AF YASASI ve KÜRTLER…

Türkiye’nin yeni miladı 15 Temmuz Fetö işgal hareketinin def edilmesi tarihidir. Bundan dolayı 15 Temmuzdan önceki Türkiye ile sonraki Türkiye arasındaki farkı iyi kavrayarak sorunları çözmeye yönelmeliyiz. AF kANUNUN DA BU ÇERÇEVEDE DEĞERLENDİRMELİYİZ.
Bu haber 2018-09-25 09:18:22 eklenmiş ve 1466 kez görüntülenmiştir.

 

AF YASASI ve KÜRTLER…

 

Türkiye’nin yeni miladı 15 Temmuz Fetö işgal hareketinin def edilmesi tarihidir. Bundan dolayı 15 Temmuzdan önceki Türkiye ile sonraki Türkiye  arasındaki farkı  iyi kavrayarak sorunları çözmeye yönelmeliyiz. AF kANUNUN DA BU ÇERÇEVEDE DEĞERLENDİRMELİYİZ.

 

Uyuşturucu baronlarının, terör baronlarının ellerini kollarını sallayarak gezdiği dünyamızda, ülkemizde on binlerce insan rejmin yapısal hataları nedeniyle çeşitli sebeplerden mağdur bir durumda.  Ak partili yetkililerin de belirttiği gibi Doğu-Güneydoğulu Kürt kökenli onbinlerce genç torbacı vb. sıfatlarla tutuklu.

 

Sırf siyaset yaptıkları için, fikirlerini dile getirdikleri için binlerce HDP’li yönetici, Kürt siyasetçi, ayrıca değişik nedenlerden gazeteciler, muhalif kalemler vb. büyük bir mağduriyet yaşanmaktdır.

 

Eski TC yapılanmasında Diyarbakır zindanlarından geçmiş, terör ordu ve örgütlerinin insafına terk edilmiş onbinlerce Kürt insan hakları ihlaleriyle kuşatılmış bulunmaktadır.

 

Bölücü ve ırkçı yapılanmaların ülkemizde vatandaşla oynamamsı, manüpüle ve yanıltma yapmaması adına yüzyıllık hata, abluka ve savaşın yükünün adı, sanı, kimliği ne olursa olsun vatandaşa yüklenmemesi gerekmektedir.

 

Af yasası terör ve şiddete bulaşmamış, cinayet işlememiş ve çocuk istismarına… buluşmamış… Alanların dışındaki tüm mahkumları kapsamalıdır.

 

TERÖR ve ŞİDDETE BULAŞMAYAN TÜM KÜRTLERİ KAPSAMALIDIR...

 

Af Yasası HDP çizgisinde siyaset yapan, kripto olmayan binlerce kürdün bu ülkede en büyük kader kurbanları olduğu gerçeğini kavrayarak, Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak..  gibi İnsanların tutukluluğuna derhal son vermelidir. Yüzyıllık rejim hataları, ençok Kürtleri vurmuştur. Ötekileştimiştir. Siyasi alanda, düşünce ve fikir özgürlüğü alanında ince çizgiler, Türkiye geçekleri göz önünde bulundurulmadan, bilimsel yaklaşımlarla sorunlara yaklaşılmadan takip edilen bütün politikalar küresel savaş baronlarına büyük bir hizmettir. Ülkemizin düşürülmesiyle sonuçlanır..

 

Yeni Türkiye’de Af Yasası ile Ak Parti, İslami ve İnsani geleneği ve yapılanmasını harekete geçirerek bölücülüğe, ırkçılığa darbe vurarak bütün toplumsal kesimler için tek çekim merkezi haline gelmeyi, adaleti ve hakkı her alanda ihsas etmeyi başarmalıdır.

 

Yüzyıllık TC tarihi halka vatandaşa karşı bir soykırım tarihi olduğu unutulmadan ki binlerce insanımız devlet politikaları sonucu pkk ve fetö vb. yapılara bilinçli ve planlı yönlendirilmiş yem yapılmışlardır..  bu anlamda korkulara kapılmadan toplumsal barışı tesise korkusuzca adımlar atılmalıdır. 

 

Fikir özgürlüğünün,  insan yaşam hak ve ihlalinin en büyük düşmanının terörizm, terörve şiddet, terör  örgütleri olduğu gerçeği tüm toplumsal alanlara taşınmalıdır. Korku ve endişelerle adalet sağlanamaz. Bir başka deyişle Ak Parti hak ihlallerinde bölücülerin ve puta tapıcıların ellerindeki tüm argümanları sıfırlama profesyonelliğine ulaşmayı ve bu yapılanmaları da sıfırlayacak politikaları hayata geçirecek adımları da atmayı başarmalıdır.  Aksine bölücülük, ırkçılık ve puta tapıcılıkla baş etmenin koşulları ve şartları ortadan kalkar. Terörün ekmeğine yağ sürülür. Eski Türkiye’ye  yönelme ülkemizi bitirir.. Gün gelir film ve senaryolar yeniden baştan sarılır, adalet değil intikam histerileri her kesimi, hem sarar, hem  bitirir, bugünün yargılayanları yarının yargılananları olur; bu kısır döngü sürer gider..

ETİKETLER : AF YASASI ve KÜRTLER…
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA