CEHENNEM NEREDEDİR..

“İnsanlığın en büyük meselesi Cehennemden kurtulmaktır” der Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri. Özellikle böyle dehşetli bir asırda “İmansızlık Hastalığı” bütün dünyada veba zehrini kusarken,
Bu haber 2018-10-29 07:18:02 eklenmiş ve 4076 kez görüntülenmiştir.

 

CEHENNEM NEREDEDİR..

 

Cehennem Nerededir Bediüzzaman Anlatıyor

 

“İnsanlığın en büyük meselesi Cehennemden kurtulmaktır” der Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri.  Özellikle böyle dehşetli bir asırda “İmansızlık Hastalığı” bütün dünyada veba zehrini kusarken, iki dünya hayatımızı kurtarmanında en büyük ilacıdır “İman Hakikatleri”.

 

İnsan imansızlık ile hayatını cehenneme çevirebilir. Herşeyi karanlık ve anlamsız görüp dünya hayatında bir nevi cehennem hayatının numunesini yaşar.

 

Peki Cehennemin yerini merak ettiniz mi ?

Çok ilginç gibi görünen bu sorunun cevabını Kur’an hakikatlerini insanlığa Risale-i Nur vasıtasıyla hediye eden Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri cevap veriyor.

 

Mektubat isimli eserinde geçen bu bahiste, bir talebesinin; Cehennem nerededir? Sorusuna verdiği cevap şöyledir:

 

Cehennemin yeri bazı rivayatla, “tahte’l-arz” denilmiştir.

 

Başka yerlerde beyan ettiğimiz gibi, küre-i arz, hareket-i seneviyesiyle, ileride mecma-ı haşir olacak bir meydanın etrafında bir daire çiziyor. Cehennem ise, arzın o medar-ı senevisi altındadır demektir.

 

Görünmemeleri ve hissedilmemeleri, perdeli ve nursuz ateş olduğu içindir. Küre-i arzın seyahat ettiği mesafe-i azimede pek çok mahlukat var ki, nursuz oldukları için görünmezler. Kamer, nuru çekildikçe vücudunu kaybettiği gibi, nursuz çok küreler, mahluklar, gözümüzün önünde olup göremiyoruz..

 

Bediüzzaman’ın “küre-i arz, hareket-i seneviyesiyle, ileride mecma-ı haşir olacak bir meydanın etrafında bir daire çiziyor.” İfadesiylede anlaşıldığı gibi aslında Dünyamız, Güneş’in etrafında dönerken ileride kurulacak Haşir meydanında, yani öldükten sonra dirilişin olacağı bir alanda dönmekte olduğunu belirtiyor. Cehennem’in de bu alanın altında olduğunu belirterek belkide bir çok insanın aklına bile gelmeyecek bir sorunun cevabını veriyor.

 

“De ki: İlim ancak Allah katındadır.”( Mülk Suresi, 67:26), “Gaybı Allah’tan başkası bilmez.” (Neml Suresi, 27:65)

 

ETİKETLER : CEHENNEM NEREDEDİR..
Diğer DİN KÖŞESİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA