KÜRT SORUNUNDA RED KİT, DALTON’LARA KARŞI…

ABD’nin Kürt sorununu çözme formülü red-kit daltonlara karşı ile bulundu. Abd nin çözümü red-kit çizgi karekterine benzeyerek komik bir mecraya kaymaya başladı..
Bu haber 2018-11-09 12:47:30 eklenmiş ve 1333 kez görüntülenmiştir.

KÜRT SORUNUNDA RED KİT,  DALTON’LARA KARŞI…   

 

ABD’nin Kürt sorununu çözme formülü red-kit daltonlara karşı ile bulundu. Abd nin çözümü red-kit çizgi karekterine benzeyerek  komik bir mecraya kaymaya başladı..

 

Küresel Kapital Firmalar işgal ettikleri ABD devleti ve uydu terör devleti israille tüm gezegeni paketleyip teslim almaya çalışırken, Filistinden Afganistana Ortadoğu-Mezopotamya halkları ise ırk-dil-din-mezhep farklılıklarıyla, birbirlerine saldırmalarıyla yüzyıllardır paçavraya çevrilmişlerdir. Kürdistan-Mezopotamya coğrafyası üzerinde inşa edilen 4-5 devlet (Türkiye-İran-Irak-Suriye, Ermenistan..)  ise ırk-dil-din-mezhep ayrılıklarıyla, sahte suni sınırlarla demografik,siyasal, kültürel, güvenlik, ekonomik, jeo-stratejik gerçekçi olmayan yapılanmaları  nedeni ile yüzyıllar sürecek sorunlar üretmektedirler..

 

Bu atomizasyonun (parçalama)  temelleri İran-Osmanlı, Osmanlı-Rus Savaşlarıyla bilinçsiz bir şekilde atılırken, Osmanlı ve Çarlığın yıkımı ile de Küresel Katil Firmaların atomizasyon planlarıyla doruğa çıktı. Günümüzde ise ABD bu atomizasyonu-parçalanmayı  (irili-ufaklı parçalara ayırma sureti ile bütünü yok etmek için) daha da büyüterek, Mezopotamya-Ortadoğu’daki istikrarsızlığı bütün dünyaya taşımaya çalışmaktadır..

 

Bir başka deyişle ABD ve ABD’yi derinden işgal eden vahşi kapitalizm Mezopotamya ve Ortadoğu’daki atomizasyon politikalarında başarılı olursa bu politikalar Asya’ya hızla kayacaktır. Çin, Hindistan, Pakistan, Rusya.. adeta tüm gezegeni kuşatacaktır..

 

Kürdistan’ın Mezopotamya’nın parçalanma sorununa, İşgal edilmiş Filistin ve Kutsal Şehir Kudüs’ü de kattığımızda ABD’nin BOP projesi sürekli atomizasyon, çözümsüzlük ve bütün gezegeni yıkıma götürecek savaş tehdidini üretip daha da büyütürken, bölge ve dünya devletlerinin maalesef bir çözüm, bir formülleri yok.

 

Az-Çok siyasi stratejik akla sahip olan herkes şu gerçeği görüyor. Kürtleri tek başına bu sorunlu coğrafyada devletleşmeye kalkıştığımızda Türkiye-İran-Irak-Suriye, Ermenistan 5 devletin fiilen yıkılması anlamına gelmektedir. Çünkü bu devletler parçalanmış Kürdistan coğrafyası üzerinde kurulmuşlardır. Bu devletlerin mevcut halleriyle varlıkları ise terör-kaos yaratmaktadır. İşte dünya Filistini de işin içine katarak bu coğrafyaya ırk-dil-din-mezhep, sınır üstü  bir siyasal sistem üretmek zorunda.. Bu siyasal sistemde ırk-dil-din mezhep vb. alt kimliklerin tümünü kapsayacak bir vatandaşlık sistemiyle Yahudi haklıda bölgenin asli unsurlarına dahil edilerek İsrail terör devletine de son verilmek zorundadır.  Ve bu soykırımcı yapının  Yahudi halkıyla oynaması da sona erdirilmelidir.(Artık bütün dünya biliyor, israilin kurulması, Yahudi soykırımı, faşizm-kominzim, izmler küresel vahşi kapital firmaların dünyayı dizayn etme için yüzyıllar boyunca kurguladıkları bir oyundu, oyun da sona gelindi..)  .. Zaten Mezopotamya’da birbirine akraba halkların siyasal birliği gerçekleştiğinde İsrailin dışarıda kalma şansı olmayacaktır..

 

Sonuç olarak BOP çözüm değil, çözümsüzlük projesidir. Ortadoğu’da kanton ve atomizasyonla bölgenin dibine iyice dinamit koymadır. Bu dinamit –atomizasyon Asya’ya yayılacağından ergeç nükler silahlar dahil bir dünya savaşını kaçınılmaz kılacaktır.

 

Dünya genelinde BM’nin yeniden yapılandırılması, etnik, dil,din mezhep faklılıklarının değil jeo-stratejik, insan soyunun uzayda kolonileşme gibi gerçeklerin şekillendireceği bir siyasal siteme bütün dünyanın ihtiyacı var. ABD’nin Mezopotamya’ya son hamlesi (pkk elebaşlarına ödül koyması) red kit-daltonlar gibi komik bir durumu ortaya koymaktadır.. Bu coğrafyanın ve dünyanın gerçekleri ile alakası yok.. Terörü üreten koşullar ve bataklıklar ortada dururken 3-4 kişiyi içinden çekip almayla sorunun çözüleceğine dair bir dalga geçmedir ki abd istese bu terörü istediği gibi bitirir.. Ki ABD’yi derinden işgal eden küresel firmalar 90’lardan beri  ürettiği İslamofobi ve Terör politikaları ile dünyayı dizayn etmeye çalışmaktadırlar..

 

Mevcut kapitalist sistem hiç savaşmasa da insan soyu zombileşerek tükeniyor. Egoist, kendi çıkarı ve eğlencesinden başka hiçbirşeyi takmayan, düşünme yeteneğini, akli melekelerini giderek kaybeden,  robotlaşan, makineleşen  tamamen tüketime ve kişiseşl egolarını tatmin için her şeyi yakıp-yıkacak, hiçbir değeri olmayan değersiz bir tür insan hızla tüm dünyayı sarmaktadır..Bir başka deyişle değerler üzerine, insanlığın binyıllarının kazanımları üzerinden yükselecek siyasal sistemler inşa etmezsek.. Zombiler yada ailelerinizden zombileşenler.. eğlenmek için gece yarısı dolbınızda ki köfte ve kasadaki dolar için sizi satırla doğramaya doğru son surat büyümektedirler…

İnsan soyu hem kendisinin hemde yaşadığı dünyanın selameti için birbirini paketleme yönündeki enerjisini birbirini geliştirme yönünde harcamadıkça maalesef çıkış yok..

 

Türkiye ABD’nin PKK üst kadrosuna ödül çıkışına Nasıl bir Tepki Verdi:

Korgeneralin iddiası doğru çıktı!.. 'CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA'

 

Bir TV programında konuşan İbrahim Kalın, “(ABD’den PKK elebaşları hakkında bilgi verene ödül açıklaması) İhtiyatla karşılıyoruz. Faydadan hali değildir, geç kalmış bir şeydir” ifadelerini kullandı.

 

'PKK, PYD VE YPG'DEN AYRILAMAZ, AYNI ÖRGÜT'

 

 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin PKK'lı teröristlerin yakalanmasına yönelik olarak başlattığı ödüllü arama kararı için, "YPG'yi ve PYD'yi birbirinden ayırıyoruz diyerek bizi kandıramazlar" dedi.

 

AMAÇLARI YPG/PYD'Yİ PERDELEMEK

 

Bir TV programında konuşan İbrahim Kalın, “Bir politika tercihi yapıldı bunu devam ettirmek için zorlanıyorlar. YPG’yi, PYD’yi PKK’dan ayırıyoruz diyerek kandıramazlar. Geç kalınmış bir karar. YPG ve PYD’yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar. Münbiç yol haritası bütün yönleriyle planlandığı şekilde uygulanacak” ifadelerini kullandı.

 

EMEKLİ KORGENERAL NE DEMİŞTİ?

 

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Genelkurmay İstihbarat Dairesi'nin eski başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, ABD'nin PKK lider kadrosuna yönelik hamlesi ne anlama geldiğini yorumladı.

 

‘ABD, SURİYE KUZEYİNDEKİ PYD/YPD YÖNETİMİNİ KABUL ETTİRMEK İSTİYOR’

 

"ABD'nin Türkiye'ye ihtiyacı var" diyerek sözlerine başlayan Pekin, "ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde kurmak istediği devletçiği, bir şekilde Türkiye'ye kabul ettirmek istiyorlar. Bunu sağlamak için Türkiye'nin tehdit algılamalarını kırmaya çalışıyorlar. Bunun için de 'Merak etmeyin, PKK bizim için de terör örgütü. Bunların başlarını biz alıyoruz' mesajı veriyorlar" ifadelerini kullandı.

 

‘PKK’NIN YERİNE SURİYE KUZEYİNDE YENİ DEVLET GELİYOR’

 

ABD'nin Türkiye'nin üzerindeki PKK tehdidinin kaldırılmış gibi görünmesini sağlamayı amaçladığına değinen Pekin, "PKK bitiyor ama bunun yanında başka bir devletçik kuruluyor. İsim değiştirmek gibi bir şey söz konusu. ABD'nin Türkiye'ye hem Suriye'nin kuzeyinde ve doğusundaki devletin meşrulaştırılmasında, hem İsrail'in güvenliğinin sağlanmasında, hem de İran'ın ve Rusya'nın çevrelenmesinde ihtiyacı var." dedi.

 

‘KANDİL GİDİYOR YERİNE BARZANİ VE YPG/PYD GELİYOR’

 

"Türkiye'nin çoklu dış politika uygulaması ve milli menfaatlerini koruması gerekiyor" ifadeleriyle sözlerine devam eden Pekin, "Durdular durdular niye yaşları 65'e gelmiş elebaşını Türkiye'ye vermeye kalkıyorlar? Bu isimler barış sürecinin önüne geçiyorlardı. HDP'nin Türkiye partisi olmasının önüne geçiyorlardı. Kandil'in hakimiyetini kaldırıyorlar. Büyük ihtimalle bundan sonraki süreçte söz, Suriye'nin kuzeyindeki devletçikte ve Irak'ın kuzeyindeki bir devletçikte olacak." diye konuştu.

 

'ABD TÜRKİYE'Yİ BOP'UN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İÇİN KULLANMAK İSTİYOR'

 

Pekin, "Yeni bir barış süreci başlayacak" derken, ABD'nin Türkiye'yi İran'dan petrol ithalatı konusundaki ambargodan muaf tuttuğunu ve Türkiye'yle ABD arasında ciddi krize yol açan Pastör Andrew Brunson'un salıverilmesiyle başlayan yumuşama dalgasını hatırlattı. Pekin, "ABD Türkiye'yi Büyük Ortadoğu Projesi'nin yeniden yapılandırılması ve Rusya ile İran'ın çevrelendirilmesi konusunda kullanmak istiyor." görüşünü ileri sürdü.

 

'NİYET İYİ DEĞİL, PLANLAR DEĞİŞİYOR’

 

"Bu yakınlaşma, Türkiye, Rusya ve İran ilişkilerini etkiler mi? Dış politikada Türk yöneticilerin çok daha dikkatli davranması gerekiyor." diyen Pekin, "Rusya'nın nükleer santral yapımından, S — 400 satışına ve İdlib konusuna kadar bir çok konuda Türkiye'ye yönelik hamleleri vardı. İran'la ilişkilerinde de gelişmeler vardı. Türkiye'nin içinde olduğu Astana sisteminin bozulmaması gerektiğini düşünüyorum.

 

ABD'nin niyetinin iyi anlaşılması lazım. Halisane bir niyet yok ortada. Üç teröristbaşına ödül konulması bizim açımızdan iyi bir şey ama altındaki niyete iyi bakmamız lazım." ifadelerini kullandı.

 

‘ŞİMDİ TÜRKİYE İKİ AYRI DEVLETÇİKLE KARŞI KARŞIYA’

 

Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında Türkiye'ye getirilmesini hatırlatan Pekin, "Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinden sonra Türkiye PKK'yla barışa zorlandı. O süreç, Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin gelişmesini sağladı. O süreçte Öcalan olsaydı, bölgesel yönetim bölünebilirdi. Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın Türkiye'ye teslim edilmesi, Suriye'nin kuzeyinde ayrı bir devletçik kurulmasını amaçlıyor. Çünkü Karayılan, Bayık ve Kalkan ABD'nin istediklerini yapmıyor olabilirler" görüşünü de savundu.

 

Pekin, sözlerini şöyle noktaladı:

 

‘YENİ BOP GELİYOR’

 

"Yeni bir dönem başlıyor. Yeni dönemde, Suriye'nin yeniden yapılandırılması lafını çok duyacağız. Bunu sağlamak için de, ABD Türkiye'nin rahatlatılmasını sağlayacak tedbirler alıyor".

 

Kaynak: Sputnik News/ Sözcü

ETİKETLER : KÜRT SORUNUNDA RED KİT DALTON’LARA KARŞI…
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA