BÖLGEMİZİN YETİŞTİRDİĞİ EN ÖNEMLİ DEĞERLERDEN BİRİ ORHAN ÇERKEZ...

Osmanlı ve İslam Kültürünün kişiliğinde hayat bulduğu en önemli şahsiyetlerden biri. Ön asyada, kafkaslarda, bulgaristanda, bölgede, İstanbulda hemşerilerimiz neredeyse, bölgemizi ilgilendiren bir etkinlik nerde varsa Çerkez bir aktör olarak orada.
Bu haber 2018-08-03 12:36:04 eklenmiş ve 4967 kez görüntülenmiştir.

 

 

BÖLGEMİZİN YETİŞTİRDİĞİ EN ÖNEMLİ DEĞERLERDEN BİRİ ORHAN ÇERKEZ...

 

Hemşeri camiamız içinde kürt-türk, sağ-sol, dinli-dinsiz, şu görüş-bu görüş hafifliğine girmeden, partiler üstü, görüşler üstü bir yaklaşım sergileyebilen, gerek yurt içi-gerek yurt dışı etkinlikleri, toplumsal alana katkıları, icraatlarıyla, onurlu duruşuyla, hemşeri camiamıza katkılarıyla... örnek bir insan, örnek bir yönetici, örnek bir başkan Orhan Çerkez.

 

Bir başka deyişle Osmanlı ve İslam Kültürünün kişiliğinde hayat bulduğu en önemli şahsiyetlerden biri.  Ön asyada, kafkaslarda, bulgaristanda, bölgede, İstanbulda hemşerilerimiz neredeyse, bölgemizi ilgilendiren bir etkinlik nerde varsa Çerkez bir aktör olarak orada.

 

Bu anlamda 2000'li yıllardan sonra bölgemizin ortaya çıkardığı en önemli şahsiyetlerden, en önemli siyaset adamlarından, en önemli başkan ve yöneticilerimzden  biri.

2017 yılında Ataşehir Bld. Bşk. Yrd. na Atanan Çerkez'i hep birlikte tanıyalım...

 

ORHAN ÇERKEZ KİMDİR...

 

Doğum 1962, Ardahan Merkez, Eğitim Üniveriste Mezunu. İlk-orta-lise eğitimini Ardahan'da Ünv. Eğitimini İstanbul'da bitirdi.

İstanbul geliş tarihi 1983. 1985 yılında Kadıköy Belediyesinde zabıta memuru olarak  göreve  başladı.

Kısa zaman zarfında kariyerinde büyük bir gelişme olan Çerkez, idari işler başta olmak üzere yerel yönetimin birçok kademelerinde amir, yönetici olarak görev almaya başladı.

2008 yılında Ataşehir ilçe Statüsüne kavuşurken, 2009 yılında belediye olmasıyla birlikte Ataşehir'e geçti. Ataşehirde de çeşitli birim amirlikleri, ulaşım işleri müdürlüğünde görev aldı.

 

2017 yılında ulaşım müdürlüğü görevinden Temizlik İşleri Müdürlüğü, Veterinerleik,  Kadın-Aile, Muhtarlar ve Destek bölümlerinden sorumlu  başkan yardımcılığı görevine atandı.

 

STK ALANINDA DA BÖLGEMİZİN EN ÖNDE GELEN TEMSİLCİLERİNDEN...

Aldığı kararlar, ortaya koyduğu icraatlarda asla tek başına hareket etmeyen, STK'larla birlikte kara almayı ve hareket etmeyi başarabilen, Yerel yönetimlerde önemli hizmetler ortya koyan, başarılarıyla ön plana çıkan  Çerkez, 90'lı yıllardan beri de Sivil Toplum Örgütlerinin (STK-STÖ) içinde yer almaktadır.

 

Bölgemizin köy, il-ilçe-federasyon birçok derneğine üye ve YK üyeliğinin yanı sıra  Kurulduğundan beri Ataşehir Kars-Ardahan-Iğdır Derneği (Kar-Der ) nin başkanlığını yapmaktadır.

Çerkezin Görev Aldığı Dernekler:

 Kar-Der        Başkanlık

Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı Yönetim Kurulu (Y.K) Üyesi

Tema Vakfı YK üyesi

Ataşehir Kent Konseyi  - Bşk Yrdımcılığı

Ataşehir Kızılay Şubesi YK Üyesi

Ataşehir Birlik Platformu Bşk Yrd.

 

KARDER DEVLETLERLE PROTOKOL İMZALAYAN TEK DERNEK...

 

Avrupa yada gelişmiş ülkelerde bir insan en fazla 6-7 derneğe üye olabiliyorken Çekez STK alanında hepsini geçtiği gibi, Başkanı olduğu Kar-Der'le de devletlerle protokol yapabilen ender derneklerden ve başkanlardan biri.  Azaerbeycan Kültür Bakanlığı ile soyal ve kültürel alanlarda işbirliğini esas alan bir protoklo imzalayan ilk STK'larımızdan biri.

 

Kızılay Şb, Rotary vb. kuluplerin aracılığıyla Kars-Ardahan-Iğdır merkezi köylere kütüphane, okullara kırtasiye malzemesi, eğitim araç gerçleri, bilgisayar, öğrenci kıyafetleri, öğrencilere burs  rutin hale getirdiği etkinlikler olarak öne çıkarken, aynı zamanda  Kars Spor başta olmak üzere spor ve gençlik alanına da önemli katkıları var.

 

Kars Sporun İstanbul ve bölgedeki maçlarına araç temini, konaklamalarında yardımcı olma başta olmak üzere, Ataşehirde dil-din-ırk ayırımı yapmadan ayırımsız bütün insanlara hemşeri camiamıza en iyi hizmet veren örnek insanlardan biri.

 

Hemşerilerimizin iyi kötü günlerinde onların yanında olan Çerkez, davetlerde, düğünlerde heryerde olurken, cenaze vb. olaylarda da hemşerilerimize araç temini yaparak İstanbuldan bölgeye hemşerilerimize en üst düzeyde katkı yapabilen bir birey.

 

Kars -Ardahan-Iğdır Festivallerine madi-manevi katkılarının yanı sıra İstanbulda bölgemizi ilgilendiren bütün etkinliklerin içinde yer alan büyük bir aktör.

 

2017 Kartal -Maltepe sahillerinde Ardahan Tanıtım günlerinde birbiriyle buluşan milyonlarca Ardahanlının birbiriyle buluşmasında da en önemli aktörlerden biri oldu.

 

Mardin Yetiştirme yurdunda (çocuk esirgeme kurumu) gönüllerle 250 çocuğa beden ölçüleri tek tek alınarak giyim yardımı.

 

SADECE TÜRKİYE DEĞİL YURT DIŞINDA DA ÖNEMLİ FAALİYETLERİ OLAN BİR İNSAN...

 

Bulgaristan Kırcalı bölgesi başta olmak üzere, Azerbeycan, Gürcistan Borcalı gibi bölgelerede ihtiyaç sahiplerine giyim, kırtasiye yardımı, bölgemizin hayırsever bir iş adamının sponsorluğunda Bulgaristanda terk edilkmiş harabeye çevrilmiş bir caminin tadilatı. Bir insan bir ömre sığdıramadığı onlarca etkinliği bir yıla sdığdırabilen neder insanlardan biri Çerkez...



ETİKETLER : BÖLGEMİZİN ORTAYA ÇIKARDIĞI EN ÖNEMLİ DEĞERLERDEN BİRİ ORHAN ÇERKEZ...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA