RUSYA, KÜRTLER ve KÜRDİSTAN İÇİN NASIL BİR ÇÖZÜM DÜŞÜNÜYOR..

RUSYA, ABD’NİN KÜRT SORUNUNA YAKLAŞIMINDAN RAHATSIZ AMA KENDİSİNİN DE BİR ÇÖZÜMÜ, BİR FORMÜLÜ YOK..
Bu haber 2018-10-10 23:15:26 eklenmiş ve 1533 kez görüntülenmiştir.

 

RUSYA, ABD’NİN KÜRT SORUNUNA YAKLAŞIMINDAN RAHATSIZ  AMA KENDİSİNİN DE BİR ÇÖZÜMÜ, BİR  FORMÜLÜ YOK..

 

Rusya Kürt sorununda ABD’nin tutumundan endişe duyduğunu, rahatsız olduğunu ifade ediyor. Bizde Rus yetkililere soralım sizin Kürt sorununu çözme plan programınız varmı, varsa nasıl bir çözüm öneriyorsunuz, yoksa bir çözüm sunudunuz da bunu Kürtler mi bilmiyor.. ?

 

((Rusya'dan ABD'ye YPG mesajı: Endişe duyuyoruz

Doğu Medya (Moskova) - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye’de ABD askerlerinin bulunduğu Fırat’ın doğusundaki durumun giderek daha fazla endişe uyandırdığını belirtti.

 Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında ABD’nin YPG/DSG’ye verdiği desteğe dikkat çekerek, "Maalesef, Fırat'ın doğusundaki durum giderek daha fazla endişe uyandırıyor. Bu bölge neredeyse tamamen Kürt müttefiklerine dayanan Amerikalılar tarafından yönetiliyor" dedi.

Suriye’deki mevcut anayasaya uymayan bazı özel yönetim oluşturma çabalarının sonuç vermeyeceğini anlatan Zaharova, "Böyle bir yarı-devlet inşası, Kürt olmayan nüfusu, Arapları, Süryanileri, Türkmenleri rahatsız eder. Biz bunu karadaki durumdan görüyoruz" diye ekledi.

Ayrıca Zaharova, bölge halkının ABD tarafından denetlenen yerel güvenlik görevlilerinin keyfiliğinden memnun olmadığını da aktardı.))

 

Rusya Dış İşleri Bakanlığı sözcüsünün açıklamasında ki endişeyi Kürtler başta olmak üzere herkes duyuyor.  Ama burada asıl sorun ABD değil,  Kürdistan coğrafyası üzerinde var olan devletlerin tutumunda yatmaktadır. Yüzyıla yakındır bölge devletleri güvenlik önlemleri, askeri önlemler dışında tek bir siyasal formül ne üretmişlerdir, nede bu konuda bir araya gelmişlerdir. Hakeza Rusya’da, BM ve AB’nin de  Kürdistan ve Filistin sorununa dünya genelinde kalıcı bir çözüm üretebilmiş değiller. Bir başka deyişle ne bölge devletleri nede dünyaya hükm eden bm gibi yapılarda bir çözüm üretebilmiş değiller. Dolayısıyla çözümsüzlük çözümsüzlüğü, terör-kaosu üretip durmakta; yüzyıldır Kürt sorununda ve Filistin sorununda bir kısır döngü sürüp gitmektedir...

 

Biz bu gerçeği  KÜRT SORUNUNDA TEMEL ÇIKMAZLAR  analiz haberimizde özetle Mezopotamya genelinde yeniden bir siyasal yapılanmaya ihtiyaç olduğunu belirtmiş, Kürt halkının da terör ordu ve örgütlerini, istemediğini ifade etmiştik.  Bunu ifade ederken de bölge devletleri, Rusya vb. bölgedeki aktörlerin kalıcı bir çözüm geliştiremediklerini, bu çözümsüzlük ortamından ise ABD’nin sonuna kadar yaralandığını ifade etmiştik. Hata bu gerçeği Kürtler 90 yıllarda bütünm detaylarıyla ortaya koyup, birgün bu sorundan dolayı yabancı güçlerin akababalar gibi Ortadoğuya sineceğini belirtirken, Kürt aydınlarının karşılaştığı tek ödül işkenceler, zindanlar  ve faili meçhuller oluyordu. Bu da Kürtleri bilinçli olarak terörize ve teröre yem etme politikasıydı. Bu çözümsüzlük durumu sürdükçe de Kürtlerin daha da artan oranda ABD ile işbirliğine gideceği, ABD'ye sempati ile yaklaşacakları aşikar.. Ve Kürtlerin desteği alınmadan hiçbir gücün Mezopotamyada var olma şansının olmadığını bütün dünya bilmektedir..

 

Rusya ABD’nin tutumundan endişe duyuyor, peki Rusya’nın Kürt sorununda çözümü ne. Türkiye, iran, Irak, Suriye devletleri tarafından birbirinden sahte suni sınırlarla ayrıştırılmış, parça-parça edilmiş kültürel haklarından en temel insani haklarına kadar ki Türkiyede 2. Büyük nüfus olmalarına rağmen hala Kürtçe resmi dil olarak kabul edilmiyor. Kültürel haklarıyla ablukaya alınmış Kürtlerle ilgili Rusya’nın çözümü ne..

 

Kürtlerden Filistin sorununa geçtiğimizde terör devleti İsrail tarafından açık ve aleni bir şekilde işgal edilmiş bir Filistin devleti var. Bütün Dinlerin Kutsalı Kudüs terör devleti tarafından işgal edilmiş. Bütün dünyanın, insanlığın kutsalları ayaklar altında.. Rusya ve dünyanın Filistin sorunun da çözümü ne, bir çözümleri var mı..?

 

Birçok kez ifade ettik, birkez daha ifade edelim, terör ve terör örgütleri Kürtlere ve bölge halklarına ne kadar büyük zarar veriyorsa Rusya, ABD ve bölge devletlerinin çözümsüzlük mantığı da Kürtler başta olmak üzere bölge ve dünya  halklarına aynı oranda zarar vermektedir. Yüzyıldan fazladır bölge halkları ırk, dil, din, mezhep ve ideolojik farklılıklarla, sahte suni sınrlarla vuruldukça dünya daha da yaşanılmaz bir yer olmaya doğru gitmektedir.. Bu gerçeklerden dolayı siyasal çözümlerle terörü üreten bataklıkların kurutulması gerekmektedir. 

 

Ve her zaman ifade ettiğimiz gibi birkez daha ifade ediyoruz. Kürdistan ve Filistin sorununda istisnalar dışında dünya devletlerinin ve bölge devletlerinin bir çözümü yok, çözümleri olmadığı gibi çözüm üretme yönünde hala ketumlar..

 

Burada Rusya ve Türkiye’yi ayrı bir katagori de tutuyoruz. Yeniden siyasal yapılanma ve çözümün bu iki devletin ağırlıklarını ortaya koymasıyla aşılacağına inanıyoruz.. Bölgede Kürt sorununa bariz eksiklikler içinde olunmasına rağmen en gerçekçi yaklaşan iki devlet Türkiye ve Rusya. Türkiyenin teröre karşı operasyonları ve rusyanın tutumu olmasaydı Kürtler şimdi en az 25 kanton parçayan çoktan bölünmüşlerdi..

 

Mezopotamyada ki Kürdistan coğrafyası üzerinde yer alan dört devlet, Türkiye-Irak-İran-Suriye  ırk, dil, din, mezhep üstü yeniden bir siyasal yapılanmaya gitmedikçe, aralarında ki suni-sahte sınırları kaldırmadıkça..  ne Kürt sorunu, ne de Filistin sorunu çözülemeyecektir. Terör-kaos, kantoncuklar, bölünme ve parçalanmalar bugün olmazsa yarın daha da artacaktır. Ve burada en karlı çıkan ülke terör devleti israil olacaktır. Çünkü bu devletin varlığı avrasya halklarının çürüyüp düşürülmesine doğrudan bağlantılıdır.. Bu çözümsüzlük statüsü bölge devletleriyle Rusya’ya büyük kayıplar ve kendi içlerinde ise her alanda çözümsüzlüğü tetikleyecek, terör-kaos Mezopotamyadan Ön Asya-Asyaya yayılacak..

 

Sonuç olarak ABD’nin terörle mücadelesi bir algı, aksine abd terörden beslenmekte ve abd'ye karşı çıkanlar, terör bataklıklarının kurutulması yönünde ki çözüm ve alternatiflerini ortaya koymak zorundadırlar.  Mezopotamya –Kürdistan bu parçalanmış statüsüyle bütün dünyayı düşüren-geren  temel gerçektir.. Buradaki ağır yük, yüzyılların yükü ise şu anda Rusya ve Türkiye’nin sırtındadır.. Dünyanın istikrarı açısından yukarda işaret ettiğimiz bir siyasal çözüm iradesi ortaya konmak zorundadır. Siyonist Haham Marks Kominizim yalan-dolanıyla insanlığı düşürmeye çalışırken doğru birçok tespiti de yapmıştı: “Yanlızca yaşayanlardan değil, ölülerden de daha çok çekeceğiz” demişti. Dünya artık küçük bir köy, gitmişlerin beyinlerimize vurduğu prangaları, kafalarımızdaki ırk, mezhep zincirlerini, dayatılan suni-sahte sınrıları ..  kıramazsak kafamızı kırarlar..

 

TÜRKİYE BÖLGE GERÇEKLERİNE UYGUN BİR MUHALEFET ORTAYA ÇIKTIDA BİZ Mİ ENGELLEDİK..

 

Bu  tespitlerden iç siyasete TR muhalefetine glediğimzde CHP ve HDP’nin Türkiye siyaset sahnesinden temizleneceğini, ortadoğunun, mezopotamyanın bilmsel gerçeklerine uygun bütün halkları kapsayan bir muhalefete, bir siyasal yapılanmaya Türkiyenin ihtiyacı olduğunu da her analiz haberimizde işlerken sürekli hakaret ve tehditlere maruz kalıyoruz.  Şimdi muhalefet mensuplarına soruyoruz siz bölge gerçeklerine göre bir muhalefet ortaya çıkardınızda biz mi engel olduk.

 

CHP, bayatlamış, yüzyıldır bölge ve bölge halklarını düşüren, soykırıma çeken kemalizimle, şeytanın sembolü altı okla ülkemizi düşürmeye çalışırken, HDP ise sol-seküler CHP’vari yapılanmasıyla Kemalizmin atakürtçü verisyonu olarak  ne Müslüman Kürdü, nede Müslüman Türkü temsil edecek bir boyutta değil. İki parti bu yapı ve bu kafaları ile Türkiye geneline hitap etme şansları yok. Hatta mhp geçirdiği değişim dönüşümle küresewl emperyalizme karşı devrimci vbir harekata dönüştü. Genel seçimlerde görüldüğü gibi Kürdistan coğrafyasında oy patlaması yaptı. CHP ve HDP nin kendilerini fesh edip genelde Ortadoğu, Mezopotamya, özelde Türkiye   gerçeğine göre yapılanmaya gitmeleri AK Partiyi örnek almaları ve günümüze uygun proje olmayan bir tüzük ve yeni bir adla ortya çıkmalrı gerekmektedir. Bunu başaran bir muhalefet hiç abartısız ilk seçimde iktidar olur.. Ama ne chp, nede hdp bırakın dediğimizi yapma, dediklerimizi anlama boyutları ve kabi,liyetleri bile yok. erdoğan nefreti, kişi nefreti üzerinden bayatlamış cia-mosad oyunlarıyla halkı dizayn etme oyunalrı tutmaz. Tek dertleri halk koyun halkı ataturkculuk-atakurtculukla dizayn etme kurnazlığı, siyonist oyunlar.. Bu halkı dizayn etme bayat oyunları ve kurnazlıkları yerel ve genel seçimlerde Metropollerde CHP yi, bölgede ise HDP’yi bitirecektir. İşte bu bitişten sonra ancak TR gerçek bir muhalefete kavuşma şansını yakalayacaktır..

 

Özetle Rusya ve bölge devletlerinin Kürt sorununda  ABD’ye karşı yaşadığı çözümsüzlüğü, TR muhalefeti de AK partiye-İktidara karşı yaşamaktadır. Halka sunacak bir alternatifleri yok ama atıp-tutmada da üstlerine yok.. Bu partiler 100-200 yıl geriden geldikleri için halkında kendileri gibi geri olduklarını zan ederek büyük bir yanılgı içinde olduklarını bundan sonraki seçimlerde açıkça görecekler. CHP geçmiş yüzyılların partisi, Ak parti günümüzün siyasal harekatı.  Bu anlamda Türkiyenin günümüze uygun bir siyasal akıma, muhalefete ihtiyacı var..Bu ihtiyaca cevap veren bu ülkenin kaptan köşküne çıkar.

 

ETİKETLER : RUSYA ABD’NİN KÜRT SORUNUNA YAKLAŞIMINDAN RAHATSIZIZ DİYOR AMA KENDİSİNİN DE BİR ÇÖZÜM FORMÜLÜ YOK..
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA