İLDİZ AİLESİNE TERÖR BASKINI..

Birçok Kürt kökenli vatandaş ya terör örgütlerine yem uluyor, yada bu bulanık havada faili meçhul yapılıyor.
Bu haber 2017-06-01 08:08:18 eklenmiş ve 4433 kez görüntülenmiştir.

Iğdır Merkeze bağlı Oba köyünede yaşayan İldiz ailesine  1 Haziran 2017 tarihinde güvenlik güçlerince operasyon düzenlendi.

Terör örgütlerinin baskıları sonucu birçok Kürt kökenli vatandaş ya terör örgütlerine yem oluyor, yada bu bulanık havada faili meçhul yapılıyor. 

Kahraman İldiz adlı yurttaşın evine yapılan baskında babası Mecit İldiz jandarma tarafından gözaltına alındı. Haklarında, Örgüt üyeliği, Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek, örgüt propagandası yapmak suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Kahraman, Hatip ve Muhammet İldiz kardeşler evde olmadıkları için yakalanamadılar.

Şahısların yakalanması için güvenlik güçlerinin geniş çaplı operasyonu devam ediyor. Kahraman İldiz’i gören vatandaşların güvenlik güçlerine bildirmeleri istendi.  

 

İldiz'in Bilinen Suç'u Barış Eylemlerine  Destek, Birçok HDP'li Kürdün yaptığı bir eylem olan canlı kalkan olma..

 

Kahraman İldiz hakkında terör örgütüne yardım ve yataklık, örgüt propagandası yapmak Ve en son olarak ta Şubat 2016 tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylarda Cizre’ye canlı kalkan olarak gittiği belirlendi. Olaylar esnasında Iğdır’dan giden gruptan Hikmet Çark başta olmak üzere birçok kişi yaşamını yitirirken grubun elebaşı olduğu iddia edilen Kahraman İldiz’in ise olaylardan sonra kayıplara karıştığı belirtildi. Birçok kez operasyon yapılmasına rağmen yakalanamayan Kahraman İldiz’in ya örgüte katıldığı da yurtdışına kaçmış olabileceği düşünülüyor.

 

Baba Mecit İldiz: Gözaltında kötü muamele ve hakarete maruz kaldım, uygulamalr HDP'li Kürtleri terörize etme, teröre yem yapmadır dedi.

Oğlu arandığı için evine baskın düzenlenerek sık sık gözaltına alınan Kahraman İldiz’in babası Mecit İldiz, baskı altında olduğunu belirtti. Baba İldiz serbest bırakıldıktan sonra şunları söyledi: “Oğlum Kahraman İldiz terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyor. Cizre’deki olaylarda ve canlı kalkan eyleminde polis kamera görüntülerinden tespit etmişler. Diğer oğullarım Hatip ve Muhammet içinde ifadelerini alacağız dediler. Gözaltında kötü muamele ve hakarete maruz kaldım. Kürt halkının bir ferdi olarak ailem ve ben hep barış istedik. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Oğullarım insani yardım için Cizre’ye gittiler. Oğullarım ve ben hiçbir zaman şiddet ve savaştan yana olmadık. Biz demokratik yol ve yöntemlerle sadece barış istiyoruz. Bu yüzden başımıza bütün bunlar geliyor. Ve devlet ekranı takip ettiği baskı, yıldırma politikası ile ianları kazanma yerine terörize ediyor. Oğlum Kahraman’ın nerede olduğunu bende bilmiyorum. Yaşamından endişe ediyoruz.”          

ETİKETLER : İLDİZ AİLESİNE TERÖR BASKINI..
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA