KDP, BÜTÜN HALKLARIN EN BÜYÜK PARTİSİ…

Arap, Türk ve Farsların Kardeş halklar olduğunu belirten Başkan Barzani: Hiçkimsenin iradesini bize dayatmasına izin vermeyeceğiz. Kürdistanda tek bir irade vardır oda kardeş halkların ortak iradesidir.
Bu haber 2018-09-26 19:07:35 eklenmiş ve 1309 kez görüntülenmiştir.

 

KDP,  BÜTÜN HALKLARIN EN BÜYÜK PARTİSİ…

 

Irak genelinde yapılan seçimlerde Irak Kürdistan Partisi KDP’nin 1. Parti olarak çıkması yüzyıllardır Mezopotamya’da, Kürdistanda ırk-ırkçılık, mezhepçilik.. üzerine siyaset yapan tüm geri yapılanmaları yerle bir etdi.

 

Arap, Türk ve Farsların Kardeş halklar olduğunu belirten Başkan Barzani: Hiçkimsenin iradesini bize dayatmasına izin vermeyeceğiz. Kürdistanda tek bir irade vardır oda kardeş halkların ortak iradesidir. Arap, Fars ve Türk kardeşlerimiz yüzyıllardır oynanan ırkçı oyunları gördüler, ırk ve ayrımcılığa düşmeden bütün halkları amasız kucaklayan halkında Kürt halkı olduğunu hem gördüler, hemde yaşanan olaylardan tecrübe ettiler, bundan dolayı da KDP Irak’ın 1. Büyük partisi yani bütün halkların partisi oldu dedi.

 

Zaho (Rûdaw) - Başkan Mesud Barzani, “Kimsenin iradesini bize dayatmasına izin vermeyeceğiz. Mesuliyeti kabul ettik ve başarılı çıktık” dedi.

 

 Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani, bugün partisinin Zaho’da düzenlediği seçim mitingine katıldı.

 

Barzani, “Biz barıştan yanayız ve bütün sorunların barışla çözülmesini istiyoruz. Kimsenin iradesini bize dayatmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

KDP olmadan hiçbir kararın alınamayacağını belirten Barzani, sözlerine şunları ekledi:

 

“KDP’nin kaybedeceği rüyasını gördüler ancak rüyaları yıkıldı. KDP Irak genelinde birinci parti oldu. Irak hükümetleriyle olan kavgamızın halklar arasında savaş nedeni olmasını kabul etmedik. Arap, Fars ve Türklerle kardeş halklarız. Rejimlerin zulmü bunu değiştirmez.

 

 Bazı idareciler Bağdat’ta 1-2 yıl boyunca Kürdistan aleyhinde çalıştı ama başarılı olamadılar. Halkımız kendi iradesiyle kaderine karar vermek istediği cezalandırılmak istendi. Sorumluluğunu KDP ve bana yüklediler. Sorumluluğu kabul ettik ve başarılı çıktık.”

 

Barzani ayrıca, hiçbir baskının meşru haklarından vazgeçmesine neden olmayacağını söyledi.

 

 

Neçirvan Barzani: Mezopotamyada Kürtler olmadan hiçbir anlaşma başarıya ulaşamaz  dedi.

Soran - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkan Yardımıcısı Neçirvan Barzani, Erbil olmadan hiçbir anlaşmanın başarıya ulaşamayacağını söyledi.

 

Neçirvan Barzani, bugün KDP’nin Soran’da düzenlediği seçim mitingine katıldı.

 

 Barzani, “Hizmet projelerini arttıracağız. Önümüzdeki dönemde Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasındaki Mergesor Sınır Kapısını tamamlamak için çalışacağız” dedi.

 

Erbil olmadan hiçbir anlaşmanın başarıya ulaşamayacağını belirten Barzani, sözlerine şunları ekledi:

 

“Pirde, Sihela ve Mahmur’da düşmanın rüyası peşmergenin çelik gibi savunma iradesiyle yıkıldı. KDP kendisini yok etmek isteyenlere ve bütün haksızlıklara rağmen Irak Parlamentosu Seçimleri’nde Irak genelinde birinci parti oldu.

 

Bağdat’ta Kürtlere ait koltukların şahsi menfaatler için kullanılmasını istemiyoruz. Koltuklar halkın menfaati için kullanılmalı. Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü ortadan kaldırmak istediler ama başarılı olamadılar.”

ETİKETLER : KDP BÜTÜN HALKLARIN EN BÜYÜK PARTİSİ…
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA