BEYKOZ BAŞTA OLMAK ÜZERE ÜLKEMİZDE BİR DEĞİŞİM-DÖNÜŞÜM DEVRİMİ YAŞANIYOR…

Beykoz’da gerçekleşen Bilim Şenliği başlı başına hem Beykoz’un hem de ülkemizin nasıl bir gelişme seyrine girdiğini, ülkemizde nasıl devrimlerin hayata geçtiğinin en büyük kanıtlarından biri.
Bu haber 2018-10-18 07:42:17 eklenmiş ve 221589 kez görüntülenmiştir.

 

BEYKOZ  BAŞTA OLMAK ÜZERE ÜLKEMİZDE BİR DEĞİŞİM-DÖNÜŞÜM DEVRİMİ YAŞANIYOR…

 

Denizi, doğası, tarihi dokusuyla son yıllarda hayata geçirilen devasa projelerle.. mesire alanları, parkları, üniversiteleri, nikah sarayı, Tarihi Küçüksu Çayırının Osmanlı dönemindeki gibi mesire alanına çevrilmesiyle Beykoz hem tarihine dönüş yapıyor hem de baş döndüren projelerle gelişmelerle geleceğin tarihi turistik mekanı olmaya hazırlanıyor..

 

Beykoz’da gerçekleşen Bilim Şenliği başlı başına hem Beykoz’un hem de ülkemizin nasıl bir gelişme seyrine girdiğini, ülkemizde nasıl devrimlerin hayata geçtiğinin  en büyük kanıtlarından biri. Kimi öğrenci topraksız ortamda bitki nasıl yetişir, kimi elektrik nasıl üretilir, kimi helyum gazıyla çanta nasıl yapılır, kimi nano teknolojilerle üretilen elbiseleri, kimi uzaya açılmada anti maddeden faydalanma üzerine kafayı yorma.. akla hayale gelmeyen projelerle öğrenciler adeta bilimsel bir geçit töreni yaptılar.

 

 

Beykoz bilim şenliğini ve ülkemizde robotik kodlama ardunya, gelişen bilim –teknolojiye  bakarken, eski diktatör, puta tapıcı sistemin  yüzyılımızı, hayatlarımızı nasıl bizden çaldığını götürdüğünü net bir şekilde anlayabiliyorsunuz.  30-40 yıl sağ-sol, bir o kadarı kürt-türk, ırk, mezhep saçmalıklarıyla nasıl hayatlarımızın çöpe çevrildiğini net görebiliyorsunuz.  Sahipolduğumuz tarihi kültürel mirasa baktığımızda yılda yarım milyar turist çekmemiz lazımken neden neden yıllar boyu yerlerde süründüğümüzü analayabiliyoruz..

 

Avrupa’da Amerika’da gelişmiş ülkelerde insanlar uzmanlıklarıyla, meslekleriyle kimliklerini bulurken, iş, sanat, siyaset, bilim, teknoloji alanındaki gelişmeleriyle övünürken.. bizler sağ –sol kürt-türk gibi gerzekliklerde sistem tarafından nasıl harcandığımızı, bu ülkenin bir yüzyılının nasıl heba edildiğini her bilim teknoloji fuarlarında net olarak görmekteyiz.

 

Ak Parti iktidarının gerçekten o ceberut soykırımcı sistemi yıktığını yeni bir Türkiye’ye, yeni bir dünyaya geçiş yaptığımızı öğrencilerin geliştirdiği icatlardan net görebiliyorsunuz.

 

2000’lere kadar 50 kişi bir araya gelemezdi. Sağcılık-solculuk salaklığı, ırkçılık gerzekliği devreye girer, ajanlar öğleden önce solcuyu, sonrasında sağcıyı aynı silahla gebertirlerdi. Ulu türk-kürt… lafları demogojileri yeri göğü inletirdi. Bizim zamanın çocuklarının, öğrencilerinin içine çekildiği gerzeklik, çürüme, düşürülme çukurları şimdiki öğrenciler için trajı komik korku çizgi filimleri gibi kalıyor. Şimdiki çocuklar tüm insanların ademin çocukları, dünyanın ise bütün canlıların yaşam alanı olduğunu biliyorlar.. Şimdiki çocuklara artık bu dünya yetmiyor, onlar gözlerini şimdiden uzayın derinliklerine çevirmiş bulunmaktadırlar..

 

Tabi ne demek istediğimizi Ak  Parti düşmanlığından beslenenler anlamasa da gerçekten Türkiye her alanda büyük devrimler, büyük gelişmelerin yaşandığı, yüzyılların darbelerinin sıfırlandığı bir zaman diliminde.. Yeni nesil tarihine kültürüne değerlerine sahip çıktığı gibi geçmişte sistemin gerzekliklerine de komedi gözüyle bakmakta, istisnalar dışında “büyüklerimiz neden bu kadar aptaldılar” sorusunu birbirlerine soruyorlar. .

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Tarihi Küçüksu Çayırı Şenlendi 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beykoz’u ziyaretinde ihyasıiçin talimat verdiği Tarihi Küçüksu Çayırı geçmişteki canlı günlerine yeniden kavuştu.

Osmanlı döneminin gözde mesire alanlarından, yakın tarihe kadar ilçenin renkli sosyal alanlarından biri olan Tarihi Küçüksu Mesiresi, İBB ve Beykoz Belediyesi tarafından yürütülen projeyle İstanbul’akazandırıldı.

Boğaziçi (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinininşaatları sırasında şantiye alanı olarak kullanılan ve yeşil dokusu büyük oranda zarar gören Küçüksu Mesiresi doğal ve tarihi yapısına uygun olarak düzenlendi. 

Tarihi mekânda yapılan, yeşil alan, park ve yürüyüş yollarının ardından İstanbul ve Beykozlular mesireye gelmeye başladı. Aileleri ve çocuklarıyla dinlenmek, yürüyüş ve spor yapmak için alana gelen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturuyor.

Yemyeşil dokusuyla ziyaretçilerini bekliyor

Boğaziçi kıyısında,hemen yanındaki Küçüksu Kasrı ve Mihrişah Valide Sultan Camisi’yle ve yemyeşil dokusuyla ziyaretçilerine gülümseyen mesireilçenin uğrak noktalarından biri haline geldi. Tarihi mesirede geçmişteki gibi mısır kazanları kaynıyor.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “İlçemize kazandırılması için daha önce girişimlerde bulunduğumuz Tarihi Küçüksu Mesiresi Cumhurbaşkanımızın teveccühleriyle yeniden hayat buldu. Tarihi, doğayı ve ilçemizin güzelliklerini yaşamak isteyen herkesi mesiremize bekliyoruz” dedi.

 

ETİKETLER : BEYKOZ BAŞTA OLMAK ÜZERE ÜLKEMİZDE BİR DEĞİŞİM-DÖNÜŞÜM DEVRİMİ YAŞANIYOR…
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA