2. Beykoz Bilim Şenliği Başladı

Beykoz Belediyesi birbirinden önemli etkinliklere imza atıyor.Bilim şenliği etkinliğiyle de günümüzün bilim ve teknolojoisini beykoza taşıdı.
Bu haber 2018-10-07 07:12:47 eklenmiş ve 1715 kez görüntülenmiştir.

2. Beykoz Bilim Şenliği Başladı

 

Beykoz Belediyesi birbirinden önemli etkinliklere imza atıyor.Bilim şenliği etkinliğiyle de günümüzün bilim ve teknolojoisini beykoza taşıdı.

 

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle ikinci kez düzenlenen “Beykoz Bilim Şenliği” başladı.

Belediye karşısı Su Ürünleri Otopark Alanı’nda gerçekleştirilen organizasyon, 04- 06 Ekim tarihleri arasında ilçedeki öğrencilerin hazırladıkları bilimsel proje ve çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

 

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zübeyir Gökhan Doğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, başkan yardımcıları Yakup Özbek, Taceddin Aksu, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Medeniyet Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emine Can ve Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nurettin Türkan, ilçedeki okul ve kamu birim müdürleri, akademisyenler, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe sakinleri katıldı.

 

Genç Mucitler Boğazın İncisinden Geleceğe İzler Taşıdı

 

Genç beyinleri bilime teşvik etmek amacıyla kurulan 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği’nde anaokulundan liseye kadar tüm öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı “Boğazın İncisinden Geleceğe İzler” sloganlı etkinliğe gelen öğrenci ve çocuklar astronomi, uzay, matematik, robotik uygulamalar, yeni buluşlar, akıl oyunları, Görgeç İstasyonu, Okçuluk, Origami Yolculuğu, Akıl Oyunları atölyelerinde bilimin eğlenceli yüzüyle de tanışıyor.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden tasarladığı müzik aletleri gösterisinin ardından protokol konuşmaları yapıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zübeyir Gökhan Doğan: “İlim ilim bilmektir. İlim Kendin Bilmektir“

 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zübeyir Gökhan Doğan, “İlim ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Biz bugünü ‘Geleceğe Yazma Günü’ olarak görüyoruz. İnşallah Beykozlu yavrularımız da geleceğe yazıyor. 100 yıl sonrasını düşünüyorsak, geleceğin insanını yetiştirmek için buradayız. Başta Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Başkan Yücel Çelikbilek: “Bilim, insanın olmazsa olmazıdır”

 

Stantları gezerek öğrencileri tebrik eden ve projelerini inceleyen Beykoz Başkan Yücel Çelikbilek , “Evlatlarımızın güzel projelerini izlemenin zevkini yaşıyoruz. Bilim, insanın olmazsa olmazıdır. Bilginin, Müslümanların kaybı olduğu, nerede bulursak almamız gereğini belirten dinin mensuplarıyız. Boş işlerle meşgul olmak yerine değerlerimize sahip çıkarak bilim yolunda ilerlersek ileride de çok farklı güzelliklerin çıkacağına inanıyorum. Bilimi teşvik etmek için okul yönetimleriyle işbirliğine ve belediye olarak desteğimize devam edeceğiz. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay: “Bilim kalkınmanın ölçüsüdür”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, “Bilim olmadan hiçbir şey olmaz. Bilim kalkınmanın ölçüsüdür. Bilime ne kadar değer verdiysek o kadar gelişiriz. Çocuklarımızı bilimi önemseyen bireyler olarak yetiştirirsek, dünyaya hâkim oluruz.” diye konuştu.

 

Atölye öğrencilerinin sunduğu ‘Bilim Şov’un ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Akademisyen ve öğretmenlerin söyleşilerinin de yer alacağı etkinliğe onbinlerce öğrenci ve ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

 

 

HABERİN FOTO GALERİSİ..

 

 

ETİKETLER : 2. Beykoz Bilim Şenliği Başladı
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA