DÜNYA ve TÜRKİYE'DE GÜNDEM

DÜNYAYI KIYAMETE ZORLAMAK İÇİN ABD'DE DARBE HAZIRLIKLARI ... YUNANİSTAN'DA Kİ YANGIN CİA-MOSSAD İŞİ, İSRAİLDE BÜYÜK KRİZ ORDU DAĞILIYOR... ABD harekete geçti! Türkiye için skandal talimat, ERDOĞAN, ÇÖZÜM MİLLİ PARA İLE TİCARET...
Bu haber 2018-08-01 04:00:53 eklenmiş ve 1684 kez görüntülenmiştir.

 

DÜNYA  ve  TÜRKİYE'DE  GÜNDEM

 

DÜNYAYI KIYAMETE ZORLAMAK İÇİN ABD'DE DARBE HAZIRLIKLARI ...

Dünyayı dizayn etmek üzere yüzyıllardır tarikatları ve dinleri kullanma üzerine epey yol alan Küresel soykırımcı firmalar giderek  köşeye sıkışırken dünyayı kıyamete zorlayarak kurtulmak içinde çeşitli senaryoların peşine düştüler...

 

Dünyayı kıyamete zorlamak için  siyonizmin kullandığı en önemli araçlardan biri olan Evanjelik tarikat harekete geçti. Trump'ı indirip yerine geçirecekleri ismi de belirlediler... Amerikan halkı uyanıp siyonsitleri dizginlemese Amerika uçurumun kenarında her an yıkılabilir...

 

EVANJELİK DARBE! İŞTE TRUMP'IN YERİNE GEÇECEK İSİM

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, takım elbise 

Trump’ın skandal Kudüs kararının ve son dönemde Türkiye’yi hedef alan açıklamalarının arkasındaki Evanjeliklerin hedefi ABD Başkanlık koltuğu mu? Dünyayı kıyamete sürüklemeyi hedefleyen radikal Hristiyan tarikat, Trump’a darbe düzenleyerek, mensupları Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Oval Ofis’te dümene geçmesi için hazırlık yapıyor. Senaryo gerçekleşirse Pence 10 yıl ABD Başkanlığı görevini yürütebilecek.

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump döneminin dikkati çeken gelişmelerinden biri radikal Hristiyan tarikat Evanjeliklerin Beyaz Saray'da artan etkisi oldu.

 

Bu etkide Donald Trump'ın Washington'daki yerleşik yapı tarafından kabul edilmemesi kadar, Evanjelik yapıya mensup Mike Pence'in Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturmasının da etkili olduğu belirtiliyor. Trump'ın, Oval Ofise taşındıktan sonra pekçok kez Evanjelik liderler tarafından ziyaret edildiği ve bu ziyaretler sırasında Beyaz Saray'da dua seansları düzenlendiği de medyaya yansımıştı.

 

Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve ABD Büyükelçiliğini de uluslararası tepkiye rağmen bu şehre taşımasında Evanjelik tarikatının önemli rolü olduğu biliniyor. ABD'de yeni çıkacak bir kitap, Evanjeliklerin hedefinin sadece Trump'ın siyasetine yön vermekle sınırlı kalmayabileceğini gösteriyor. Michael D'Antonio ve Peter Eisner'ın ortak kaleme aldığı "Gölge Başkan: Mike Pence hakkındaki gerçek" adlı kitaba göre Evanjelikler Pence'i, ABD Başkanlığı görevine hazırlıyor. Kitapta son dönemde Türkiye'yi de hedef alan Mike Pence'in kişiliği hakkında da dikkat çeken bilgilere yer veriliyor.

 

10 YIL BAŞKAN KALACAK

 

Donald Trump eğer ilk görev görev süresinin ikinci yarısında görevinden azledilirse, Başkan Yardımcısı Mike Pence, sistem gereği otomatik olarak başkanlık görevine getirilecek. Bu durumda Pence sadece son iki sene değil, 2020 ve 2024 Başkanlık seçimlerinde de potansiyel olarak aday olma ve seçilme hakkına sahip olacak. Bu formül için de kritik tarih Ocak 2019. Ocak 2019'da Trump, 4 yıllık başkanlık süresinin ilk iki yılını doldurmuş olacak. Evanjelik tarikatı da bu senaryoya oynuyor.

 

Eğer senaryo gerçekleşirse, dünyayı kıyamete sürüklemeyi hedefleyen Evanjelikler, ABD'nin komuta-kontrol merkezi Oval Ofis'in hakimiyetini tamamen ele geçirecek. ABD'de daha önce Franklin D. Roosevelt'in görev başında ölmesi üzerine Başkan Yardımcısı Harry S. Truman başkanlık görevine Nisan 1945'te gelmiş ve Oval Ofis'teki görevini tam 8 yıl, Ocak 1953'e kadar sürdürmüştü. Truman uyguladığı siyasetle Soğuk Savaş'a yön vermişti.

 

TRUMP'I MUMLA ARATIR

 

Mike Pence'in ABD Başkanlığı görevine gelmesi halinde, mevcut uluslararası sistemi dağıtan Donald Trump'ı mumla aratacağına da kitapta yer veriliyor. Kitapta Evanjeliklerin sadık müridi Pence için, meczup, yobaz, yalancı ve zalim tanımlaması yapılıyor. Trump'ın dünyayı ayağa kaldıran Kudüs kararını aratacak ve İslamofobi'yi tırmandıracak kararların Pence tarafından rahatlıkla alınabileceği belirtiliyor.

 

"SEÇİLMİŞ KİŞİLER"

 

Kitaba göre Pence kendisini ve Evanjelik tarikatının mensuplarını seçilmiş ama baskı altındaki bir grup olarak görüyor. Evanjelik Başkan Yardımcısı çıkış yolunu, amaçlarına hizmet edecek bir liderin, "tanrının yardımıyla" düşmanlarını mağlup etmesinde ve bir Hristiyan ulus oluşturmasında görüyor.

 

DİN DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRÜR

 

Pence'in Başkanlık makamına gelmesi halinde ABD'nin bir din devletine dönüşmesinin de yolunun açılacağı ifade ediliyor. Pence'in Trump'a nazaran "kendisini tanrının görevlendirdiğine" ve ABD halkının da kendi inancı doğrultusunda şekillenmesi gereğine inanıyor. Pence her cümlesinin"tanırının sözleri" olduğuna inanıyor. Pence'e göre Trump'ın başkan olaması "tanrının isteği" ve kendisini Oval Ofis'e götürecek "tanrının büyük planının" parçası.

 

 

İSRAİLDE BÜYÜK KRİZ ORDU DAĞILIYOR... Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

İsrail'de devlete tam sadakatle hizmet etmeleriyle tanınan ve askerlik yapan nadir azınlıklardan olan Dürziler, 'Yahudi ulus devlet yasasını' protesto için ordudan istifa etmeye başladılar.

Siyonist İsrailin yahudi efendi- diğer halklar uluslar köleleri, canları malları gebertilmeleri büyük sevap gibi bozulmuş saçma sapan inançları yasalarına da yansıdı. Yahudi olmayanın 2.sınıf vatandaş, köle statüsüne çekilmesi İsrailin gerçekten akıl hastası hahamlar devleti olduğunu ortaya çıkarırken... Ordudan da istifalar, halkta ise gi,derek büyüyen bir huzursuzluk baş göstermeye başladı...

 

İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre, İsrailli Dürzi yüzbaşı Amir Jmall, 'Yahudi ulus devlet yasasını' protesto için İsrail ordusuna artık hizmet etmeyeceğini belirterek pazar günü Facebook'tan Başbakan Benyamin Netanyahu'ya hitaben açık bir mektup yayımlayarak istifasını duyurdu.

 

"İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLDUK"

 

"Bu sabah kalktım, karargaha gitmek için yola çıkacaktım ki, kendime şunu sordum: İsrail devletine niye hizmet edeyim? Babam, iki erkek kardeşim ve ben kendimizi adayarak, görev bilinciyle ve vatan sevgisiyle hizmet ettik de sonunda ne elde ettik? İkinci sınıf vatandaşlık. Netanyahu, senin ve hükümetinin bu kararından sonra artık ülkeye hizmet etmek istemiyorum ve eminim ki yüzlerce kişi daha hizmet etmeyi bırakacak ve ordudan tahliye edilecek" diyen yüzbaşı Jmall, halkının ileri gelenlerine de 'Dürzilerin zorunlu askerlik hizmeti yerine getirmesinin sona ermesi için çalışmaları' çağrısı yaptı, ancak daha sonra bu mesaj silindi.

 

"İLK KEZ BUGÜN BAYRAĞI SELAMLAMADIM, MİLLİ MARŞI SÖYLEMEDİM"

 

Bir diğer Dürzi subay Shady Zaidan, Facebook hesabından, "Bugüne dek devletin bayrağı önünde gururla durdum ve onu selamladım. Bugüne dek milli marşı söyledim, çünkü bunun benim ülkem olduğundan ve herkesle eşit olduğumdan emindim. İlk kez bugün görev başında bayrağı selamlamayı, milli marşı okumayı reddettim" paylaşımında bulundu.

 

"BU ÜLKEYE HİZMET ETMEYİ KESİYORUM"

 

Bir muharebe birliğinin komutan yardımcısı olduğunu belirten Zaidan, "Herkes gibi bir vatandaşım ve her şeyimi devlete verdim. Ama sonunda kendimi 2. sınıf vatandaş buldum. Kendimi bunun bir parçası olmak için hazırlamadım. Ben de mücadeleye katılıyorum, bu ülkeye hizmet etmeyi kesiyorum" dedi.

 

YUNANİSTANDA Kİ YANGIN CİA-MOSSAD İŞİ...

Görüntünün olası içeriği: araba, ağaç ve açık hava 

Yunanistandaki Yangın HAARP teknolojisyle çıkarıldığı, Cia-Mossad ve Nasa'nın ortak operasyonu olduğu Yunan ve Asyalı uzmanlarca dile getirildi...

 

Yunan basınından flaş iddia: Siyonistlerin Grek Kültürü, Yunan halkına derin düşmanlıklarını hesaba katmadan İsrail ve ABDile yakınlaşmanın Yunanistana büyük bir felaket getirdiğinin altını çizen Yunan basını, 'Türkiye'yi suçlamak için ABD yaktı' gibi oyunlarla Yunanistan felaketlere sürükleniyor.

 

Yunan basını, Yunan halkının çok kötü kullanıldığını ve kandırıldığını, giderek soykırım ve yok olma koşullarına çekildiğini ifade ederek, Yunanlılar uyanamazsa ABD-İsrail gazlarıyla hareket ederse geleceği olmayan kötü senaryolarla Yunanistan yıkılmanın eşiğine doğru hızla gitmektedir dediler.

 

Yunanistanın beyin takımını oluşturan STK'ların ortak görüşü ise daha da şaşırtıcı: Osmanlının yıkımı ile Rum halkına vurulan yüzyıllık darbenin tek telafisi, Yunanlıların sınırları kaldırırarak TÜrkiye ile birleşme ve bütünleşmelerinde yatmaktadır. Yunan halkı bu gerçeği görmezse Anadolu ve Mezopotamia ile  bütünleşmede geç kalırsa içine girdiği AB-ABD-İsrail yaymyamlığı ile gerek medeniyeti yok olma riski ile karşı karşıya...

 

Yunanistan basını 90'ı aşkın kişinin ölümüyle sonuçlanan orman yangınıyla ilgili ilginç komplo teorilerini gündeme getirdi. Eleftheri Ora gazetesi, "Tüm bu toplu katliamı, Türkiye'yi, 'dost' Rusya'dan ödünç alınan teknolojiyle kundaklayıcı olarak suçlamak için belki de Amerikalılar düzenledi" iddiasında bulundu.

 

Yunanistan'da, başkent Atina yakınlarında meydana gelen 91 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin kaybolduğu orman yangınının "Türkiye'yi suçlamak amacıyla ABD tarafından çıkarılmış olabileceği" iddia edildi.

 

Atina'da yayımlanan Eleftheri Ora gazetesi, manşetten verdiği "Çipras bütün Yunanistan'ı yakmaya hazır-Kundaklayıcılar Erdoğan ile Putin" başlıklı haberinde, hükümete yakın kimi çevrelerin "Türk ajanların, Rus teknolojisini kullanarak 8 Türk askerin saklandığı Mati bölgesini ateşe verdiği yönünde senaryolar yaydığını" yazdı.

 

Gazetenin "Rafina yangınında Türk parmağıyla ilgili komplo teorileri" başlıklı başka bir haberinde de ABD ve NATO'nun, Türkiye'nin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya'ya  "yaklaşımı" nedeniyle "büyük sorun yaşadığı" belirtilerek, "Tüm bu toplu katliamı, Türkiye'yi, 'dost' Rusya'dan ödünç alınan teknolojiyle kundaklayıcı olarak suçlamak için belki de Amerikalılar düzenledi." ifadelerine yer verildi.

 

Kontra News gazetesi de "Attika'yı yabancı ajanlar ateşe verdi ve insanları diri diri yaktılar" başlıklı haberinde, yangının ardında Yunanistan'ı istikrarsızlaştırmak için örgütlü bir plan bulunduğunu ileri sürerek, YunanistanBaşbakanı Aleksis Çipras'ın da Bakanlar Kurulu'nda yaptığı konuşmasında bunu ima etttiğini yazdı.

 

Attikanea internet sitesinde yer alan bir makalede ise yangını, ABD'nin, NASA'nın lazer uyduları aracılığıyla MASERS ışınları kullanarak çıkardığı iddia edilirken, Megas Filippos isimli internet sitesi de yangın bölgesindeki otomobillerin camlarının erimiş olduğuna dikkati çekerek, yangının "ABD'nin sahip olduğu güdümlü DEW tipi enerji silahlarıyla çıkarıldığını" ileri sürdü.

 

Doğu Attika'daki yangınla ilgili bilgi kirliliğinin yoğun yer aldığı sosyal medya hesaplarında ise "Rothschildler bizi lazer silahla yaktı" yorumları yapılırken, Yunanistan'ın, orman yangınının ardından ABD tarafından HAARP sistemi aracılığıyla meteorolojik saldırıya da uğradığı, saldırının 11 bofor kuvvetinde fırtına oluşturarak şiddetli yağmur ve sele neden olduğu iddiasında bulunuldu.

 

 Vradini gazetesi, cumartesi günkü sayısında, Atina'nın doğusunda yer alan Mati'de çıkan yangında, Türkçe konuşan 8 yabancının kurtarıldığını belirterek, bu kişilerin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan FETÖ üyesi 8 firari asker olduğunu iddia etmişti.

 

Mora Yarımadası’ndaki Aigialia Metropoliti Amvrosios ise yaptığı açıklamada, Atina'daki yangın felaketini Aleksis Çipras'ın ateist olmasına bağlamıştı.

 DONALD SİZİ DİZE GETİRECEĞİM, BİZE BOYUN EĞMEZSİNİZ HA DEDİ, ERDOĞAN DA HA ... GİT DEDİ...

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Donald Trump’ın serbest bırakılması için çağrı yaptığı rahip Andrew Craig Brunson’un tutukluluğuna devam kararı verilmesi Amerikalıları çıldırttı. ABD’li altı senatör, uluslararası finans kuruluşların Türkiye’ye kredi vermesinin kısıtlanmasını öngören bir yasa taslağı hazırladı.

Altı ABD’li senatör, “Türk hükümeti ABD vatandaşlarının tutukluluk haline son verene kadar” uluslararası finans kuruluşların Türkiye’ye kredi vermesinin kısıtlanmasını öngören bir yasa taslağı hazırladı.

Senatörlerin attığı bu adım Çarşamba günü İzmir’de yargılanan ABD’li rahip Andrew Brunson’ın tutukluluğuna devam kararını izliyor.

Senato dış ilişkiler komitesinin yaptığı açıklamaya göre bazıları Cumhuriyetçi, bazıları da Demokrat Parti’den olan senatörlerin hazırladıkları yasa taslağı “Türkiye Uluslararası Finansal Kurumlar Yasası” adını taşıyor.

 

ERDOĞAN, ÇÖZÜM MİLLİ PARA İLE TİCARET

Görüntünün olası içeriği: Orhan Gür, gece ve takım elbise 

 

ERDOĞAN, KUR BASKISINDAN KURTULMANIN EN İYİ YOLU MİLLİ PARALARLA TİCARET...

Başkan Erdoğan, Brüksel’de düzenlenen NATO devlet ve hükümet başkanları zirvesinden dönerken yaptığı açıklamada kur baskısından kurtulmanın yolunun milli para ile ticaret yapmak olduğunu söyledi.

Başkan Erdoğan, Brüksel’de düzenlenen NATO devlet ve hükümet başkanları zirvesi dönüşü uçakta aralarında Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan’ın da bulunduğu gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

ÇÖZÜM MİLLİ PARA İLE TİCARET

 

Erdoğan “Kur baskısı sadece Türkiye için değil, her yer için geçerli. Kur baskısı denen olayı frenleyebilecek olan en iyi araçlardan biri, uluslararası platformda milli paralarla ticaret yapmaktır. Bunu Rusya ile konuştuk, kısmen başladık. İran ile kısmen başladık. Çin ile de konuşuyoruz. Ticaret Bakanlığımızın, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın bu konudaki görüşmeleri çok önem arz ediyor. Alış verişi milli paralarla yaptığımız oranda kur baskısı da azalacaktır. Ama bunu tümüyle sıfırlamak tabii ki mümkün değildir.

O tabii ki tartışmasız. Makro ve mikro ekonomik dengeler anlamında hassasiyetimizi korumaya devam edeceğiz. Bu hususta kararlılık önemli. Ekonomide söylem birliği de çok önemli. Her ağızdan ayrı bir ses çıkmamalı. Olumsuzluklara fırsat vermeyeceğiz.” dedi.



ETİKETLER : DÜNYA ve TÜRKİYE'DE GÜNDEM
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA