KAİ TANITIM GÜNLERİ BU YIL FARKLI.. BAŞLADI..

Kai Tanıtım günleri Beylikdüzü Belediyesi 3600 Mete kare kapalı alanINda FARKLI BAŞLADI. 22 EKİME KADAR DA SÜRECEK.
Bu haber 2018-10-18 08:17:22 eklenmiş ve 5489 kez görüntülenmiştir.

 

KAİ TANITIM GÜNLERİ BU YIL FARKLI.. BAŞLADI..

 

Kai Tanıtım günleri Beylikdüzü Belediyesi 3600  Mete kare kapalı alanINda FARKLI BAŞLADI. 22 EKİME KADAR DA SÜRECEK.

 

Neden faklı başladı biraz açalım.. Ardahan Kültür Evi başta olmak üzere Serhat bölgesinin STK’ları bu yıl ilk defa birlikte bütün STK’ların katılımıyla Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günlerini yapıyorlar. Bunun bugüne kadar öncesi yoktu.

 

2016 yılında başlayan, 2017’de de yapılan  ve bu yıl 3.sü bugün (18-10-2018)  başlayan  tanıtım günlerini  yeni kurulan Kars-Ardahan-Iğdır  Dernekler Platformu organize  ediyor.

 

SEN-BEN YOK, BİZ DÖNEMİ BAŞLADI…

KAİ Dernekler Platformunun oluşmasıyla, Tanıtım günleri ayrı bir ehemmiyet ve önem kazandı. Ardahan Kültür Evinin öncülüğü, diğer stk’larında destek vermesiyle  ilk defa Kars-Ardahan-Iğdır  Dernekler Platformu adı altında Serhat bölgesi nüfusu, STK’ları iş dünyası birlikte bir etkinliğe imza atamaya dönemine geçtiler. Bu platformla birlikte sen-ben dönemi bitirildi, biz dönemine geçildi. Bütün dernekler platformun içinde ve etkinliğin ev sahibi, temsilcileri..

 

Tanıtım günlerinden önce birçok  toplantı yapıldı. Komisyon ve komiteler kuruldu. Zaman darlığı nedeniyle bölgemiz açısından Serhat bölgesi STK’ları açısından  bir devrimi ifade eden bu gelişmeyi kamuoyu tam bilince çıkaramadı, kamuoyuna tam taşınamdı  ama şu  gerçek ki platformla birlikte bölgede sen-ben dönemi, dernek, federasyon vb. adı altında stk'ları çürütme dönemi bitti..

 

Diğer iller ve bölgeler nasıl birlik bütünlük içinde hareket edebiliyorlarsa Artık Serhat bölgesi de hem genel anlamda, hemde iller anlamında bütünün katılımıyla etkinliklerini yapabilecek düzeye geldiler.

 

İKİ YIL ÖNCE YAPTIĞIMIZ ÖNGÖRÜ ÇIKTI, FAKİRLİ FEDERASYON ÇÖKTÜ..

 

Bir Derneği , STK'yı stk yapan temel unsur, Yönetim, Katılım ve Denetim ayaklarının sağlam oturması ve sağlıklı işlemesinde yatmaktadır. Ardahan Dernekler Federasyonu bu üç ayağı yok ederek toplumsal alanı dikkate almadan, dernekleri dikkate almadan ben merkezli yürümeye çalıştı. Sonuç hüsran.  Ardahan Dernekler Federasyonu, STK yapılanmalarında ben merkezli çöküşün en iyi öreneği oldu.  Bir başka deyişle bölge stk'ları şunu net gördüler Yönetim, Katılım ve Denetim ayağı olmayan her dernek çöker, enkaza dönüşür..

 

 Derneklerin çekildiği, içinin boşaldığı Ardahan Federasyonu bu yıl Ardahan tanıtım günlerini yapamayacak. Daha doğrusu içi boşalan federasyonun bir şey yapma durumu da kalmadı. Ardahan il dernekleri federasyona sahip çıkmazsa federasyon 1-2 yıl önce yaptığımız tespitlerde de belirttiğimiz gibi kapanmaya kadar gidecek..

 

Ardahan tanıtım günleri etkinliği ise  Ardahan federasyonunun eks olmasından dolayı,  Ardahan il derneklerinin bir araya gelerek hayata geçirebilecekleri bir etkinlik olarak  ortada durmakta.  KAİ tanıtım günlerine çözüm bulan Serhat STK’ları  aynı çözümü Ardahan tanıtım günleri içinde üreteceklerdir.  Kültür Evi başta olmak üzere Ardahan il, ilçe ve federasyonları bu gündemle bir araya gelip konuyu enine sonuna masaya yatırıp birlikte Ardahanın çatı örgütünü ortaya çıkaracaklardır..

 

 HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ...

 

 

BÖLGE STK YAPILANMASI BİR YIL İÇİNDE ÖNEMLİ BİR MESAFE KAT ETDİ. BU YIL TOPARLANMANIN EN BÜYÜK MİMARI ARDAHAN KÜLTÜR EVİ  OLDU..

 

Serhat stk yapılanması, 2000’li yıllardan beri kendisiyle uğraştığımız büyük bir illet, büyük bir bela vardı. Etki ajanları, toplumsal alanla oynayan siyaset-stk simsarları.. serhat sivil toplum yapılanmasını çürütüyorlardı. Halkın ve stkların anlamayacağı kadar derin saldırılar vardı.. Dernekler birilerinin arka cebine koyup kullanacağı araçlara dönüştürülüyordu. Köyler bile iki derneğe bölünecek kadar büyük bir gerileme ve saldırı yapıldı. Ve 2018’e girerken serhat stk yapılanması hem hastalıklarını teşhis etti, hemde tedavi edecek yöntemler geliştirdi.

2017 Yılında yapılan kongerde  Ardahan Kültür Evi başkanlığına seçilen Çiftçiye önemli bir alt yapıya sahip kültürevinin Ardahan STK yapılanması için üzerine düşeni yapmadığı yönünde sık-sık eleştiri yapılıyordu. Ama Çiftçi ve Yönetimi bir yıl içinde inanılmaz birçok şeyi başardı.

 

EFRAİL ÇİFÇİ KİMDİR ve EKİM AYI İŞ-STK DÜNYAMIZ İÇİN TIKLAYINIZ….

 

 

KAİ TANITIM GÜNLERİNDEN ÖNCE SON TOPLANTI ARDAHAN KÜLTÜR EVİNDE YAPILDI..

 

KAI Tanıtımı için start verildi

Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günleri öncesinde, İstanbul Ardahan Kültür Evi’nde geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen kahvaltıyla gerçekleşecek olan tanıtım günleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kars - Ardahan - Iğdır il ve ilçe dernek başkanlarının yanı sıra meclis üyeleri, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı kahvaltıda birçok önemli isimler söz alarak fikirlerini söyledi.

 

Çifçi, 'Hepimiz ev sahibiyiz'

Açılış konuşmasını yapan ev sahibi İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi: ‘’Bildiğiniz üzere ilk olarak 2016’da ve 2017’de yaptığımız tanıtım günlerinin KASİAD ve Kars Ardahan Iğdır Dernekleri olarak tertiplemiştik. Bu yıl ise Kars Ardahan Iğdır Platformu olarak organize ediyoruz. Tanıtım Günlerimizin Komite Başkanlığını ise, şahsım yürütürken 2 dönem başkanlığını yürüten KASİAD Başkanımız ise, Onursal Başkan olarak görevini devam etmektedir.

Bundan önceki yıllarda yaptığımız organizasyonlarda heyecanımızdan kaynaklı olarak meydana gelen eksikleri bu sene daha az'a indireceğiz.  Siz değerli meclis üyelerimizin, muhtarlarımızın, dernek üyelerimizin acaba neyi eksik yaptık, neyi doğru yaparız önerilerinizi almak istiyoruz. Tanıtım günlerinin herkes sahibi ve herkes çalışanı olacaktır. Burada ayrı gayrı yoktur. Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum ' dedi.

 

Burçay Yıldız bilgilendirdi

Düzenlenen organizasyonla alakalı bilgilendirmeyi Büyükçekmece Kars- Ardahan- Iğdır Dernek Başkanı Burçay Yıldız, organizasyonla alakalı bilgilendirdi. Yıldız, 'Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günleri 16-22 Ekim tarihleri arasında Beylikdüzü’nde yapılacak. Serhat kültürünün metropole taşınacağı Tanıtım Günleri’nde ülkenin kuzey bekçilerinin yaşamlarından kesitler sunulacak. Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Platformu tarafından organize edilen KAI Tanıtım Günleri 16-22 Ekim günleri İstanbullularla Beylikdüzü’nde buluşacak. 3 bin 600 metrekare kapalı alan üzerinde organize edilen etkinliklere üç ilin valilik ve belediyeleri de katılarak standlar açacak, vatan ve bayrağın kuzey bekçilerinin hayatlarından kesitlerle katılımcılara bölgeyi tanıtacaklar. KAI’nın meşhur bal, kaşar ve tereyağının da satışa sunulacağı Tanıtım Günleri’nde yöresel folklor gösterilerinin yanı sıra mahalli sanatçılar sahne alacak. Kars, Ardahan, Iğdır’da doğmuş ve ülkenin önemli noktalarında hizmet eden siyasetçilerin de katılacağı organizasyona eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da açılış konuşması ile destek verecek. Orhan Gökçenin Organisazyon kurucu Başkanı Efrail Çiftçi’nin Organizasyon komite Başkanı, Abdulhadi Akmugan, Ali Kılıç, Temel Altıntaş ve Burçay Yıldız’ın üye olarak katıldıkları Organizasyon Komitesi’ne Zafer Aras da sekreterya desteği veriyor. Komite, İstanbul’da yaşayan Kars Ardahan ve Iğdırlılara ulaşarak davetiyeleri dağıtırken, “Doğduğumuz toprakların kültürünü doyduğumuz topraklara tanıtmak amacındayız. Bu amaçla tanıtım günlerinin daha geniş ktilelere duyurulması için basınımızdan da destek istiyoruz” dediler. Geçtiğimiz yıllarda ikisi KAISİAD tarafından gerçekleştirilen Tanıtım Günleri, bu yıl KAI Organizasyon Platformu organizasyonuyla yapılacak. 16-22 Ekim tarihleri arasında Beylikdüzü Metrobüs Meydanı’nda Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günlerimiz başlıyor. Hepimiz sevinçli ve heyecanlıyız. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz tanıtım günlerinde metropolde ikamet eden tüm hemşerilerimizi orada görmek istiyoruz. Oldukça yoğun katılımla açılacak organizasyonla hem kültürümüzü yansıtıp, hem de yöresel ürünlerimizi tanıtma imkanı bulacağız. Geçtiğimiz iki yılda büyük ilgi gören tanıtım günlerinin bu yıl daha yoğun olacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz iki yılda gösterdiğiniz alakayı bu yıl da göstereceğinize inanıyoruz.' dedi.

 

 Gökçe, 'Güçbirliği yapacağız'

Ardından söz alan KAISIAD Başkanı Orhan Gökçe ise güçbirliği yapılmasına vurgu yaptı. Başakn Gökçe, ‘’Efrail Çifçi Başkanıma ve yönetimine böyle bir organizasyon gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu yapacağımız üçüncü tanıtım günleri olacak. Yıllardan önce Kars, Ardahan, Iğdır’ı ne yazık ki bizi üç parçaya böldüler. Siyasi olarak Türkiye’de sesinizin gür çıkması için güç birliği yapmanı gerekiyor. Kars, Ardahan, Iğdır’a faydalı olmak istiyorsak, güç birliği yapmamız gerekiyor. Tanıtım günleri de bu konuda deyimi yerindeyse güç birliği konusunda ilk ve önemli bir adım oldu. Bundan sonraki etkinliklerimize tüm derneklerimizi katmayı düşünüyoruz. Metropolde güç sahibi olmak, söz sahibi olmak, hemşerilerimizi hak ettiği noktalara taşımak için elbirliğiyle elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyorum.’’ açıklamasında bulundu.

 

Uluğ, 'Tanıtım Günleri kapsamında Panel ve Konferans yapmalıyız'

Esenyurt CHP Meclis Üyesi Taner Uluğ: ‘’Biliyorsunuz, tanıtım günlerinin bu dönem üçüncüsü düzenleniyor. Kars, Ardahan, Iğdır il dernek başkanlarının, KAISIAD başkanının kendi yaptıkları toplantılar neticesinde bir program akışı düzenlemiş gözüküyorlar. Tanıtım günleri festivalinin neyi eksik neyi değil gözden geçireceğiz elbette. Geçen yıl da ben pozitif yaklaşımla eleştirel birkaç söz söylemiştim. Kars, Ardahan, Iğdır’ın kültürünü, sanatını elbette oraya taşıyıp herkese tanıtacağız. Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri’nin; Kars, Ardahan, Iğdır’a nasıl yansıyacağı noktasında daha öncesinde yaptığımız tanıtım günlerinin sonuç bildirgeleri tanıtım olarak yazılmadı. Bu STK’lara, derneklere, akademik kuruluşlara yansıtılmadı. Önceki dönemlerde yapmış olduğumuz tanıtım günlerine nelerin yapılıp yapılmadığını bunları ilk önce bir görmemiz gerekiyor. Şunu da istiyorum tanıtım günlerinde en az iki tane panelin veya konferansın düzenlenmesini talep ediyorum. Bunu da Kars, Ardahan, Iğdır’a akademik kimliği olan kişileri getirelim istiyoruz.’’ dedi. 

 

Çoban, 'Elimizi taşın altına koymalıyız'

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Togay Çoban: ‘’Sayın Efrail Çifçi’ye ve Orhan Gökçe’ye bu sürece bizleri de dâhil ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Herhangi bir zorlukta elimizi taşın altına koymasını biliriz çünkü biz Kars, Ardahan ve Iğdırlıyız. Bizim gidecek başka da bir yerimiz yok. Tanıtım günlerinin de dördüncüsünü Yenikapı’da yapmalıyız. Tanıtım günlerini artık her yıl ekim ayında yapacağız ve gelenek haline getireceğiz. Beylikdüzü standında güvenlik anlamında sorun oluşuyordu. Bizler de Esenyurt Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa da yapmak zorundayız. Kars, Ardahan, Iğdırlı olan olmayan bakanlarımız, meclis üyelerimiz de gelecek, bize yakışan her gelen kişiyi en iyi şekilde ağırlamaktır.

 

Karakaş, 'Nüfusumuzunda Nüfuzumuzda konuşulma vakti gelmiştir'

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş: ‘’Her ilimiz aslında bir güç ama bir araya gelince daha büyük bir sinerjiyle daha büyük bir güç oluşturuyor. Bu yüzden tanıtım günleri bunun için bir vesile. Hamdolsun 2016 yılında çalınan bu maya tuttu. Bizim coğrafyamız zor bir coğrafya. Bu bizim tabiatımız. Bizde biat kültürü, kula kulluk kültürü yok. Bu bir erdemdir, bir ayrıcalıktır. Sizler de bu kültürü ancak tanıtım günleri çatısı altında bir araya getirebilirdiniz. Dördüncüsü inşallah, İstanbul’un vitrininde gerçekleştireceğiz. Bu kartopu artık yuvarlanmaya başlandı. Kars Ardahan Iğdır'ın tanıtım günlerinden hemen sonrası, 5 Kasım 2018 tarihi, 100 yıl önceki Kars İslam Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yıldönümüdür. Bildiğiniz gibi 1918 yılında orada bir devlet kurulmuştur. Adı'da 'Kars İslam Cumhuriyetidir'. Bu 100. yılını Tanıtım günlerini buna yönlendirilmesini öneriyorum. Tarihimizle ecdadımızla gurur duymalıyız. Cumhuriyetten önce Cumhuriyet kuruyoruz. Anayasa yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin anayasasını oluşturuyoruz. Biz rol modeliz bunu unutmayın. Bakmayın insanlar ürktüklerinden korkttuklarından görmezden gelirler. Kars, Ardahan, Iğdır dolu dolu geliyor. KAİ sadece Nüfusuyla değil, nüfuzuyla geliyoruz bu böyle biline. Esenyurt'tan başlıyoruz. Nüfusumuzunda Nüfuzumuzda konuşulma vakti gelmiştir. Buradaki hazirun bunun kanıtıdır.  Kars, Ardahan, Iğdır mevzu olduğunda biz dün de olduğu gibi bugün de yarın da bir araya geleceğiz. Dernekler bizim vitrinimizdir. Haklarınız ödenemez. Lakin siyasiler de bir arada olmadığı zaman olmaz. STK’lar boşluk oluşturmadığı sürece siyasiler o boşluğu doldurmazlar’’ dedi.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ...

 

 

 

ETİKETLER : KAİ TANITIM GÜNLERİ BU YIL FAKLI.. BAŞLADI..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA