadoğu , Mezopotamya-Kürdistan ve Anadolu’da artık  siyonizim, küresel katil firmalar ve yerli işbirlikçilerinin döneminin sonuna gelindi. Atomizasyon ve parçalanma tersine dönerek halklar aralarındaki suni sahte sınırları kaldırma dönemine geçtiler. Tabi buluşma ve birleşmenin olmaması için küresel katiller, emperyalistler ahal Kürdistanda kanton-kanton nasıl parçalama yapacakları yönünde hala bütün güçleri ile bu sefer Kürd dostu roluyla işgallerine devam ediyorlar. Dün sinsi oyunlarla günümüzde ise iş-it piş-it vb terörle kürtleri soykırıma uğratmaya çalışıyorlar..

 

AMUDE SİNEMASI  katliamının üzerinden 58 yıl geçti facianın acıları hala diri 

Amude - Rojava’nın Amude kentinde 13 Kasım 1960 tarihinde 283 Kürt çocuğun yanarak can verdiği Amude Sineması faciasının üzerinden 58 yıl geçti.

  Amude Sineması faciası kurbanları 58’inci yıl dönümünde Amude’de olayın yaşandığı sinemanın yerinde düzenlenen etkinlikte anıldı.

 

O dönem Fransızlara karşı bağımsızlık mücadelesi veren Cezayir'e destek amacıyla Amude'deki ilkokullarda bir sinema etkinliği düzenlendi ve katılım zorunlu tutuldu. 200 kapasiteli sinemaya 500 çocuk dolduruldu ve film gösterimi başladı.

Filmin ortasında perdede başlayan yangın kısa sürede tüm salona sıçradı ve sinema kapısının kapalı olmasından dolayı 283 çocuk yanarak hayatını kaybetti.

 

Amude Sineması faciası 58 yıldır tazeliğini koruyor ve aradan geçen onca yıla rağmen yangının çıkış sebebi ile ilgili bir ipucu elde edilemedi. Çoğu hayatında ilk defa sinemayı gören 283 çocuk alevler arasında yanarak can verirken onlarcası yaralandı.

 

Amude Kürtlerinden Said Ağayê Dekori, sinemanın kapısını kırarak alevlerin arasında dalıyor ve kurtarabildiği çocukları dışarısıya çıkarmaya başlıyor. Ancak Said Ağayê Dekori de alevler arasında kalarak hayatını kaybediyor.

 

Rûdaw’a konuşan facianın tanıklarından Muhammed Emin Abdusselam, “Okul müdürü Cezayir’e destek için çocukları sinemaya götürmek üzere herkesten para istedi. O dönem sinama bilinmeyen bir şeydi. Bazı arkadaşlarımız yeni elbiselerini giyerek sinemaya geldiler. Sinemanın şartları çok kötüydü. Film başladıktan bir süre sonra arkadaşlarımızdan birisi bağırarak yangın çıktığını söyledi” dedi.

 

 Abdusselam, olayın büyük bir facia olduğunu ifade etti.

Faili yukarda ifade ettiğimiz facia,  Ardından onlarca soru işareti bırakan facia halen aydınlatılamdı .. Kürtler parti-ideoloji.. üstü açık gizli örgütlenerek küresel ayaklarıyla yerel ayaklarıyla geriye dönük yüzyılların soykırım oyunlarının hangi aile firma iç ve dış kriptonun oyunu olduğunu çözmedikçe de millet olma şansları olmayacaktır..

 

 

ETİKETLER : AMUDE SİNEMASI KATLİAMI ÜZERİNDEN 58 YIL GEÇTİ..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA