HOÇ-FED İFTARINDAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER...

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) geleneksel hale getirdiği iftar yemeğini hafta sonu her zaman olduğu gibi dernek merkezinde verdi. İftar, futbol turnuvası ödül töreni ve verilen plaketlerle renkli görüntlere sahne oldu.
Bu haber 2018-05-28 17:04:48 eklenmiş ve 4891 kez görüntülenmiştir.

HOÇ-FED İFTARINDAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER...

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) geleneksel hale getirdiği iftar yemeğini hafta sonu her zaman olduğu gibi dernek merkezinde verdi. İftar, futbol turnuvası  ödül töreni ve verilen plaketlerle renkli görüntlere sahne oldu. 

 

İftar yemeğine federasyon üyesi dernekler, Ardahan Kültür Evi başkan Efrai Çiftçi ve yönetimi, Kaisiad Başkanı Orhan Gökçe, HDP Esenyurt ilçe teşkilatı, 3. bölge milletvekili adayları katıldılar.

 

İftar programından önce Kuran ve Mevlit okundu. Birlikte dua edildi. İftarın bitiminde bu yıl yapılan Hoç-Fed Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvasının ödülleri dağıtıldı. Futbolculara, emeği geçenlere plaketler verildi. çok renkli görüntüler ortaya çıktı.

 

Geçen Hafta iş kazası sonucu hayatını kayb eden federasyon yöneticilerinden Şeref Cafer oğlunun abisi Mustafa Caferoğlunun 7 si aynı güne denk gelmesinden Xeskar'lıların (Köprücük Köyü)  bu yılki iftara katılamadılar. İftar yemeğine katılım geçen yıllara göre  zayıf kaldı.  İftarda açılış konuşmasını başkan Latif Yılmaz yaptı. Federasyonun her etkinliğinde olduğu gibi önceki dönemlerde başkanlık yapan Yakup Mavzer ve Güven Yılmaz'da hazır bulundular. Emekçi ve aşçı olan eski başkanın adaşı Güven Yılmaz'da bütün federasyon etkinliklerinde olduğu gibi iftar yemeğini hazırladılar.

İftarda HDP vekil adayları ve iş adamı Orhan Gökdemir de kısa birer konuşma yaptılar.

Yılmaz, futbol turnuvası, Hoçvan köylerini ağaçlandırma gibi ki bu ay içinde federasyon başkan ve yönetimi Hoçvan köylerine 700 fidan diktiler, yaptıkları çalışamlar, proje ve etkinliklerle bu yıl yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Hoçvanlıların merakla beklediği Yayla şenliği ise bu yıl yine yapılmayacak.  Murka ve Qımıli gibi Hoçvan derneklerinden bazıları Bayramda bölgede etkinlik yapacaklar. İstanbullu Hoçvanlılarla , bölgedeki halkı birbiriyle buluşturacaklar.

 

Orhan Gökdemir de yaptığı konuşmada Hoçvan Ailesinin bir ferdi olarak iftara katıldığını bu büyük ailenin bir bireyi olmaktan da büyük bir guru duyduklarını ifade ederek, partiler, görüşler... gelip geçicidir. Önemli olan hepimizin mensup olduğu büyük ailemiz Hoçvan Ailesidir dediler. Bu aileyi bir araya getirmede birbiriyle buluşturmada kimin emeği varsa sonsuz teşekkür ediyoruz dediler.

 

İFTARDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI...

 

Bu yılki iftar yemeğinin ana sponsoru Dörtel Et, Kayalar Yapı inşaatın sahibi iş adamı Volkan Kaya olurken, Hoçvan Futbol turnuvasında ortaya koyduğu özverili çalışmayla da Özay Kaya plaketle ödüllendirildi. Volkan Kaya, federasyonun ve derneklerin etkinliklerine her zaman katkı yapan bir iş adamı olduğu gibi, öğrencilere burs, spora destek anlamında da her zaman önde olan iş adamlarımızdan biri. STK, spora, gençliğe en önemli katkıyı yapan iş adamlarımızdan biri. 

 

Hoç-Fed  samimi duruş ve çalışmalarıyla öne çıkan birbirinden değerli yöneticilere sahip. Bu yöneticilerden biri olan , ortaya koyduğu çalışmalarla herkesin takdir ettiği Sıxırpet Derneğinden Federasyon yöneticisi Fuat Yıldız da bu yılki yemeğin sponsorlarından biriydi, STK aslanına yaptığı çalışma ve katkılar  nedeniyle de plaketle ödüllendirildi.

 

Futbol Turnuvasında özveriyle çalışan Lehimliler iftar programına en yoğun katılan gurup oldu. Yönetimden Av. Arif Tüymez, Emek Matbanın sahibi Turgay Zorba, Lehimli yönetimi ve futbolcularda kupa törenine katılarak büyük bir çoşkuya bir kez daha imza attılar.

Ödül ve plaketlerin takdiminin ardından iftar programı son buldu.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ...

 

ETİKETLER : HOÇ-FED İFTARI RENKLİ GÖRÜNTÜLER...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA