ŞEYH SAİT ÜLKE GENELİNDE ANILIYOR....

ŞEYH SAİT ölüm yıldönümünde Türkiyenin her tarafında anılmaya başlandı... Şeyh Saidi anan müslüman Kürtler sizin gibi büyük insanların açtığı yoldan, ırkçı-puta tapıcı siyonist sistemi tarihe gömüyoruz dediler.
Bu haber 2018-06-29 10:53:56 eklenmiş ve 3407 kez görüntülenmiştir.

 

ŞEYH SAİT ÜLKE GENELİNDE ANILIYOR....

 

ŞEYH SAİT ölüm yıldönümünde Türkiyenin her tarafında anılmaya başlandı... Şeyh Saidi anan müslüman Kürtler sizin gibi büyük insanların açtığı yoldan, ırkçı-puta tapıcı siyonist sistemi tarihe gömüyoruz dediler. Osmanlıya tarihi miras misyonuna sahip çıkan Yeni bir devlet inşa ettik-ediyoruz.  Siyonist-ırkçı-puta tapıcı tc müslümanlar tarafından yıkıldı. Yeni sisteme geçildi. Ruhunuz şad olsun... dediler...

 

ŞEYH SAİT IRKÇI-PUTA TAPICI ESKİ TC'NİN KÜRTLERİN DEVLETİ OLMAYACAĞINI, OSMANLI ve HİLAFET YOKSA KÜRTLERİN DE OLAMAYACAĞINI  BEYAN EDEREK IRKÇI-PUTÇU-SİYONİST TC REJMİNİ  TANIMAMIŞTI...

1925— Diyarbakır İstiklal Mahkemesince 28 Haziran 1925'te idama mahkum edilen Şeyh Said ve 46 dava arkadaşı dar ağaçlarına asılmak suretiyle katledildiler. Kürtlerin yaşadığı tüm bölgelerde tekkeler, zaviyeler ve medreseler kapatıldı. Halifeliğin kaldırılması ve tamamen türkçü bir sistemin dayatılması üzerine Şeyh Said Efendi(rha) ve tüm Kürt ileri gelenleri bir durum değerlendirmesi yapmış ve karşı çıkılmaması durumunda bu vebale ve zulme ortak olunacağı anlamına geleceği kanaatine varılarak ‘bizi Osmanlı devletine bağlayan yegane bağ İslam Şeriatı ve Halife idi; şimdi bu ikisi de ortadan kaldırıldığına göre aramızdaki birliktelik hukuku tamamen sona ermiştir' diyerek kıyam etmişlerdir.

Diyarbakır'ın da kontrolünü ele almayı başaran Şeyh Said Efendi'ye bağlı güçler burayı ellerinde tutmayı başaramamış ve nihayet bu kıyama öncülük eden kadronun çoğu esir edilmişler, daha sonra İstiklal Mahkemelerinde göstermelik bir yargılamanın ardından; ta başından beri belli olan idam kararı apar topar infaz edilmiştir.

ETİKETLER : ŞEYH SAİT ÜLKE GENELİNDE ANILIYOR....
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA