DİZAYİ, PKK KÜRTLERİ DEĞİL YABANCI İŞGALCİ GÜÇLERİ TEMSİL EDİYOR...

IKBY Hükümet Sözcüsü, Türkiye'ye Övgü Yağdırıp PKK'nın küresel işgalci güçlerin taşeron örgütü olduğunu ifade ederek Türkiye'nin bu örgüte operasyonun da her destek verilecektir dedi.
Bu haber 2018-07-19 05:56:37 eklenmiş ve 1199 kez görüntülenmiştir.

 

DİZAYİ, PKK KÜRTLERİ DEĞİL YABANCI İŞGALCİ GÜÇLERİ TEMSİL EDİYOR...

 

IKBY Hükümet Sözcüsü, Türkiye'ye Övgü Yağdırıp PKK'nın küresel işgalci güçlerin taşeron terör örgütü olduğunu ifade ederek Türkiye'nin bu örgüte operasyonun da hertür destek verilecektir dedi.

 

PKK küresel güçlerin desteğiyle bütün Kürdistan coğrafyasını tehdit etmekte, yabancı işgalci güçlerin Kürdistan coğrafyasında operasyon yapmaları için hertür ortamı sağlamaya çalışmaktadır. 

 

Dizayi bu yüzyıl içinde bütün Kürdistan coğrafyası Türkiye'ye bağlanacak, Kürdistasn Türkiyeden idare edilecektir. Kürtlerin dünya çapında en büyük başkenti İstanbuldur. Türkiye ve Kürtlerin yaşamsal önemde birbirlerine bağlı olduklarını ifade eden dizayi bu bağ sağlam bir şekilde rayına oturmadıkça Kürtlerinde Türkiyenin de geleceği olmayacaktır. Kürdistan ve Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Kürtleri düşürmeye yem etmeye çalışan korsan terör devleti israil ile Kürdistanı her alanda işgal etmeye çalışan Küresel soykırımcı kürt düşmanı katil firmalara  hizmet eden taşeron terör örgütleri sorunu vardır dediler. Bu küresel katil soykıeımcı firmaların yüzyıllardır kürtleri ve kürdistanı işgal etmek için kürtleri soykırıma uğratmak için şeytanın aklına gelmeyen yöntemlerle kürtlere saldırmaktadırlar. Adı ne olursa olsun terör örgütleride bu küresel katillerin lejyonlarıdırlar...

 

IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, sorunların olduğu dönemde bile Türkiye'nin sınır kapılarını ve petrol vanalarını kapatmadığını söyleyerek "PKK ile mücadelede tüm çabalarımızı harcayacağız" dedi.

18 Temmuz 2018 Çarşamba Irak, Türkiye, PKK, Politika, Dünya

 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, terör örgütü PKK'nın sınır bölgelerindeki varlığının eski Irak rejimi dönemine dayandığını ve IKBY halkının rızasıyla olmadığını söyledi.

 

"PKK VARLIĞI, IKBY HALKI VE HÜKÜMETİNİN RIZASIYLA OLMADI"

 

Dizayi, PKK'nın Irak, İran ve Türkiye sınır bölgesindeki varlığı ile Türkiye-IKBY arasındaki ilişiklerine dair değerlendirmelerde bulundu. Örgütün, Suriye'de faaliyetlerine başlamasından sonra, Irak'taki mevcut konuşlandığı bölgelere ilk defa 1980'li yıllarda Baas Rejimi döneminde geldiğini hatırlatan Dizayi, "PKK'nın bölgedeki varlığı hiçbir zaman IKBY halkı ve hükümetinin rızasıyla olmamıştır" ifadelerini kullandı.

 

IKBY Sözcüsü PKK'ya Meydan Okudu: Mücadelede Tüm Çabalarımızı Harcayacağız

"PKK İLE MÜCADELEDE TÜM ÇABALARIMIZI HARCAYACAĞIZ"

 

Dizayi, örgütün söz konusu bölgelere kimsenin onayı olmadan yerleştiğini söyleyerek, PKK'nın bölgeden çıkması için tüm çabalarını harcayacaklarını söyledi.

 

"BUNLARIN VARLIĞI KİMSE TARAFINDAN KABUL GÖRMÜYOR"

 

Örgütün işgali nedeniyle sivil yerleşim alanlarının boşaltıldığına dikkati çeken Dizayi, "Bunların varlığı kimse tarafından kabul görmüyor. (İşgal edilen) 300 köye hizmet götürülememesi PKK'nın varlığından kaynaklanıyor" dedi.

 

IKBY Sözcüsü PKK'ya Meydan Okudu: Mücadelede Tüm Çabalarımızı Harcayacağız

BÖLGEDEN ÇEKİLMELİ ÇIKIŞI

 

PKK'nın ve İran'a muhalif grupların sınır bölgelerinden Türkiye veya İran'a herhangi bir saldırı yapmasına karşı olduklarını kaydeden Dizayi, söz konusu örgütün bir an önce bölgeden çekilmesi gerektiğini yineledi.

 

"SORUNLARIN OLDUĞU DÖNEMDE BİLE TÜRKİYE SINIRLARINI KAPATMADI"

 

Dizayi, Türkiye ile IKBY arasındaki ilişkilerin kopmadığını dile getirerek, "Sorunların olduğu dönemde bile Türkiye'nin sınır kapılarını ve petrol vanalarını kapatmadı. Bu bizim için memnuniyet verici" dedi. Tüm sorunların diyalog ve müzakere yoluyla çözümünün mümkün olduğunu vurgulayan Dizayi, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, Başkan Erdoğan'ın resmi daveti üzerine Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaretin ikili ilişkilerin güçlendirilmesine vesile olması temennisinde bulundu.

ETİKETLER : DİZAYİ PKK KÜRTLERİ DEĞİL YABANCI İGALCİ GÜÇLERİ TEMSİL EDİYOR...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA