FETÖ'NÜN İLK MAĞDURLARINDAN PROF.DR. İHSAN SÜREYYA SIRMA, DİNİMİZİ BİLMİYORUZ...

FETÖ'NÜN İLK MAĞDURLARINDAN BİRİ, PROF.DR. İHSAN SÜREYYA SIRMA, DİNİMİZİ BİLMİYORUZ, BU CEHALET DE MÜSLÜMANLARIN KULLANILMASINI BERABERİNDE GETİRİYOR...
Bu haber 2018-07-22 08:01:00 eklenmiş ve 1240 kez görüntülenmiştir.

 

FETÖ'NÜN İLK MAĞDURLARINDAN BİRİ, PROF.DR. İHSAN SÜREYYA SIRMA, DİNİMİZİ BİLMİYORUZ, BU CEHALET DE MÜSLÜMANLARIN KULLANILMASINI BERABERİNDE GETİRİYOR...

 

İslam tarihçisi Prof. Dr. Süreyya Sırma, “Yirmi sene önce ben ilahiyat fakültesinde iken bu insanlar benimle de uğraştılar.O zamanki dekanım asistan alacaklarını fakat hepsinin nurcu olmasını istediklerini söyledi. Ben de itiraz ettim; kim kazanırsa onun olması gerektiğini söyledim. Bu konuda onlarla aynı fikirde olmadığım için benim görevime son verdiler” dedi.

 

Sırma, Gülen’in o dönemde de İsrail ve Yahudiler aleyhinde asla konuşmadığını belirterek, “Yahudi çocukları için ağlayan Gülen, Filistinli çocuklar için ağlamadı” diye konuştu.

 

 İslam Tarihçisi ve Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın da Paralel Yapı’nın mağduru olduğu ortaya çıktı.  Prof. Sırma, Fetullah Gülen hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın sorularımıza verdiği cevaplar şöyle:

 

DÜNYA MÜSLÜMANLARI DİNİNİ VE KUR’AN’I BİLMİYORLAR

 

İslam Coğrafyası’nın günümüzdeki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz. Sizce neden bir İslam Birliği kurulamıyor?

 

Bence dünya Müslümanları inandıkları dini ve Kur’an’ı bilmiyorlar. Bilmedikleri için de Kur’an’a ve İslam’a aykırı davranıyorlar. Bu durumdan çıkabilmeleri için tekrar İslam’ın öğrenilmesi lazım. Cehaletleri sürdüğü sürece Müslümanlar birbirini öldürecek ve tekfir edecekler. Tek çare; İslam’ın yeniden öğrenilmesidir.

 

MÜSLÜMANLAR SEKÜLER OLDU, DÜNYEVİLEŞTİ

 

AK Parti’nin Türkiye’deki İslami hayatın yaşanılmasını kolaylaştırması ve Türkiye tarihinde İslam’ın yaşanılması konusunda neler söylersiniz?

 

Bu söylediklerimi yayınlar mısınız, sansür uygular mısınız bilmiyorum ama AK Parti döneminde Müslümanların çok rahatladıklarını ve fazlasıyla seküler olduklarını düşünüyorum. Dünyevileştiler ve on beş sene önceki o İslami şuuru kaybettiler. Çok İmam-Hatip ve İlahiyat açılıyor ama insanlar bizim Kur’an’dan öğrendiğimiz İslam’a bağlılıktan uzaklaştılar. Dünyaya daldıkça dini unuttular. Bunu bir şekilde telafi etmek lazım. Sekülerleşince güzel ev, araba aldılar fakat kitap almaz, okumaz oldular. Okumayınca da İslam’a aykırı durumlar ortaya çıkıyor. Mesela bundan yirmi yıl önce boşanma durumları çok azdı. Ama şimdi on çiftten yedi, sekizi boşanıyor. Bunlar İslam’ı bilmemekten kaynaklanıyor. Böyle giderse felakete gidebiliriz. Bu durumun çözümü ancak Müslümanların dinlerini, Peygamberlerini öğrenmelerinden geçiyor. Bugün “Müslüman gençliği” futbolcuları tanıdıkları kadar sahabeleri tanımıyorlar. Kur’an’ı ise hiç bilmiyorlar. Böyle olunca da dünyevi, özellikle de internet üzerinden bir yaşam sürüyorlar. Düzelmek ancak okumaya dönmekle mümkün olacaktır.

 

BEN SOSYAL MEDYAYA KARŞIYIM

 

Sosyal medyanın ailelerin, evliliklerin dağılmasında etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?

 

Belki yadırgayacaksınız ama ben sosyal medyaya karşıyım. Tembellerin, işi olmayanların uğraştığı bir alan olarak düşünüyorum. İnsanlar sosyal medyada zaman geçirdikleri kadar kitapla meşgul olmuyorlar. Diyorum ki; bu internet bir gün kapatılırsa bu insanlar şaşırır, yaşamayı unuturlar!

 

O ADAMI (FETULLAH GÜLEN’İ) BEN KIRK SENEDİR TANIRIM

 

Son zamanlarda paralel yapı meselesi ortaya çıktı. Bu anlamda Fetullah Gülen’in Müslümanlara karşı farklı bir tavır ortaya koydu. Siz bu tavrı nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Ben kırk senedir söylerim, pek ciddiye alınmaz. O adamı ben kırk senedir tanırım, çıkardığı fitneleri ve inancındaki zayıflığı bilirim. Onun din açısından söylediği söylemler çok yanlış. Peygamber Efendimiz savaş suçlularına vermediği cezayı, insanların mahremlerini araştıranlara vermiştir. Bunlar nasıl cevaz veriyor ki, insanlar video kayıtlarına alınıyor. Bu İslam ile bağdaşan bir şey değil. Yapmadıkları söyleniyor ama o zaman neden tehditkâr bir tavır takınıyorlar?

 

BEN İLAHİYAT FAKÜLTESİNDE İKEN BU İNSANLAR BENİMLE DE UĞRAŞTI

 

Siz de onlarla bir sorun yaşadınız mı?

 

Yirmi sene önce ben ilahiyat fakültesinde iken bu insanlar benimle de uğraştılar.  O zamanki dekanım asistan alacaklarını fakat hepsinin nurcu olmasını istediklerini söyledi. Ben de itiraz ettim; kim kazanırsa onun olması gerektiğini söyledim. Bu konuda onlarla aynı fikirde olmadığım için benim görevime son verdiler. Bunun o zamanki faili; Suat Yıldırım’dır.

 

İnşallah onlar da tövbe eder, bunun yanlış olduğunun farkına varırlar. Zira Müslüman Müslüman ile uğraşmamalı.

 

GÜLEN’İN ÜLKEYİ ELE GEÇİRME GAYRETİNİ ABD’LİLERE  SORMAK LAZIM!

 

Sizce Fetullah Gülen ülkeyi ele geçirme gayreti içerisinde miydi?

 

Hangi gayret içinde olduğunu ben bilmiyorum. Bunu Amerikalılara sormak lazım. Fakat iyi niyetli olmadığına inanıyorum.

 

GÜLEN YAHUDİ ÇOCUKLARINA AĞLADI!

 

Gülen’in Mavi Marmara ile ilgili tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

  Mavi Marmara olayı yaşanmadan önce de tavrı aynıydı. Bir gün Yahudiler bir ambulansı vurdular ve bir bebek şehit oldu. Ben o zaman televizyon programı yapıyordum. Fetullah Gülen’in Yahudi çocuklarına ağladığını fakat bu bebeğe veya bebeklere ağlamadığını sorguladım. O zaman da tavrı aynıydı. Asla İsrail ve Yahudiler aleyhinde konuşmazdı.

 

İSRAİL’E ASLA BEDDUA EDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

 

AK Parti’ye beddua ederken bu tür bedduayı İsrail’e etmesini bekler misiniz?

 

İsrail’e asla beddua edeceğini düşünmüyorum. Yayınlar mısınız bu söylediklerimi ama ben bu durumu kendisinin oluşturduğunu düşünüyorum. Onlara zamanında çok imkân verdi, hiç sorgulamadı. Şimdi de çekiyor. Rabbimden Müslümanlara şuur vermesini niyaz ediyorum. Müslüman kardeşlerim, kendi ağabeyleri, hocaları, şeyhlerinin dediği gibi değil de Kur’an’ın, Peygamber Efendimizin dediği gibi yaşasınlar. Başka türlü kurtuluşa eremezler.

 

ÖNEMLİ OLAN ÖRTÜNÜN ANLAMINI YAŞAMAK

 

Günümüzdeki tesettür anlayışı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

 

Tesettür ile ilgili bir gün hanımıma şunu söyledim; başörtü takmak her şey değildir, önemli olan o örtünün anlamını yaşamaktır. Kız çocuklarımızı görüyorum.

 

Halleri İslam ile hiç bağdaşmıyor. Bu kızlarımız İslam ile hiç alakası olmayan bir tesettür içine giriyorlar. Gençlerimizin ne için tesettüre girdiklerinin şuurunda olmaları gerekmektedir.

ETİKETLER : FETÖ'NÜN İLK MAĞDURLARINDAN BİRİ PROF.DR. İHSAN SÜREYYA SIRMA DİNİMİZİ BİLMİYORUZ
Diğer DİN KÖŞESİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA