ESENYURT’TA GÖZLER GÖLE-FED ÜZERİNDE…

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Kars-Ardahan-Iğdır, Serhat Bölgesin nüfusunun yoğun olduğu ilçelerde yoğun bir hareketlilik başladı. Bu hareketlilik siyasi partilerden ziyade STK'lar üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Bu anlamda Esenyurt’ta gözler Göle Dernekler Federasyonuna çevrilmiş durumda..
Bu haber 2018-10-09 21:14:37 eklenmiş ve 2168 kez görüntülenmiştir.

 

ESENYURT’TA GÖZLER GÖLE-FED ÜZERİNDE…

 

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Kars-Ardahan-Iğdır, Serhat Bölgesin nüfusunun yoğun olduğu ilçelerde yoğun bir hareketlilik başladı. Bu hareketlilik siyasi partilerden ziyade STK  (Sivil Toplum Örgütleri-Dernekler) üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Bu anlamda Esenyurt’ta gözler Göle Dernekler Federasyonuna çevrilmiş durumda..

 

Önümüzdeki seçimlerde TR muhalefetinin geri durumu da göz önüne alındığında, Potansiyel gücü bulunan bu  anlamda güç olan Federasyon ve dernekler belirleyici güç olacaklardır. Bu anlamda Esenyurtta bütün gözler Göle Federasyonu, Hoçvan Federasyonu gibi nüfus olarak göleyi takip eden federasyonlar  üzerinde.

 

Serhat Bölgesi, Nüfus yoğunluğu bakımdan  Esenyurt, Sancaktepe, Sultangazi  vb. birçok ilçe başı çekerken Ardahan Nüfusunun 1. Olduğu Esenyurtta bütün gözler öncelikle  Göle Dernekler  Federasyonu (Göle –Fed)  üzerinde.

 

Göle-Fed gerek kamuoyundan gelen talep, gerekse seçimlerin yaklaşması nedeniyle üye derneklere kamuoyundan oluşan baskı nedeniyle bu ihtiyaca cevap vermek için üye 35 köy derneği ile birlikte seçim gündemiyle kahvaltılı bir istişare toplantısında bir araya geldi.  Seçim gündemiyle bir çalıştay yaptılar. Bu çalıştayda iki günlük kamp yapma kararı çıktı..

 

BAYSAN 2 GÜNLÜK BİR KAMP YAPACAĞIZ..

 

Bu gelişmeler üzerine, STK alanında uzmanlığı ile öne çıkan Doğu Medya olarak Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Baysan’la iletişime geçtik. Göle Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ertekin Baysanla bir söyleşi yaptık.

 

Baysan, Esenyurtta 1. Nüfus Serhat bölgesi, bu nüfusun içinde Göle 1. Sırada. Bu haklı olarak bütün gözlerin Göle Dernekler Federasyonuna çevrilmesini beraberinde getiriyor. Yerel Yönetimlerde halk partilerden ziyade pragmatik bir yaklaşımla kendine yakın olanları, kendi çıkarlarına daha iyi hizmet edecek kişi ve kurumları arar. Üye Derneklerimize, dernek başkanlarımıza gelen yoğun talep üzerine seçim gündemiyle bir istişare toplantısı  yaptık. Oy birliği ile bu ay içinde, Ekim Ay’ı içinde 2 günlük bir kamp toplantısı yapmaya karar verdik.

 

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYMISINIZ…?

 

Baysan üye derneklerimizle yaptığımız toplantı sonucu sadece Esenyurt değil, Sancaktepe, Avcılar, Beylikdüzü, Sultangazi nüfus yapımızın yoğun olduğu pilot ilçeler başta olmak üzere İstanbulun 39 ilçesinde çalışma yapma kararı aldık.

 

“Adaymısınız, adaylığınızı açıklayacakmısınız  sorusuna gelince bu dernek ve STK’larımızın alacağı ortak karar sonucu ortaya çıkacak. İki günlük kamp çalışmaları sonucu çıkacak olan kararları STK’larımız (Sivil Toplum Örgütleri) başta olmak üzere daha geniş bir katılımla kamuoyu ile paylaşacağız. Esenyurt Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağımıza bireysel olarak değil STK’larımızın alacağı ortak karar sonucu açıklayacağız.  Ülkemizde demokrasi kültürü giderek rayına oturmaya başladı. Ben değil, biz dönemi başladı. Bir STK Başkanı olarak siyasi partiler değil, STKlarımız bizim için bağlayıcı temel unsurdur.  STK’larımızın alacağı karar bizim için bağlayıcı olacaktır” dediler.

 

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

ETİKETLER : ESENYURT’TA GÖZLER GÖLE-FED ÜZERİNDE…
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA