AK PARTİ ÇİN'DEN AFRİKA'YA MİLYARLARI TEMSİL EDEN TARİHİ BİR MİTİNGE İMZA ATDI...

Dün İstanbul'da iki miting vardı. Ak Partinin Yeni Kapıda yapılan dev Mitinginin olduğu saatlerde HDP'nin de Bakırköy Halk Pazarında Mitingi vardı. Ak Parti Mitingine 1,5 Milyona yakın insan katılırken, HDP mitingine ise 15 bine yakın insan katıldı. Bir başka deyişle HDP ve muhalefet Ak Partinin ancak binde birine denk gelebildi.
Bu haber 2018-06-18 11:35:13 eklenmiş ve 1713 kez görüntülenmiştir.

 

AK PARTİ ÇİN'DEN AFRİKA'YA MİLYARLARI  TEMSİL EDEN TARİHİ BİR MİTİNGE İMZA ATDI...

 

Dün İstanbul'da iki miting vardı. Biri Ak  Parti diğeri HDP'nin mitingi vardı. Doğu Medya olarak her ikisini de takip etdik. Ak Parti Mitinginde dünya ve insanlığın kurtuluşunun emarelerini gördük.

 

Dün Ak Partinin Yeni Kapıda yapılan dev Mitinginin olduğu saatlerde HDP'nin de Bakırköy Halk Pazarında Mitingi vardı. Ak Parti Mitingine 1,5 Milyona yakın insan katılırken, HDP mitingine ise 15 bine yakın insan katıldı.  Bir başka deyişle HDP ve muhalefet Ak Partinin ancak binde birine denk gelebildi.

 

Ak Parti mitingine klasikleşmiş kürdü-arabı-çerkezi türkü... deyimi hafif kaldı Kürdistan, Türkistan, Afganistan, Pakistan, Arabistan, Suriye, Irak,  Afrika... Çin'in sınırlarından Afrika'nın derinliklerine halklardan devletlerden  katılım oldu. İstanbul, İstanbul tarihinde görülmemiş bir dev ve tarihi mitinge ev sahipliği yaparken İslam dünyasının, mazlum milletlerin Türkiye öncülüğünde nasıl giderek şaha kalktığının da en önemli göstergelerinden biri oldu. Öğle saatlerinden itibaren Miting bitene kadar insan seli, milyonlar yeni kapıdaki miting alanına akmaya devam etdi. Alana sığmayan on binler Yenikapı sahillerini doldurdular.

 

Bu miting İslam Dünyasının tek liderinin Türkiye olduğunu, İslam Dünyası Halifesinin de Erdoğan olduğunu ortaya koyan bir miting oldu. Komedi muhalefet partilerinin anketlerin gizleme oyunlarına karşın Ak Partinin 24 Haziran seçimlerini %65-70 bandında rahatlıkla seçimi alacağını ortaya koyarken şişirilmeye çalışılan muhalefetin ise iyice çökeceğini ortaya koyan önemli bir örnek oldu. Bu gayri milli muhalefetin neden çökmeye ve bitmeye mahkum olduğunu da her iki miting haberimzde yaptığımız analizlerle sizlere taşımaya çalıştık.

Gaziantep'teki  soykırım örneğinden yola çıkarak Kürt aile ve aşiretlerini nasıl terör örgütleri tarafından  yok edildiklerini örnekleriyle ortaya koymaya çalıuştık.  Kürtler başta olmak üzere 80 milyonu hedef alan terör ve terörizme karşı muhalefetin nasıl komik bir durumda olduğu, bir projesinin olmadığını, dünya genelindeki mazlum millet ve halkların neden Ak Partiye aktıklarının da en önemli göstergelerinden biri de bu miting oldu...

 

BU MİTİNG MİLYONLARIN KÜFRE- KATİL KÜRESEL FİRMALARIN SOYKIRIMINA KARŞI, İNSANLIĞA KIYAMETİ DAYATAN KATİLLERE KARŞI MÜSLÜMAN HALKLARIN- MAZLUM MİLLETLERİN YÜRÜYÜŞE GEÇTİĞİNİ ORTAYA KOYDU...  BU MİTİNG YAŞANACAK KIYAMETİN AYAK SESLERİNİN YÜRÜYÜŞÜYDÜ...

 

Bu Mitingde gördüğümüz en önemli gerçek ise Müslüman millet ve hakların ırk-ırkçılık hastalığını yendikleri, gerçek tehdit ve tehlikenin küresel katil firmalarla onların dünya ve dünya halklarını düşürmek için kurdurdukları siyonsit terör devleti israil olduğu, küresel katillerin dünya ve insanlığa dayattıkları kıyamet geçeğinin net olarak görüldüğü, kürt-türk-arap, ırk-mezhep sorunlarının halkları düşürmek için birer yem, birer oyun  olduklarını ortaya koyan, Müslüman ve dünya halklarının artık bu yemleri yemediğinin ortaya çıktığı  bir miting oldu.

 

Bu miting, uyanan İslam Dünyası ile, Müslüman halklarla, mazlum halklarla Küresel Katiller-Soykırımcılar arasında yaşanacak büyük savaşın giderek yaklaştığı gerçeği oldu. Ak Parti mitingine akan milyonlar günün birinde milyar olup küresel katillerin kurduğu terör devleti İsraile doğru harekete geçeceklerinin  de en önemli kanıtı oldu. Küresel katillerin neden coğrafyalarımıza terör ordularını döşediklerini, neden bizlere soykırımı dayattıklarının da  en önemli göstergelerinden biri oldu. Müslümanlar bütün dünyaya dünyanın en büyük sorununun küresel katiller ve bunların kurdurduğu israil terör devleti olduğunu bu dev mitingle bütün dünyaya dünyaya taşıdılar.

 

Bu yüzyıl içinde dünyayı geren, patlatma noktasına getiren israil terör devleti ile bu devleti besleyen gizli siyonist iran rejminin sadece Müslüman milletler tarafından değil Çin ve Rusya halklarının, Asya halklarının  da dahil olacağı bir dünya savaşıyla bu rejimlerin ve bu rejimleri besleyen küresel katillerin sonlarının yaklaştığı gerçeği oldu...

 

Bu Mitingle Ortaya çıkan bir diğer gerçek ise Çin'in sınırlarından Afrika'nın derinliklerine mazlum halkların Türkiye öncülüğünde yeniden siyasal yapılanmalarla ırk-mezhep sınırlarını yok edecekleri gerçeğiydi... Bir başka deyişle mazlum milletler ve halkların Kürersel soykırımcı teröristlere, küresel soykırımcı aile ve firmalara karşı harekete geçtiğinin en somut göstergesi İstanbul -Türkiye'deki milyonların artık yürüyüşe geçtiğiydi. Dünya ya küresel katillerin-soykırımcıların tasallutundan-işgalinden çıkacak yada patlayacak gerçeğinin düyaya gösterilmesi oldu... Dünya ve insanlığın  kurtuluşunun Müslüman milletlerin yürüyüşüyle başladığı gerçeğinin somut ifadesiydi dünkü miting, bu yürüyüşünde İstanbul'dan bütün dünyaya  doğru başladığının açık göstergesiydi dünkü miting....

 

 

ERDOĞAN YENİ KAPIDA MİLYONLARA SESLENDİ...

 

Yenikapı tarihi mitinglerinden birini daha yaşadı. Milyonlarca İstanbullu bayram tatili demeden yağmur demeden AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi için Yenikapı'ya akın etti. Yenikapı'da milyonlarca İstanbullu'ya hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. 24 Haziran'da kükremeye var mısın İstanbul? 24 Haziran'da bir destan yazıyor muyuz? İstanbul, 24 Haziran'da vakit İstanbul vakti diyor muyuz? İrade erdem ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz? Maşallah ben inanıyorum, İstanbul kararını verdi. 24 Haziran Demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun" dedi. İşte Erdoğan'ın dev mitingde yaptığı o konuşma..

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti tarafından düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi" için Yenikapı Miting Alanı'na geldi.

 

"İSTANBUL... AŞKIM, SEVDAM, YARİM İSTANBUL"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, miting alanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Alanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrağı ve parti flamalarını sallayıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tezahüratlarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi"nde yaptığı konuşmasına, "İstanbul... Aşkım, sevdam, yarim İstanbul. Yoldaşım, sırdaşım, sığınağım İstanbul. Kardeşim, kaderdaşım, yoldaşım İstanbul. Sade bir semtini sevmenin bile bir ömre bedel olduğu İstanbul. Güleni şöyle dursun, ağlayanı bile bahtiyar İstanbul." diyerek başladı.

 

İstanbul'un bugün yine muhteşem olduğunu ve destan yazdığını, güç ve cesaret verdiğini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Gökkuşağı renklerini senden alır. Gümüş rengini senin yakamozlarından çalar. Şairler, asıl sana vurgundur, aşıklar sana tutkun. Mimarlar sana hayrandır, sultanlar sana meftun. Leyla sensin, Aslı sensin, Şirin sensin, gönülleri yakan kor ateş sensin İstanbul.

 

"SEN İSTİKBALİMİZİN KUTUP YILDIZISIN İSTANBUL"

 

Malazgirt'te Alpaslan'ın yüreğinde senin aşkın vardı. Kudüs'ü alırken Selahattin sana sevdalıydı. Ertuğrul'un ufkunu aydınlatan yine sendin. Söğüt'te Osmangazi fidanı senin için toprağa dikti. Osmanlı çınarı senin ilhamınla dallarını tüm cihana yaydı. Çanakkale'de Mehmetler senin için toprağa düştü. İstiklal Harbi'nde Anadolu senin için kıyama kalktı. Maraş'ta Sütçü İmam, Antep'te Şahinbey, Erzurum'da Nene Hatun senin için savaştı. Kastamonu'da Şerife Bacı yüreğine seni sardı. Pakistan'da Muhammed İkbal şiirlerini senin için yazdı. Afrika'da mazlumlar senin için dua etti. Sen, kırık kalplerin devasısın. Sen mazlumların umudusun. Sen istikbalimizin kutup yıldızısın İstanbul. Seni saygıyla, hürmetle, özlemle selamlıyorum İstanbul."

 

"EN BABA MİTİNGİ İSTANBUL'DA YAPIYORUZ"

 

İstanbul mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen kırık kalplerin devasısın, sen mazlumların umudusun, istikbalimizin kutup yıldızısın İstanbul" ifadeleriyle başladı. Babalar Günü'nü de unutmayan Erdoğan, "Tüm babaların bu güzel gününü tebrik ediyorum. Böyle bir günde bizde en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. Rabbim nazardan saklasın İnşallah. 6 günümüz var. Bu muhteşem meydandan İstanbul'un tüm ilçelerindeki kardeşlerime sevgilerimi yolluyorum" dedi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük İstanbul Mitinginde yaptığı konuşmaya şöyle devam etti:

 

"24 HAZİRAN DEMOKRASİ BAYRAMIMIZ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN"

 

24 Haziran'da kükremeye var mısın İstanbul? 24 Haziran'da bir destan yazıyor muyuz? İstanbul, 24 Haziran'da vakit İstanbul vakti diyor muyuz? İrade erdem ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz? Maşallah ben inanıyorum, İstanbul kararını verdi. 24 Haziran Demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun. Konuşmamın bir bölümünde İstanbul'u anlatacağım, diğer bölümünde Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım döneminde neler yaptığımızı anlatacağım. Birileri gibi konuşmayacağım. Yalanın bini bir para... Yani usta neyse çırağı da o. Şimdi soruyorum. İstanbul'da bizim içme suyumuz var mıydı? İstanbul'da 94'te içme suyu var mıydı? Çöp dağları yükselmemiş miydi? Şimdi buradan bir soru daha soruyorum. Ümraniye'de çöplük patladığında kim vardı? CHP'li belediye vardı. 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. CHP'nin olduğu yerde pislik var, kirlilik var. Biz gelmeden önce 6 ilde doğalgazımız vardı şimdi bu 78'e yükseldi. AK Parti huzurdur, mutluluktur. Biz bunu sağladık. İçinizde Haliç'i bilmeyen var mı? Ben orada doğdum, büyüdüm. Haliç'te pislikten geçilmiyordu? Peki kim vardı, CHP var.

 

Rant odaklarının saldırılarını püskürttük Bay Muharrem... Bak, yolsuzluklardan falan bahsediyorsun, haddini bil. Sen (Muharrem İnce) bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün, görmüyor musun bu yatırımları? Adam tam kör. Adam soygunlardan bahsediyor, haddini bil.

 

 

 

"BAK, YOLSUZLUKLARDAN FALAN BAHSEDİYORSUN, HADDİNİ BİL"

 

AK Parti yapar onlar konuşur, bu kadar basit. Türkiye, İstanbul biliyor ki bu şehirde hizmet denilince akla Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gelir. Bugün FETÖ'yü, PKK'yı, ağzına alamayanlar, bu ülkeyi yönetmeye talip oluyorlar, önce siz çıkın cesurca PKK'ya, DEAŞ'a, FETÖ'ye karşı nasıl mücadele edeceksiniz, bunu ortaya koyun, ondan sonra vatandaşımız size güvensin, size destek versin. Aman siz siz olun mutlaka sandığa gidelim gitmeyenlere gitmesi için destek olalım, teşvik edelim çünkü, bu seçim önemli bir seçim. Pazar günü yapılacak seçimler Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine giden yolda yeni bir günün başlangıcı olacak. Yeni bir milat olacak, yeni bir tarih olacak. Bugün yine muhteşemsin İstanbul, bugün yine destan yazıyorsun İstanbul, bugün yine güç ve cesaret veriyorsun İstanbul. AK Parti temizliktir, AK Parti huzurdur, AK Parti mutluluktur. Biz bunu sağladık, başardık ve başarmaya devam ediyoruz. Rant odaklarının saldırılarını püskürttük Bay Muharrem... Bak, yolsuzluklardan falan bahsediyorsun, haddini bil. Sen (Muharrem İnce) bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün, görmüyor musun bu yatırımları? Adam tam kör. Adam soygunlardan bahsediyor, haddini bil.

 

 "ÜLKEMİZİ DE 16 SENEDE YEPYENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞTURDUK"

 

Maaş ödemelerini dahi güçlükle yapabilen bir ülkeden, memurunu enflasyona ezdirmeyen bir ülkeye biz getirdik. Nasıl 4,5 yılda İstanbul'u yeniden yaşanabilir bir şehir haline getirdiysek, ülkemizi de 16 senede yepyeni bir çehreye kavuşturduk. (Atatürk Kültür Merkezinin yıkıldığını hatırlatarak) Şimdi Türkiye'nin bir numaralı opera binasını oraya yapıyoruz. Gittim, geçenlerde gezdim, son halini gördüm.Şu anda İstiklal caddesinin çıkışında yolun sol tarafına 5 bin kişilik bir cami yapılıyor. Şimdi Ramazan'ın son günlerinde hepsini gezdim gördüm. Biz dertliyiz dertli. İstanbul'a bunlar yakışır, olacak. Bir adım daha atıyoruz: Meşhur Rami kışlasını biliyorsunuz değil mi?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "'Yaslı ada Demokrasi ve Özgürlükler Adası olacak"

 

 

"YASLI ADAYI DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK ADASINA ÇEVİRİYORUZ"

 

Şimdi bir önemli müjde var. Yaslı ada vardı ya! O Yaslı adayı demokrasi ve özgürlük adasına çeviriyoruz. Siz tarihe kendinizi affettiremeyeceksiniz. O CHP zihniyeti, Menderes gibi insanları ipe götürdü. Ey Muharrem, Menderes ve arkadaşları ipe götürülürken siz ne yaptınız? Burada uluslararası toplantılar yapacağız. Bu toplantılardan netice alarak çıkacağız. Bu uluslararası camiada vardı bizde yoktu. Biz buyuz Bay Muharrem. Bak ben laf salatası yapmıyorum. Sende bir şeyden bahset, şunu yapıyorum de. Bizim millet bahçeleri ile dalga geçmiş. Elazığ'da yaklaşık 26 dönümlük yeri, hemen süratle TOKİ yeni projesini hazırlıyor, çarşambaya kadar ilk taslağı bize getirecek. Orayı da Elazığ'a bir millet bahçesi olarak kazandırıyoruz. Güzel bir yere bir şehitler anıtı da koyacağız.

 

Biliyorsunuz Bay Kemal Sabiha Gökçen'e de karşı çıkmıştı. Şimdi Sabiha Gökçen yetmiyor, yeni bir terminal binası daha yaptık. Anlamasınız. Onun için o dev havalimanını yapıyoruz. Büyük devlet olmak büyük ülke olmak bunu gerektirir.

 

"BAY KEMAL SABİHA GÖKÇEN'E DE KARŞI ÇIKMIŞTI"

 

Dünyanın ilk üçü içince olacak havalimanımız. Bay Muharrem senin hafsalan bunu almaz. Kanal İstanbul... Ne işimiz var diyor! Biliyorsunuz Bay Kemal Sabiha Gökçen'e de karşı çıkmıştı. Şimdi Sabiha Gökçen yetmiyor, yeni bir terminal binası daha yaptık. Anlamasınız. Onun için o dev havalimanını yapıyoruz. Büyük devlet olmak büyük ülke olmak bunu gerektirir. Takmış kafayı bizim Külliye'ye... Bir hatıramı anlatacağım. Sayın Putin'in ilk gelişi... Bizim salonda konuşuyoruz. Şöyle bir her tarafı süzdü ve dedi ki: Büyük devlet olmanın alameti farikası budur dedi. Bay Kemal Bay Muharrem ben bu sene çok amaçlı salonumuzda iki iftar... Bunun bir tanesi muhtarlarımızla oldu. Sahur yaptık sahuru da muhtarlarımızla yaptık ve yanlarında bir vatandaşımızla geldiler. Biz dertliyiz. Bu durum onları rahatsız ediyor. Bu ülke bu milletin nerede olduğunu gösterir.

 

"ADALAR'DAKİ ATLARI ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ?"

 

Kanal İstanbul'la ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Burada iki butik şehir kuracağız. Biz bunu kurarken Boğaz'ın stratejik sıkıntısını ortadan kaldırmak istiyoruz. Kanal İstanbul'la bu sıkıntıları büyük ölçüde aşmış olacağız. Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesine, 2018 sonunda çıkılacak. 2022 yılında tamamlayıp hizmete almayı planlıyoruz. Ben yaptıklarımızı konuşuyorum, hayal üretmiyorum. Biliyorsunuz Adalar'daki atlarla ilgili vicdanları yaralayan görüntülere şahit olduk.. Adalar'daki atları ögürlüklerine kavuşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Biz hayvanlar için vakıf kurmuş, Peygamberi kedisi ölen bir çocuğa başsağlığına gitmiş bir ümmetiz. Şimdi 5119 nolu yasayı değerlendireceğiz.

 

"ATMAMIZ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR VAR"

 

Atmamız gereken çok önemli adımlar var. Fakat burada artık sizlerden destek arıyorum. Çünkü büyük Türkiye güçlü meclis ve güçlü Cumhurbaşkanı ister. Unutmayın vakit Türkiye vakti. Bunu ortaya hep beraber koymalıyız. Önce hanım kardeşlerim.... Şu 6 gün içinde kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Durmak yok, yola devam. Çok çalışacağız. Sandıklara, oylara sahip çıkacağız. Demokrasinin bir namus olduğunu unutmayacağız. Şunu unutmayın Batı 24 Haziran'a bakıyor? Batı'ya da gerekli dersi vermeye hazır mıyız? Bugüne kadar hep verdiniz. Allah'ın izniyle yine vereceksiniz. CHP zihniyetini en iyi bilen şehir İstanbul'dur. İstanbul, CHP faşizmini iliklerine kadar yaşamış bir şehirdir.

 

Bak Bay Muharrem! Sana bir şey söyleyeceğim: Eğer dürüstsen çık Zeytinburnu'ndaki Millet Kıraathanesi'ne gel. Bak bunu belediyemiz yaptı, daha devletin yaptığı değil. Bizim belediyemizin ulaştığı yerlere sizin kudretiniz ulaşamaz.

 

"BUNLAR UCUZ OYUNLAR MUHARREM, DÜRÜST OL"

 

Dün 16 Haziran'dı... 16 Haziran 1950 bu ülkede Ezanı Muhammedi'nin tekrar semalarda yankılandığı bir gündür. Gençler bunu bilmez: Bu acı hikayeyi dinlemeleri gerekir. Sultanahmet'teki müezzinler Allahu Ekber diye haykırınca... Herkes heyecandan tirtir titriyordu.. Ezanlar bitene kadar millet avluda oturdu kaldı. Bir başka vatandaşımız anlatıyor. Bursa'da bir camide ikindi ezanı tam 7 kere okundu. Halk doyamamıştı ezanı Arapça dinlemeye... Evet 18 yıl aralıksız süren CHP zulmünün ardından Ezanı Muhammedi'ye yeniden kavuşmak böylesine mutlu etmişti. Şimdi Muharrem İnce kalkmış din eğitimi di n hürriyeti üzerine ahkam kesiyor. Daha dün 411 oyla meclisten geçirilen düzenlemeyi genel başkanı ile AYM'ye götüren iptal ettiren sen değil misin Bay Muharrem? Sen ne zamandan beri tereciye tere satmaya başladın. Arşivlerde bu seçimlere kadar senin camide namaz kılarken çekilmiş tek bir resmin yok. Maşallah şimdi camiden çıkmıyor. Ama biz buna seviniriz. Bunlar ucuz oyunlar Muharrem, dürüst ol. Kimi aldatıyorsun? İstismar peşinde.. Bu pek açıklanmış bir şey değil ama zannediyorum sosyal medyada bu yayınlandı. Yalova'da kendisinin (Muharrem İnce) dershane müdürlüğü yaparken hukuksuz bir şekilde öğretmen çalıştırdığından ve bu yüzden çok büyük cezalar ödediğinden hiç bahsetmiyor.

 

"Maşallah şimdi camiden çıkmıyor... Bunlar ucuz oyunlar Muharrem, dürüst ol"

 

 

"EĞER DÜRÜSTSEN ÇIK ZEYTİNBURNU'NDAKİ MİLLET KIRAATHANESİ'NE GEL"

 

Bak Bay Muharrem! Sana bir şey söyleyeceğim: Eğer dürüstsen çık Zeytinburnu'ndaki Millet Kıraathanesi'ne gel. Bak bunu belediyemiz yaptı, daha devletin yaptığı değil. Bizim belediyemizin ulaştığı yerlere sizin kudretiniz ulaşamaz. Bizim belediyemiz öğrencilere çorba veriyor. Kek, çay, kahve, simit.. Bu bizim projemiz. Gel yüreğin yetiyorsa gel gez. Arnavut ciğerinden bahsediyor, Tatar böreğinden bahsediyor. Maalesef bunların vizyonu kek kadar. Bunların sadece sözleri değil hayatları da yalan.

 

"GİTTİĞİ İLK YER EDİRNE KAPALI CEZAEVİ"

 

Onların bu ülkede dikili ağaçları yok. En önemli icraatları bu milleti Ezanı Muhammedi'ye 18 yıl boyunca hasret bırakmak. Aday olunca gittiği ilk yer Edirne Kapalı Cezaevi. Bu kadar ucuz mu bu iş? Biz bu kadar şehit vermişiz. Düşünebiliyor musunuz? 7 Haziran'da herkes sokağa diyor ve 53 Kürt kardeşimi öldürüyorlar. Yasin Börü'yü kurban eti dağıtırken öldürüyorlar. Bu talimatı veren kişiyi Bay Muharrem cezaevinde ziyaret ediyor.

 

Vakit birlik, dirlik, İstanbul, Türkiye vakti diyor muyuz? Onun için hep beraber Rabia'mıza yönelelim... Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız.. Hep birlikte Türkiye olacağız. İnşallah haftaya Pazar Rabbim bizlere zaferi lütfeylesin.

 

AKPARTİ MİTİNGİ FOTO GALERİ...

 

 

HDP MİTİNGİ 15 BİNE YAKIN İNSANIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ...

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor 

Dün Ak Partinin Yeni Kapıda yapılan dev Mitinginin olduğu saatlerde HDP'nin de Bakırköy Halk Pazarında Mitingi vardı. Ak Parti Mitingine 1,5 Milyona yakın insan katılırken, HDP mitingine ise 15 bine yakın insan katıldı.  Bir başka deyişle HDP Ak Partinin ancak binde birine denk gelebildi.

 

Mitingde dikkat çeken en önemli gelişme Türkiye bayraklarının açılmasıydı ve yine dikkat  çeken en önemli nokta ise terör ve terörizme karşı tek bir kelime edilmediğiydi.

 

Kürtler başta olmak üzere Türkiye halkları PKK ve Fetö Terörü yüzünden büyük kumpas, saldırı ve acılar ülke genelinde yaşanırken Urfa Suruç başta olmak üzere onlarca terör saldırısı yaşanırken bunların asıl müsebbibinin ülkemiz içinde ve dışında TR'ye terörü yöntem olarak dayatan dayatan  terör örgütleri olduğu gerçeğine dokunmayan HDP,  aksine terörü devletin, iktidarın yaptığını ima eden açıklamalarla terörü manipüle etmeye çalışarak TR muhalefeti ve solu çizgisindeki klasik kemikleşmiş yapısını bir kez daha ortaya koyarken, milletvekil adaylarını belirlemede de görüldüğü gibi sol marjinal adayları göstererek giderek Kürt ve Kürtleri temsilden de iyice uzaklaşmaya başladı. Bir başka deyişle HDP artık Kürt partisi kimliğinden çıkarak Türk marijinal sol örgütlerinin partisi olmaya başladı.

 

 Terör ve terörizme bir kelime ile dokunmayan HDP terör saldırılarını iktidara ve devlete yıkmaya çalışarak Terör örgütlerinin ülkemizi terk etmesi yönünde tek bir kelime etmediler. Teröristlerin PKK ideolojisi dışında kalan Kürtlere yapılan saldırılarla, sivil katliamlarla ilgili tek bir kelime etmediler. Bu gerçek nedeniyle  TR muhalefet partilerinin neden  iktidar partisinin binde 1'ine denk gelmediğinin de en açık, en önemli kanıtlarından biri oluyordu.

 

 Alanda Türk bayrağının açılmasının dışında yine klasik, marjinal  TR muhalefetinden CHP'ye benzeyen Kürtlerle alakası kalmayan bir HDP gerçeği ortaya çıktı. HDP yüzyıldır ülkemizi esir alan ve bitiş çizgisine yaklaşan soykırımcı atatürkçülüğün, atakürtçülük verisyonu olarak siyaset sahnesinde yerini almaya başladı.

 

MİTİNG NEDENİYLE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI...

 

Terör örgütlerinin HDP ve Kürtleri hedef alan saldırıları nedeniyle Miting alanında  geniş güvenlik önlemleri alıdı. Bakırköy Halk Pazarı'na çıkan yollar trafiğe kapatılırken, polis bariyerleri yol kenarlarına konuldu. Mitinge gelenlere kontrol noktalarında üst araması yapıldı. Pankart ve flamalar tek tek incelendikten sonra alana sokulmasına izin verildi. HDP'nin İstanbul mitingine Eşbaşkan Pervin Buldan ile milletvekilleri ile milletvekili adayları katıldı.

 

Buldan Konuşma Yaparken, Demirtaşın TRT'de yayınlanan konuşması ise katılımcılara izletildi...

 

HDP mitinginde dikkat çeken en önemli ayrıntı ise TR Bayraklarının açılmasıydı.

HDP'nin Bakırköy'deki mitinginde Türk Bayraklarının ön planda olması dikkat çekti.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin İstanbul mitingi dün Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştirildi.

 

HDP’nin İstanbul mitinginde kürsüde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan vardı.Burada bir konuşma yapan Buldan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki saldırının HDP’ye yönelik bir provokasyon olduğu iddiasında bulundu.

 

Buldan, şöyle konuştu:  “Buradan bu ülkenin vicdanlı hakimlerine, savcılarına sesleniyoruz, bu olayın peşini biz bırakmayacağız. Siz de eğer yüreğinizde ve vicdanınızda bir damla adalet varsa Suruç olayını yakından takip edin. Suruç bugün Türkiye’de yapılacak olan 24 Haziran seçimlerinin önünde bir provokasyon olayı olarak çıkmıştır. Biz 5 Haziran Diyarbakır mitingini biliriz, biz Ankara katliamını biliriz, biz Suruç katliamını biliriz, bu oyunların niçin yapıldığını biliriz.  Ancak henüz hiçbir katliam açığa çıkmadığı gibi  sorumluları da yargılanmadı. Suruç’un da böylesi bir gizlilikle, böylesi bir kapalılıkla kalmasını istemiyoruz. Suruç her yönüyle aydınlatılmalı, sorumluları mutlaka açığa çıkarılmalı ve cezalandırılmalıdır.”

 

Mitingin sonunda HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın TRT’de yayımlanan propaganda konuşması ekranlardan partililere izletildi.

Demirtaş'ın konuşması alttaki linke tıklayınız...

 

Selahattin Demirtaş TRT'de propaganda Konuşması Mitinge Katılanlara İzletildi...

 

HDP  MİTİNGİ FOTO GALERİ...

 

SİİRTTEN PKK TERÖRÜNDEN KAÇTILAR, GAZİANTEPTE İŞ-İT TARAFINDAN KATLİAMA UĞRATILDILAR...

 Görüntünün olası içeriği: yazı

Kürtlerin binyıllar geçse de asla unutmayacağı katliamlardan biri 2016 yılında Gaziantep'te gerçekleşen İş-İt ortak katliamı oldu. Ağustos 2016 yılında Gaziantep'te meydana gelen bu katliam Dünya genelindeki bütün Kürtler üzerinde derin bir etki bıraktı. Kürtlerin yüzyıllardır nasıl sinsi ve derin katliam oyunlarıyla yok edildiğini ortaya koyan bir örnek oldu. Yüzyıldan fazladır  devletlerle, diktatörlüklerle Kürtleri soykırıma uğratan Küresel katil firma ve ailelerin günümüzde ise terör örgütlerini kullanarak Kürt aile ve aşiretlerini, nasıl yok ettiklerinin en önemli göstergelerinden biri bu katliam oldu.

 

Siirt’in Pervari ilçesi Yukarıbalcılar köyü, PKK teröristleri tarafından sürekli baskı altına alınarak çoğunun Gaziantep'e göç etmelerine neden olmuştu. Siirtten Gaziantepe göçeden kürt ailelere karşı bir örgütün yarıda bıraktığı soykırımı öbürü tamamladı.  PKK'dan kaçan Kürtler iş-it insanlık tarihinde görülmemiş katliamıyla yok edildiler. Bu katliam terörün, Kürt aile ve aşiretlerini nasıl ortaklaşa  katliam ve soykırıma uğrattıklarının da en önemli kanıtlarından biri  olarak tarihe geçti.

 

İşte Türkiye Muhalefeti Küresel katil firma ve ailelerin, siyonist israilin beslediği  terör ordularına karşı tek bir proje ve tutum ortaya koymayarak, terör-terörizme çanak tutarak giderek Türkiye sathında dibi boylamaktadırlar. Terörün TR'nin ve dünyanın en önemli sorunu olduğunu Ortaya Koyan Ak Parti ise sadece TR'de değil giderek dünya genelinde daha da güçlenmekte sadece TR'de değil Çin'in sınırlarından Afrika'nın derinliklerine küresel katillerin terör-diktatör orduları tarafından kuşatılan milyarların çıkış umudu haline gelmeye başladı.  İstanbuldan dünyaya insanlığın çıkış kapılarını göstermeye başladı...

 

Basından... Gaziantep’te IŞİD katliamı (Ağustos 2016)

 

Önceki akşam Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki kına gecesinde 12 yaşlarındaki bir canlı bomba kendini infilak ettirdi. Saldırıda 54 kişi yaşamını yitirdi çogu ağır yaralı 60'dan fazla kişi de yaralandı. Dün cenazelerin çoğu toprağa verildi. Bugün de defin işlemlerinin süreceği öğrenildi.

 

Alçak saldırı Cumartesi akşamı saat 22.40 sıralarında merkez Şahinbey İlçesi’ne bağlı Akdere Mahallesi’nde meydana geldi. Terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki kentlerden göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede, Siirt’in Pervari İlçesi’nden göç eden iki ailenin gençlerinin, sokakta yapılan kına gecesinde, canlı bomba terörist, davetli gibi kalabalığın arasına karıştı. Terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Tam anlamıyla dehşetin yaşandığı patlamada, 54 kişi yaşamını yitirdi, 60'ın üzerinde kişi de yaralandı.

 

GELİN BAYGINLIK GEÇİRDİ

Gaziantep’teki terör saldırısında yaralanan gelin Besna Akdoğan, tedavisinin ardından götürüldüğü Akdere Mahallesindeki evinde 50’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda insanın da yaralandığını öğrenince fenalaştı. Besna Akdoğan, İhlas Haber Ajansı muhabirleri tarafından araçla hastaneye yetiştirildi. Baygınlık geçiren Besna Akdoğan, bir yakını tarafından kucaklanarak, hastaneye taşındı. Gelini kucağında taşıyan yakını, ‘sedye getirin’ diye feryat ederken, damat Nurettin Akdoğan ise eşinin başını tutarak, gözyaşlarına boğuldu.  Gelin ve damat, Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

 

KÖYDE ÖLÜM SESSİZLİĞİ HAKİM

Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’nde dün kına gecesine yapılan intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin baba ocağı Siirt’in Pervari ilçesi Yukarıbalcılar köyü, katliam haberini alınca yasa boğuldu. Sessizliğin hakim olduğu köyde büyük acı yaşanırken, hastalıkları nedeniyle köyde kalan hem gelin hem de damadın büyükanne ve babası, gözyaşları içerisinde taziyeleri kabul ediyor.  Büyükanne Asiye Durak, patlamada oğlu Süleyman Durak'ın da hayatını kaybettiğini belirterek, “Oğlum Süleyman bir hafta önce ablasıyla birlikte düğüne gitti. Gelin ve damat benim torunlarım oluyor. Bu köyden tüm erkekler ve kadınlar düğüne gitti. Sadece ben ve eşim hasta olduğumuz için gidemedik” dedi.   Büyükbaba Haydar Durak ise çocuğunun ve akrabalarının öldüğüne inanamadığını anlattı.

 

ERDOĞAN: ÇOCUK CANLI BOMBA

 

İstanbul'da gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu ana kadar 51 vatandaşımız hayatını kaybetti. 69 yaralının tedavisi sürüyor. 17’sinin durumu ağır” diyerek saldırıyı 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini söyledi.

 

SON 4 YILDA 5'İNCİ PATLAMA

Gaziantep'te 2012 yılının 20 Ağustos'unda Karşıyaka Polis Merkezi önüne çekici ile park ettirilen otomobildeki bombanın infilak ettirilmesi sonucu 10 kişi yaşamını yitirmişti. Gaziantep'te geçen 1 Mayıs'ta da Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi, Kamil Ocak Stadyumu ile iş merkezlerinin ve birçok etkinliğin gerçekleştirildiği Demokrasi Meydanı'nın bulunduğu bölgede yer alan Emniyet Müdürlüğü ile ek binasının bulunduğu bölgeye düzenlenen canlı bomba saldırısında 3 polis şehit olmuştu.

 

Gaziantep'te, 19 Mayıs'ta ise polisin düzenlediği hücre evi operasyonunda IŞİD'in sözde Türkiye Emiri Yunus Durmaz'ın üzerindeki intihar yeleğini patlatmıştı. Ankara'da 10 Ekim'de 102 kişinin hayatını kaybettiği katliamı gerçekleştiren IŞİD'li 2 canlı bombayı, kente getirdiği için aranan Halil İbrahim Durgun, 14 Kasım'da polisin Gaziantep'te bir hücre evine düzenlediği operasyon sırasında üzerindeki bombaları patlatması sonucu 5 polis yaralanmıştı.

 

G.ANTEP KATLİAMI FOTO GALERİ

 

ETİKETLER : AK PARTİ ÇİN'DEN AFRİKA'YA MİLYARLARI TEMSİL EDEN TARİHİ BİR MİTİNGE İMZA ATDI...
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA