ATAŞEHİR'DE HEMŞERİLERİMİZ DESTAN YAZMAKTADIRLAR...

Ataşehir gibi Mega şehrin, mega bir gökdelenler şehri olmasında en büyük pay sahiplerinden biri Battal İlgezdi olurken, bir diğer aktör ise hemşerilerimiz oldular.
Bu haber 2018-07-26 08:51:14 eklenmiş ve 3123 kez görüntülenmiştir.

 

ATAŞEHİR'DE  HEMŞERİLERİMİZ DESTAN YAZMAKTADIRLAR...

 

Hemşerilerimiz İstanbul genelinde, Ataşehir gibi bir çok ilçede destan yazmaktadırlar.  Ataşehirin  2009’da Belediye olmasıyla birlikte,  ilçe vasfı dahi olmayan İstanbul'un Ataşehir İlçesi ; günümüzde İstanbul un en büyük gökdelenlerinin yükseldiği mega bir  şehre dönüşmüş bulunmaktadır.

 

Ataşehir gibi Mega şehrin, mega bir gökdelenler şehri olmasında en büyük pay sahiplerinden biri Battal İlgezdi olurken, bir diğer aktör  ise hemşerilerimiz oldular.

Ataşehir Bld. Bşk Yrd. Orhan Çerkez

Ataşehir Bld. Başkan Yrd. Orhan Çerkez Başta olmak üzere hemşerilerimiz bu mega şehirde, bu gökdelenler şehrinde deyim yerindeyse adeta  destan yazmaktadırlar.

 

Ataşehiri  Belediye olduğundan beri, Ataşehiri  bütün gücüyle halkın hizmetinde olan bir belediyeye çeviren yönetim kadrosunun içinde yer alan Bşk Yrd. Orhan Çerkez, son yıllarda hemşeri camiamız içinde giderek STK alanına yaptığı katkılarıyla da öne çıkan bir isim. Çerkez STK alanında İstanbul Anadolu Yakasında bölgemizin en güçlü isimlerden biri olarak öne çıktığı gibi, mega şehir İstanbulu yönetecek kapasitede bir beyin.

 

Ataşehirde KARDER (Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu)nun da başkanı olan, bölgemize yönelik etkinlik ve bölge dernekleri içinde yaptığı çalışmalarla, ortaya  koyduğu icraat ve  de etkinliklerle de örnek bir insan Çerkez.  Ataşehir'de Çerkez gibi öne çıkan bir STK'cı hemşerimiz ise Qımıli Dernek Başkanı Aşkın Şit.

 

ATAŞEHİRDE GIDA TURİZM-HİZMET SEKTÖRÜNDE HEMŞERİLERİMİZ DESTAN YAZMAKTADIRLAR...

Turizim hizmet Sektörü, gıda sektöründe de  hemşerilerimiz giderek İstanbulun en büyük gökdelenler ilçesine dönen Ataşehirde adeta destan yazmaktadırlar..

 

ET'İN DOKTORU BÜLENT MAVZER...

Bu hemşerilerimizin başında ise Et ve Et Ürünleri konusunda ki uzmanlığı ile öne çıkan Site Et- Site Kebap Salonlarının sahibi Bülent Mavzer gelmektedir.

 

Site Et,  et ürünleri üzerine Ataşehir bölgesinin et ihtiyacını karşılayan, en kaliteli, en sağlıklı eti sunan pazarlama ve satış ünetesinin yanı sıra; işlettiği Site Kebap salonu ile de  et ve et ürünleri, envai çeşit yemekleri, pide ve kebap çeşitleriyle, sunduğu doğal ürün konseptiyle  adeta bağımlılık yapan harikulade tat ve lezzetlerin sunulduğu bir mekan.

 

MAVZER, NEBİOĞLU DÖNERLE ATAŞEHİR GÖKDELENLERİNİ DOĞAL-YERLİ-ORGANİK ET'LE BULUŞTURDU...

 

Site Et'in sahbi Mavzer  "GÖÇÜ GÜCE DÖNÜŞTÜRDÜLER" Haberimizde de belirttiğimiz gibi ortakları Hikmet ve İzzet Arda, Şenol Mavzer'le birlikte Ataşehir Gökdelenlerini doğal-organik etle, dönerle buluşturarak Ataşehirin en önemli mekanlarından biri olan Nebioğlu Döner'i hayata geçirdiler.

Ataşehirde Gıda sektöründe öne giderek öne çıkan bir diğer hemşerimiz ise iş adamı Özcan Mavzer. Mavzer'in sahibi olduğu Nefis Et-Nefis Gıda firması da İstanbulun her iki yakasına da et ve et ürünlerini tedarik etmesiyle öne çıkan bir isim.

 

İSTANBUL'DA TURİZM -HİZMET SEKTÖRÜNÜN BAŞINI HEMŞERİLERİMİZ ÇEKMEKTEDİR...

 

İstanbul genelinde turizm hizmet sektöründe giderek başı çeken hemşerilerimiz, Mezopotamya ve Anadolunun cihanşumul kültürünü, ırk-dil-din üstü üstün kültürünü  en iyi şekilde bu alana da taşımakta, yaşatmaktadırlar...

Osmanlı Yemek Kültürü, Dünya Mutfağının yanı sıra Eski Rum Yemek Kültürünü-Meyhane Kültürünü de en iyi şekilde yaşatmakta, yaymaktadırlardır.

Hemşerilerimizden Mustafa Bağcının işlettiği  Kadıköy Göztepedeki Kavala Balık Lokantası, Kavacıkta Balık Sofrası gibi mekanlar sizi eski istanbulun o güzel rum meyhaneleri atmosferi içine çekerek harika vakit geçirmenizi, yemek yemenizi sağlamaktadır.

Arnavutköyde Tarihi Baklalı Tesislerini işleten hemşerilerimizin menulerinde de de aynı kültürün izlerine fazlasıyla rastlamaktayız. Örneğin Tarihi Baklalı Tesislerinde soğuk bir mezenin tadı harikaydı. Et-Balık alanıda ki uzmanlığı ile öne çıkan tesisin işletmecilerinden Cahit Şit bu nedir diye sorunca Rum Cacığı demesi hemşerilerimizin yemek kültürününün  nasıl beynelmilel olduğu  da kendiliğinden ortya çıkmaya başlıyordu...

Bir başka deyişle Osmanlının yıkımıyla birlikte yüzyıllık ırkçı-diktatör TC tarihinde ırk-ırkçılığı, faşizmi bu topraklara ekmek isteyen günümüzde ise terör ordu ve örgütleriyle, diktatörlüklerle  halkları ırk-ırkçılığa, faşizme, soykırıma çekmeye çalışan küresel soykırımcı firmaların  planları Anadoluı ve Mezopotamyanın üstün kültürü karşısında  ters teperek tarih olmaya başladı. 

 

Ak Parti iktidarının da etkisiyle yeni Türkiye Çin'in sınırlarından Afrikanın derinliklerine ırk-dil, din üstü yeniden bir siyasal yapılanmayla bütün dünyayı etkilemeye, bu topraklardan sökülüp atılmaya çalışılan Rum-Ermeni gibi bu toprakların asli unusrları olan halklar yüzlerini ve yönlerini yeniden Türkiye'ye çevirmeye başladılar.

 

Türkiye ise devlet olarak eski ırkçı -faşist yapılanma ve anlayışları yerle bir ederek Türkiye'nin tarihi misyon ve mirasına sahip çıkan, giderek dünyaya örnek olmaya başlayan  bir yapılanmaya doğru  kayarak medniyet bakımından insanlığın ortaya çıkardığı bin yılların kültürünün mirsaçısı-koruyucusu da olmaya başlayan yapılanmasıyla dünya genelinde giderek öne çıkmaya başladı.  Tarih boyunca olduğu gibi Türkiye'nin bu üstün kültürel yapıya kaymasını sağlayan ana etkelerin başında Mezopotamya ve Anadolunun beynelmilel cihanşumul kültürü gelşmektedir. Günümüz Türkiyesinde bu kültür turizm-hizmet sektörünün ana belirleyici kültürü de olmaya başladı.

 

ATAŞEHİR BELEDİYESİ TIKLAYINIZ...

 

SİTE ET-SİTE KEBAP TIKLAYINIZ...

 

NEBİOĞLU DÖNER TIKLAYINIZ...

 

KAVALA BALIK LOKANTASI TIKLAYINIZ...

 

TARİHİ BAKLALI TESİSLERİ TIKLAYINIZ...

 

 

ETİKETLER : ATAŞEHİR'DE HEMŞERİLERİMİZ DESTAN YAZMAKTADIRLAR...
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA