Esenyurtlu Muşlulardan Birlik Beraberlik Mesajı

Muşluların tek adresi olan ESENYURT MUŞ DERNEĞİ, Esenyurt’un ve İstanbul’un farklı bölgelerinde yaşayan Muş’luları bir araya getirip kahvaltıda buluşturdu.
Bu haber 2018-11-12 18:02:44 eklenmiş ve 1696 kez görüntülenmiştir.

Muşluların tek adresi olan ESENYURT MUŞ DERNEĞİ,  Esenyurt’un ve İstanbul’un farklı bölgelerinde yaşayan Muş’luları bir araya getirip kahvaltıda buluşturdu.

Esenyurt/Esenkent Anadolu Şark sofrasında buluşan Muşlular birlik ve beraberlik adına bir araya geldi.  Program akışı iki anadilde yani hem Kürtçe hem de Türkçe gerçekleştirildi.

Başta Muş Federasyonu adına katılanların yanı sıra farklı kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları katılım gösterdi. Muş ilinin İstanbul’da bulunan farklı ilçe ve köy dernekleri hepsi orada bulunup güç birliği adına güç gösterisinde bulundular.

 Katılım gösteren: Esenyurt Belediye başkan yardımcısı Hayrettin Babahan,Muş federasyonu adına Nurettin Bulut, Hâkim Tokmak, İl dernekler kurucu başkanı Tuncer Dağ, İl dernekler birliği başkanı Şerafettin Öztürk, 3. Bölge Van dernekler federasyonu, İsmail Ayaz, Rumeli Trakya Dernekler Başkanı Aydın Şengezer, Iğdır dernek başkanı Mithat İset, İl dernekler birliği genel sekreteri Zafer Aras, Mele Mustafa( Gündüzlü) dernek başkanı Abdulgafur Dağcı, Sarıpınar Derneği başkanı Ahmet Eminoğlu, Muhtarlar birliği başkanı Ahmet Kuzgun, HDP Avcılar ilçe başkanı Mahmut Çakan,  İmsiyad başkanı Metin Haymana, Vasfettin Süzen Siirt dernek başkanının yanı sıra bölgenin tüm yerel gazetecileri bu önemli günde  hepsi orada hazır bulundular.

Katılım gösteren Federasyon, dernek ve il başkanları başta olmak üzere hepsi tek tek selamlaşma konuşması yapıp böyle bir önemli günde burada bulundukları için ve bu özel günü tertipleyenlere sonsuz şükranlarda bulundular.

Dernek başkanı olan Abdullah Solmaz, Gelen misafirlerini tek tek selamlayıp hoş geldiniz dedikten sonra Şu açıklamalarda bulundu: ‘’Kapsayıcı, bütünleştirici, güzel Muşumuzun bütün il, ilçe ve köy derneklerini kapsayan Esenyurtta toplam 40.000 Muşlu hemşerimize kapımız her zaman açıktır. Taziye, toplantı ve sosyal yardımlaşma gibi çalışmaların yürütüldüğü güzide bir kurumumuz var.

Bu hepimizin ortak bir kurumudur. Hiç kimseyi zerre kadar ayrı görmüyoruz. Aynı fikirde aynı ırkta, aynı dinde, aynı dilde, aynı mezhepte aynı siyasi parti de olmayabilir. Fakat bu dernek herkese bu saydıklarımıza aynı yakınlıktadır. Yani ortak PAYDAŞ’ımız Muş’tur.

Tek gayemiz vardır o da bölgedeki hemşerilerimize güç katmaktır. Bunun dışında hiçbir yakıştırmayı kabul etmeyiz. İlimiz diğer illere nazaran geri kalsa da bunu ileri götürmek tek gayemiz olacaktır.

Yine Muşlu olup farklı kurum ve kuruluşların önemli yerlerinde bulunan hemşerilerimizi aramızda görmekten gurur ve şeref duyarız. Herkes herkese ruh ve güç katarsak ancak böyle bölgeye ve hemşerilerimize katkıda bulunabiliriz.

Zamanınızdan fedakârlı yapıp bu önemli günde zaman ayırıp aramızda bulunduğunuzdan ötürü hepinize sonsuz teşekkürler ederim. Bu önemli günde katkısı olan her kim varsa hepsine ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliriz.’’

Etkinliğin sonuna doğru Derneğe ve bölgeye katkı sağlamış belli başlı kişilere plaket taktim edildi. Plaketi Nurettin Bulut, Dinçer Alkan, Hüseyin Tüfenci, Cüneyt Keskeç,Ömer Dinar Nihat Ünal, Vahit Koç aldı. Birlik ve beraberlik için çekilen fotoğraf kareleri ile müzik eşliğinde etkinlik son buldu.

Mesih EROL/ Sosyolog/ Gazeteci

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA