BEYKOZ'DA KARADENİZ RÜZGARI ESTİ...

Beykoz Karadenizliler, Beykoz Çayır Festivalinde her alanda dört-dörtlük bir etkinliğe imza attılar. Beykoz'da Karadeniz Rüzgarları Esti.
Bu haber 2018-08-10 19:29:07 eklenmiş ve 2464 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ'DA KARADENİZ RÜZGARI  ESTİ...

 

Günümüz Türkiyesinde eski ceberrut -puta tapıcı sistemin gömülmesi, yeni sitemin ortyaya çıkması, birilerinin değil vatandaşın Türkiye'sinin hayata geçmesi, Küresel bazda bir aktör olarak dünya bazında Türkiyenin yerini alması, yüzyıldan fazladır küresel kapital soykırımcı firmaların coğrafyalarımıza döşedikleri diktatörlüklere, terör ordu ve örgütlerine darbe üstüne darbe, dünya açpında operasyon yapabilen, bütün islam coğrafyasında bu coğrafyaların sahibi halkları öne çıkaran; insanlık açısından  çağımızın en büyük devrimci ülkesi kuşkusuz Türkiye...  Türkiye'yi bulunduğu konuma taşıyan en büyük aktörlerden biri kuşkusuz  Karadenizliler...

 

Buradan Türkiye'nin büyük metropollerine geçtiğimizde aynı katkıyı ve katma değeri de en üst düzeyde Karadenizlilerin yaptığını görmekteyiz. STK alanına, örgütlülük alanında ülkemizin en gelişmiş yapılanması Karadeniz bölgesinde...

 

Buradan Beykoz'a geçtiğimizde bilge ve tecrübeli kişiliği ve kimliği ile, yerel yönetim alanında marka bir kişilik olan,  Beykoz'u İstanbul un en önemli ilçelerinden, marka şehirlerinden biri haline getiren belediye Başkanı Yücel Çelikbilek olurken, bir diğer Aktör ise Karadenizli hemşerimiz M. Hanifi Dilmaç.

 

Beykoz'da da Hanifi Dilmaç gibi değerleri ortaya çıkaran Karadenizliler, sadece Türkiye geneli değil bulundukları alanlarda ülkeye, topluma, toplumsal alana en üst düzeyde katkıyı yapabilen, katkıyı sunan  insanlar.

 

Dilmaç, Beykoz'un Beykoz olmasında en büyük aktörlerden biri. Çavuşbaşı beldesi başkanlığından günümüze hemen -hemen yerel yönetimlerin tümünün üst kademelerinde yer aldı. Ak Parti ilçe başkanı olduğundan beri  Beykoz mükemmel etkinliklere imza atmaya, herkesimden insan Beykoz Ak Parti ile iletişime geçti. Dilmaç Beykozluların, Beykoz halkının ayırımsızı sorunlarının çözüldüğü bir kişilik olarak Ak partiyi en iyi temsil eden yöneticilerden biri olduğu gibi adeta sihirli bir güce de sahip olan bir insan. Parmağını salladığında on binleri bir araya toparlayabilen bir güç.. Beykoz'un son yıllarda yaşadığı sıkıntılı süreçler Dilmaç'ın AK Parti İlçe başkanlığına gelmesiyle son bulmaya başladılar...

 

Beykoz Karadeniz STK yapılanmasına baktığımızda da birlik bütünlük içinde hareket edebilen, mezra, köy, il-ilçe derneklerinden federasyonlara kadar birlikte uyumluluk içinde saygı-sevginin hakim olduğu harikulade bir atmosfer içinde hareket ettikleri, kültürel etkinlikler başta olmak üzere birbirinden önemli etkinliklere imza attıkları görülmektedir.

 

Dün Beykoz Çayırında Tarihi Beykoz Çayırı Etkinlikleri çerçevesinde Doğu Karadenizliler, Beykozlu Trabzonlular, Beykoz Rizeliler Derneği birlikte etkinlik yaptılar. Köyden federasyona birlikte bir katılım, bir sahiplenişin yanı sıra tulum, horon ekibi  ve sanatçıların ortaya koyduğu kültürel şölen Beykoz çayırını adeta Karadeniz yaylalarına çevirdi.

Beykoz Karadenizliler, Beykoz Çayır Festivalinde her  alanda dört-dörtlük bir etkinliğe imza attılar. Beykoz'da Karadeniz Rüzgarları  Esti.

Haber devam edecek...

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ...

 

BEYKOZ BASININDAN DOST BEYKOZ HABERİ...

Gecenin sürprizi ise Trabzonspor'un efsane futbolcusu İbrahima Yattara oldu.

Tarihi Beykoz Çayırı'nda Beykoz Belediyesi'nin himayelerinde düzenlenen 'Yöre Geceleri' etkinliklerinin 9. gecesine Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği, Beykozlu Rizeliler Derneği ve Beykozlu Trabzonlular Derneği'nin düzenlemiş olduğu etkinlik, eğlenceli ve hareketli dakikalara sahne oldu.

 

Zaman zaman renkli dakikaların yaşandığı etkinliğe Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı'ya vekaleten Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve yardımcıları, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, İstanbul Trabzonlular Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK Temsilcileri ve binlerce ilçe sakini katıldı.


Programın açılışı tulum ve kemençe şovunun ardından Beykoz Doğu Karadenizliler Derneği'nin folklor ekibi tarafından gerçekleştirildi. 10 dakika boyunca sahnede kalan folklor ekibi, Beykozlulara horon ziyafeti sundu.

Açılışın ardından ise Karadeniz Dernekleri gecesinde protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı Beykoz Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Emin Yavuz yaptı.

"Karadeniz'in coşkun insanları hepinizi selamlıyorum"

Konuşmasında birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Başkan Yavuz,""Ata barı" ile Artvinlisi, "Mısırı kuruttun mu" ile Rizelisi, "Oy benim sevdiceğim" ile Trabzonlusu, "Giresun'un kayıklarıyla" Giresunlusu, "Ordu'nun dereleri" ile Ordulusu, "Burçak tarlası" ile Samsunlusu, "Karadır kaşların ferman yazdırır" ile Zonguldaklısı, "Çanakkale içinde aynalı çarşısı" ile Kastamonulusu, kısacası üzerine bunca türkü yakılan Karadeniz'in coşkun insanları hepinizi en derin sevgi ve saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Karadeniz insanını savaşlar görmüş, yılmadan bıkmadan usanmadan kendini yenileyen bir denize benzetme yaparak devam eden Emin Yavuz, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Karadeniz, Türkiye haritasının en güzel renklerindendir"

"Savaşlar görmüş ancak, yılmadan bıkmadan usanmadan kendini yenilemiş yiğit bir denizin insanıdır Karadenizli. Bazen bir fırtına, bazen durgun bir liman, bazen deli bir gönül, bazen engin bir gökyüzü gibidir Karadeniz insanı. Yer yerinden oynasa da bin yıllık tarihimizin yazıcısıdır Karadenizli. Karadeniz ve Karadenizli, büyük Türkiye haritasının en güzel renklerinden biridir. Edirne'den Ardahan'a kadar güzel vatanımızın her köşesine hizmet eden Karadeniz insanı her çevreden takdir görmeye devam etmektedir. Kardeşçe ve birlik içinde daha yanabilir bir Beykoz için tüm Karadenizliler el ele olmalıdır."

Bir diğer konuşmacı Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız, Rizeliler ve Karadenizliler olarak doğdukları topraklardan doydukları topraklara gelerek buluştuklarını söyledi.

"Birbirimize sahip çıkacağız"

Akyıldız, "Beykoz'u vatan edindik, burada çalıştık,i burada evlendik, burada torunlarımız oldu. Burada yaşıyoruz. Göç ettiğimiz yerlere vefa borcumuz var. Geçmişimiz, atalarımız var. Doğduğumuz diyarlarından hiçbir zaman irtibatımızı kesmedik ve kesmeyeceğiz. Dernekler olarak oralara köprü oluyoruz. Birkaç yıldır ülkemizde gerçekleşen olaylar nedeniyle ertelenen çayır festivalinde örf ve adetlerimizi tanıtmak amacıyla yapmış bulunmaktayız. Birbirimize sahip çıkacağız." dedi.

"Önce kendimizi seveceğiz"

Beykoz Trabzonlular Dernek Başkanı ve Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, konuşmasında, "Bu güzel festivalde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu ülkenin bir evladı olarak dünyaya geldiğimiz için Yaratana şükrediyorum. Geldiğimiz bölgenin bize kattığı o unsurları o coğrafyada elde ettik. Babaannemin bulduğu bir kestaneyi kuşağına koyup yoldaki çocuğa vermesi bize paylaşmayı öğretti. Sevgi, kardeşlik çok önemlidir. Bu ülkenin şu anda en önemli ihtiyacı sevgiden geçiyor. Önce kendimizi seveceğiz. Her şeyin çözümü buradan geçiyor." ifadelerine yer verdi.

"Başkan Çelikbilek ile tanışma fırsatı buldum"

Düzenlenen festival sayesinde Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile tanışma fırsatı bulduğunu söyleyen Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, "Yönetim Kurulunun bana ilettiği, Başkan'ın yardım katkı, bizi son derece mutlu etmiştir. Ben şahsına huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir borç biliyorum." dedi.

RİDEF Genel Sekreteri İrfan Serdar, Belediye Başkanının öncülüğünde derneklerin göstermiş oldukları birlikteliği önemsediklerini belirterek, birlik ve beraberliğin daim olması yönünde temennilerde bulundu.

Protokol konuşmalarının sonuncusunu Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek gerçekleştirdi. Konuşması sırasında camilerden yükselen sela sesleri sonrası Çelikbilek, şöyle devam etti:

"Rabbim hepimizin selasını hayırlı kılsın"

"Her sela okunduğunda aklıma 15 Temmuz gelir. O gece Türkiye'nin her tarafında okunan selalar, başka türlü bir direnişi ortaya çıkarmıştı. Şu anda her sela duyduğumda o gecenin selaları gelir. Allah'tan temennimiz, o gece gibi kara saatlerin tekrar yaşanmamasıdır. Zaten en sonunda da hepimizin özel selası okunacak. Bundan kaçış yok. Rabbim hepimizin selasını hayırlı kılsın."

"Önceki gecelerde de çok güzel şeyler yaptılar"

Dernek başkanlarının konuşmaları sırasında çok değerli ifadeler kullandıklarına dikkati çeken Çelikbilek, "Bu akşam bir vilayetin değil de bir bölgenin gecesini yapacağız. Umuyorum ki bu gece diğer gecelerden çok daha farklı olsun. Çünkü önceki gecelerde de çok güzel şeyler yaptılar. İnanıyorum ki Rizeliler, Doğu Karadenizliler ve Trabzonlular'ın gecesi diğerleriyle yarışan cinsten olacaktır." ifadelerini kullandı.  

Derneklerden birlik beraberlik mesajları

Konuşmaların ardından sahnede Dernek Başkanları tarafından "Birlikte güçlüyüz, birlikte Türkiyeyiz" yazılı pankart açılarak, yöre dernekleri birlik ve beraberlik mesajları verdi. Pankartın açılması da seyircinin yüksek alkışlarıyla tam not aldı.

Gecenin sürprizi Trabzonsporlu İbrahima Yattara

Konuşmaların ardından gecenin sürprizi olarak Beykoz Doğu Karadenizliler Derneği'nin davetlisi, Trabzonspor'un efsanevi futbolcularında İbrahima Yattara, sahneye geldi.

Dernek Başkanlarıyla birlikte kısa bir futbol şovu gerçekleştiren Yattara, daha sonra Doğu Karadenizliler Derneği standına gelerek 61 numaralı Yattara yazılı formaları imzaladı.

Beykozlu vatandaşlar ise İbrahima Yattara'ya büyük ilgi gösterdi. Yüzlerce insanın tanınmış futbolcu ile fotoğraf çektirmek istemesi büyük izdihama neden oldu. Yattara, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen hiç kimseyi geri çevirmedi.

Yattara, sahneye çıktığı anları ise sosyal medya hesabından paylaşarak, "Siz istersiniz de ben gelmez miyim?" mesajını ekledi.



Finali Sanatçı Onay Şahin yaptı

Gecenin ilerleyen dakikalarında coşku daha da arttı. İlk olarak Karadenizli sanatçı Engin Orta sahne aldı. Sanatçı Orta, söylediği türküleriyle Beykozlulara eğlenceli anlar yaşattı.

 Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği, Beykozlu Rizeliler Derneği ve Beykozlu Trabzonlular Derneği'nin düzenlemiş olduğu gecenin finalini, "Bu zamanın kızları, bir kız var nişan eden, aklım kaldı birinde, derede kum kalmadı, radar" gibi şarkılarıyla tanınan sanatçı Onay Şahin yaptı.

"Hanefi Başkan horonu iyi yazar"

Beykozluların Sanatçı Şahin'e yoğun ilgi gösterdiği anlarda protokol bölümünün önünde büyük bir halka kuruldu. AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç'ı da davet eden Onay Şahin, "Hanefi Başkan horonu iyi yazar" diyerek kendisini horon halkasına davet etti.

Kemençe hızlandıkça horon halkası da genişledi. Bir süre sonra alana sığmayan vatandaşlar, yine Onay Şahin'in yönlendirmesiyle sahneye geldi.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden eğlence 01.00 sularında sona erdi.

Konserin ardından AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Sanatçı Onay Şahin, Dernek Başkanları, Doğu Karadenizliler standında oturarak çay içti.

 

BEYKOZ GÜNCELİN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

ETİKETLER : BEYKOZ'DA KARADENİZ RÜZGARI ESTİ...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA