Kürt Sanatçı Hollywood'da Başrolde ...

İranlı Kürt matematikçi Koçer Birkar, Matamatiğin Nobeli ödülünü alırken, Şeyh Said’in torunlarından ünlü oyuncu Belçim Bilgin, Komplo (Backstabbing for Beginners) filminde dünyaca ünlü isimlerle başrolde yer aldı.
Bu haber 2018-08-09 22:02:12 eklenmiş ve 1293 kez görüntülenmiştir.

 

Kürt Sanatçı Hollywood'da Başrolde ...

 

Haber Merkezi- İranlı Kürt matematikçi Koçer Birkar, Matamatiğin Nobeli ödülünü alırken, Şeyh Said’in torunlarından ünlü oyuncu Belçim Bilgin, Komplo (Backstabbing for Beginners) filminde dünyaca ünlü isimlerle başrolde yer aldı.

 

Her iki kürdün başarısı dünya genelinde Kürtlerde büyük bir gurur oluşturken, Şah Rıza pehlevinin eşi de Kürt profesörü kutlayanlar arasındaydı...

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, takım elbise ve yazı 

 Belçim Bilgin (35), Michael Soussan’ın aynı adlı anı kitabından beyazperdeye uyarlanan filmi, Danimarkalı yönetmen Per Fly’ın yönettiği Komplo (Backstabbing for Beginners) filminde başrolü dünyaca ünlü Oscar ödüllü yıldız Ben Kingsley ve Theo James ile paylaştı.

 

 7 Eylül’de vizyona girecek filmde Jacqueline Bisset, Rossif Sutherland, Rachel Wilson ve Brian Markinson gibi usta isimler de yer alıyor.

 

 Bilgin, politik, dram-gerilim türündeki filmde Nashim isimli bir tercümanı canlandırıyor.

 

 

James, “Backstabbing for Beginners”da, Birleşmiş Milletler’in Petrol Karşılığı Gıda Program Koordinatörlüğü’ne atanan Michael adlı idealist bir genci canlandırıyor.

 

Savaş sonrası görev gereği kendini Irak’ta bulan Michael, Ben Kingsley’nin oynadığı Pasha’ya güvenebileceğini düşünüyor ama işler planladığı gibi gitmiyor. İşte o günlerde yolu Belçim Bilgin’in canlandırdığı Kürt kızıyla kesişiyor. Ve gerilimli bir ortamda sürpriz bir aşk hikâyesi doğuyor. Filmde Theo James, Belçim’in sevgilisini oynuyor.

 

Son olarak Cebimdeki Yabancı'da rol alan Belçim Bilgin, 31 Ocak 1983 tarihinde Ankara'da doğdu.

 

Paris'de iki sene kalan Bilgin, "Dol" adlı filmde rol aldı.Belçin Bilgin, 2006 yılında Türkiye'ye döndü.

 

Kürdistan Bölgesi’nden yönetmen Hiner Saleem`in “Sıfır Kilometre” filminde başrol oynayan Belçim Bilgin, Cannes Film Festivali'ne katıldı.

 

2011 yılında Yusuf Pirhasan'ın yönettiği "Kurtuluş Son Durak" adlı filmde oynadı.

Belçim Bilgin, kadın iletişim ve araştırma derneği olan "Uçan Süpürge" ile çocuk evliliğinin önlenmesi için çalışmalarda bulundu.

 

 Filmleri :

2015 - Annemin Yarası (Sinema Filmi)

2014 - Çalsın Sazlar (Sinema Filmi)

2014 - Sadece Sen

2013 - Kelebeğin Rüyası

2012 - Sessiz

2012 - Gergedan Mevsimi

2011 - Kurtuluş Son Durak

2011 - Keşanlı Ali Destanı

2011 - Aşk Tesadüfleri Sever

2009 - Güldünya

2008-2009 - Yol Arkadaşım

2008 - Güz Sancısı

2007 - Dol

2006 - Hatırla Sevgili

2005 - Sıfır Kilometre

 

Kürt Profesör Birkar, Matematiğin Nobeli olan Fields Madalyası'nı aldı

 Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

 İranlı Kürt matematikçi Koçer Birkar, Türkiye'den Ali Nesin'in de ödüle layık görüldüğü Uluslararası Matematikçiler Birliği Kongresi'nde kazandığı "Matematiğin Nobeli" olarak bilinen Fields Madalyası'nı, kendisine verildikten yarım saat sonra çaldırdı.

 

CAN-DEMİR ​ VANHABERDAR - İranlı Kürt matematikçi Koçer Birkar, Türkiye'den Ali Nesin'in de ödüle layık görüldüğü Uluslararası Matematikçiler Birliği Kongresi'nde kazandığı "Matematiğin Nobeli" olarak bilinen Fields Madalyası'nı, kendisine verildikten yarım saat sonra çaldırdı. Devrim Hacısalihoğlu'nun Euronews'te yer alan haberine göre Cambridge Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapan Koçer Birkar, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki ödül töreninde kendisine takdim edilen ve 14 ayar altın kullanılarak işlenen madalyayı içine koyduğu evrak çantasını bir masanın üzerinde unuttu. Birkar, çantasını tekrar bulduğunda, yaklaşık 4 bin euro değerindeki madalyanın yerinde olmadığını gördü. Rio merkezli haber ajansı G1, madalyayı çalan şahsın kimliğinin güvenlik kameralarınca tespit edildiğini duyurdu. Daha önce uluslararası bilim kuruluşları tarafından Matematik alanında pek çok ödüle layık görülen 40 yaşındaki geometri uzmanı Koçer, Tahran Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, akademik kariyerini 2000 yılından itibaren, göçmen olarak geldiği İngiltere'de sürdürdü. İran'da Kürt nüfusun yaşadığı bölgede Marivan vilayetinde doğan Koçer Birkar, ödülünü aldıktan sonra ilk açıklamasında da "Umarım bu haber 40 milyon Kürt için sevindirici olmuştur." dedi. Uluslararası Matematikçiler Birliği tarafından 4 yılda bir düzenlenen ve bu yıl ilk kez bir Latin Amerika şehri olmak üzere Rio de Janeiro'da yapılan Uluslararası Matematikçiler Birliği Kongresi'nde Türkiye'den Prof. Dr. Ali Nesin de ödüle layık görüldü.

 

DOĞU MEDYA -HABER MERKEZİ...

ETİKETLER : Kürt sanatçı Hollywood'da başrolde ...
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA